Nov 14 mån 2005

Gästboken..

Spammad!

Jag blir så spammad nu i gästboken jag har och är som inget pigg på byta heller. :grr:
Det verkar ju inte ens som de som spammar ner den är in på sidan heller så det måste vara nått ”hack” de kommit på vad gäller den gästboken jag har..

Även jag har ju fått denna kompisbok från Agneta (tack snälla!) men har som inte visat upp den nått här då jag som velat köra vidare på den jag har. Men börjar bli för mycket radera nu varje dag i spamväg och jag har sen ett par månader kikat lite och provat lite att få in en gästbok i själva bloggen, på det viset så sparas ju allt där samt spam-skydden jag kör funkar ju med.

Får ju också in Gravatars där då det funkar som om man kommenterar en sida bara. Kruxet har ju varit att ”postordningen” i kommentarerna har ju varit att det sista skrivna hamnat nederst men i en Gästbok har det ju alltid varit tvärtom så det senaste/nyaste varit överst. Nu har jag hittat vart man ändrar detta efter Googlat en massa.. sidan som jag gjort ”gästboken” ifrån hade jag ju klar sen ett bra tag och det ser ut funka. Men allt detta innebär ju det blir omvänd ordning på alla kommetarer med, innebär alltså senast skriva överst.

Vad tror ni? – Ny Gästbok Blir du först? ;)

Edit: Får inte till sidbrytningen samt att det ska postas i rätt ordning med ett plugin så jag lägger det på is lite.

NUU, är det fixat på lite annat vis, välkommen att testa :)

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

7 kommentarer till “Gästboken..”

 1. Mickeskrev den 14 Nov 2005 @ 23:11

  Fast det blir inget bra.. vill ju inte ha inläggen här till ”höger” med :dead:

  Man KAN spärra vissa kategorier från att visas där, men hur man ska göra för spärra en SIDA vete sjutton.

  ..fast, så kan man ju ha det med.

 2. Gockaskrev den 15 Nov 2005 @ 09:32

  Menar du att du inte vill visa en speciell sida i höger kolumnen eller flera? Jag vet två sätt.
  Vill du veta? :wink:

 3. Jeanetteskrev den 15 Nov 2005 @ 11:26

  Tråkigt med spammande i gästboken. Jag tog j bort den du hjälpte mig med, men trots det att den var borta och inte fanns på servern så fick jag mail ändå av samma personer. Så jag laddade upp den igen, gick in och ändrade jag tog bort mailadressen helt och hållet, sedan tog jag bort gästboken och laddade på nytt, så nu verkar det vara lugnt och stilla här. Men tråkigt är det när det inte fungerar.

  Nu har jag gjort en uppdatering i min blog, med bilder!

  Hej svejs!

 4. Mickeskrev den 15 Nov 2005 @ 17:27

  Gocka: Blev lite missvisande nu då jag tog bort mina testinlägg. Det jag menade var att jag har ju nått ”recents comments-plugin” som visar de senaste inläggen i sidebar till höger. Till detta så kan man ju aktivera gravatars med OCH utesluta vissa kategorier av postninger..

  ..men gör jag en Gästbok som jag testat och är väl ungefär som du har så kommer ju alla gästboksinlägg dit med. Det var detta jag inte var så pigg på och ville stoppa, men har ju inget att stoppa då det inte är en viss kategori utan en ”egenkomponerad” gästbok som är kategorilös. Sen har jag ett plugin till i gång för ändra postningarna men vet om man kan ändra en sak i koden med som jag länkat till här ovan.

 5. Sussiskrev den 27 Jan 2006 @ 22:16

  Hej igen

  Jag blev nyfiken när jag läste om din gästbok som blev spammad http://www.kludd.se/wp/2005/11/14/gastboken/#more-523
  Vad var det för gästbok du hade då?

  Anledning till att jag frågar är att jag använder Advanced Guestbook och den blev efter ett tag spammad men jag hittade ett forum och där stod det hur man skulle ändra i koden för att slippa spammingen samt hur man skulle lägga till en extra rad där folk skriver in inläggen och får skriva in ett ord ungefär som en bokstavskod.
  Hälsnignar Sussi

 6. Alexskrev den 23 Apr 2007 @ 23:01

  Thank You

 7. fornettiskrev den 30 Aug 2008 @ 16:23

  I do not believe this

css.php