Akupunktur

Fick mig mitt livs första sådant i eftermiddags då det är ett led i behandlingen av whiplashskadan jag fick jan -04. Men detta nålstickande var inte så farligt alls tycker jag (då). Nålsticken kändes inte alls just då hon stack in dem men sedan så ”gnuggade” hon nålen mellan tumme-pekfinger och så skulle man säga till när det blev för obehagligt.

Detta gjordes på de 6 nålarna jag fått, en uppe på skallen nånstans (denna kände jag inte alls!), en någon centimeter bakom varsitt öra. Sedan fick jag en på var axel med, eller rättare sagt närmare halsen och slutligen en i varje hand typ mellan tumme-pekfinger och ca 2cm upp på översidan handen. Fick sedan ligga 10min och så var hon in och upprepade ”nålgnuggandet” och så skulle man ligga 10min till. Låg otroligt obekvämt på magen på denna massagebänk, man har ju ett ”hål” för ansiktet på sådana man jag låg på tok för ”tungt” på pannan även om jag provade ta stöd mot hakan/kinderna osv men allt har ju göra med att nacken inte gillar detta.

Det är som sagt dessa i händerna som tagit riktigt ”gott”.. jag har rakt fått lite ont där nu och jag mår knepigt också så jag ska nog ta slänga omkull mig nånstans. Känns mysko i hela mig och händerna är totalt ”försvagade” just nu så det är rakt jobbigt skriva detta.

Ni får stå ut med detta korta för idag ;)

Signatur
DiceSlumpat inlägg

2 122 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Akupunktur”

  1. Jag har aldrig provat på det där med akupunktur. Har inte behövt prova och det är ju bra i sig.

    Hoppas det blir en positiv effekt av det hela också och inte bara det här att du känner dig ”knepig” och ”mysko”.

    Vila på du så du orkar skriva lååångt i morgon :D
    Själv så orkar jag inte uppa någonting alls idag. Har både varit på ett samtal med snittläkaren inne på Karolinska samt fått järn i droppform så jag ska också slänga omkull mig någonstans. Tror jag väljer sängen :yawn:

    :rose:

  2. Roligt att det nu är 2 (två) karlar som varit in och lämnat spår på min hemsida :D . Förståss kommer jag raskt hit och hälsar på.

    Har varit runt lite och läst och tittat här. Snyggt!

    Ett av vår familjs absoluta favoritsemestermål är Höga kusten. Vi har bl.a. tillbringat flera dagar vid Norrfällsviken, där vi hyrde övernattningsstuga och for runt i krokarna om dagarna. Ungarna åker gärna uppåt kusten igen – i år vill de åka till palterian utanför Piteå :) . Vi får väl se vart vi tar vägen.

    Sambon fick akupunktur mot nackproblem för några år sen. Det hjälpte honom bra, så kanske det gör så för dig också. Han var också slagen till en slant efter behandlingarna. Själv har jag varit och fått massage idag, så egentligen ska jag väl inte sitta uppspretad vid datorn. Men det är ju så trevligt.

    Ha det så bra och hoppas du är piggare i morgon.

    /Pia

  3. Det kan kännas lite skumt strax efter akupunkturen, men det släpper sen. Jag fick yrsel och mer värk första gångerna, men det går över när man blivit van. ;)
    Hoppas du mår bättre snart.
    :rose:

  4. Jag fick akupunktur för många år sedan och vad jag minns så mådde jag lite mysko till att börja med, men sen hjälpte det bra! Hoppas det blir så för dig med!

    *kram*

  5. Akupunktur är lite speciellt :down: . Nålarna ska dels stimulera nerver samt öka cirkulationen.

    Jag tror att du gärna kan/ska dricka lite extra vatten efter en behandling.

    Dessutom sägs det alltid att man ska prova ett antal behandlingar akupunktur innan man vet om effekt uppnås.

    Ps. Du har inte bara konsulterat en k………. än?

    Kramizar!

  6. Tror att det ger med sig, man kan må lite mysko strax efter… Själv har jag testat akupunktur både mot grav kattallergi och tennisarmbåge. Funkade ju kanoners mot båda sakerna :lol:

    Nålen uppe på huvet har jag för mig är för att lugna och smärtstilla…

  7. Hello.

    Hittade hit helt enkelt. Jag fick min första akupunkturbehandling i tisdags o fick en ganska kort behandling eftersom jag tyckte jag blev yr. Mådde lite konstigt i ett par tre timmar efteråt. I fredags på sén eftermiddag fick jag min andra behandling o jag
    sa inte ifrån när jag blev yr eller när det kändes obehagligt så jag fick en mycket längre behandling då. På vägen hem började jag må dåligt. Fick panikångest för några år sedan o när min svärmor dog i början av sommaren o jag dessutom höll på att stressa ihjäl mig med allt för att jag vill så mycket hela tiden :) så kom panikångesten tillbaka dagen efter midsommar. Jag har bestämt mig för att ta mig tillbaka till typ friskheten utan tabletter o har fixat det hyfsat tycker jag o får färre o färre symptom på ångesten men saten efter fredagens behandling mådde jag totalt skit i typ fem timmar. Satt o tog det lugnt hemma i soffan o försökte lugna mig själv att det här är kroppen som rensar ut o jättebra för mig trallalaaa eller hur. Fungerade ganska bra o kände mig ganska lugn när jag skulle lägga mig. Räckte att jag la mig ner i sängen så blev det värre allt. Fy farao vad dåligt jag mådde o riktig rejäl panikångest. Jobbigt. Började med att det kändes som om någon sena brast typ uppe på huvudet åt vänster sida o hjärtklappning o dödsångest o all skit som rann över mig huuuu o så när man ska sova. På tisdag ska jag till akupunktören för min tredje behandling o som väl är har jag en morgontid för en kvällstid kommer jag ALDRIG mer att boka in. Sova bl a behöver jag verkligen som hjälp för att reparera min själv. Så är du en orolig själ eller lider av panikångest eller precis klarat dig ur det som du känner det så ta en förmiddagstid.. du kan må skit. Men tänk positivt att det är en massa slagg som ska ur kroppen o att det är bra för dig. Du dör inte av det även om jag kände mig döende i fredags kväll/natt. Kul idé :) Går förresten på akupunktur för att ett par nack-kotor sitter o trycker mot varandra typ så jag har haft spänningshuvudvärk i två veckor nu. Jag hoppas det ger med sig av detta nu o att akupunkturen kan hjälpa mig. Så är det ser du o jag ska sluta att babbla nu. Jag finns på shineon-@hotmail.com om du vill dela med dig av hur du har mått efter akupunktur. Puss & kram från Sanna =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php