Grejat med WP

Jaaa, jag har som haft en liten lugn dag här då jag har lite ont igen så jag har roat mig lite med göra nån ny 80x15px knapp och så för mina Tips&trix.. la in den i menyn ovan också samt på Tips&trixsidan.

Sen satt jag och labbade med scriptet som tar en nattlig backup på databasen till WP och skickar den till GMail. Varför jag labbade var för jag såg den bara sparat en tom fil ändå sedan 13maj! Visade sig att jag lagt in att en fotopress-tabell skulle kopieras med men eftersom den tabellen/pluginen var raderad av mig så blev det inte bättre än att hela skiten vägrde kopieras.. Men, jag fick ju ordning på det och la in några andra saker som omröstningen och lite annat jag har i WP.

Vidare så har jag lagt in ett arkiv som är javascriptbaserat och även detta finns i menyn ovan. För att få detta plugin funka så var man ju tvungen kunna köra PHP i inläggen och ett sånt plugin hade jag ju redan och vill du se vad plugin jag har så finns de ju listade här och där i början så står även vad som krävs för köra PHP. Men var ju tvungen sitta översätta lite i filerna till Arkivet för få det helt på svenska och så, och så ställde smiliespaketen till det lite då det t.ex. stod: (8) efter ett inlägg som för visa antalet kommentarer i detta. Det var bara det att jag hade i smiliespaketen koden 8) för denna smilie:

:cool:

..detta innebar det såg hellustigt ut så den koden tog jag väck då det är en annan som dyker upp om man klickar på smilien.

Funderar på om jag ska skriva nått om detta med men eftersom jag listar alla mina plugins jag använder så kanske ni hittar lite nya/roliga där och det är ju bara höra av sig om det är några frågor om dem. På tal om höra av sig så har jag alltid haft lite strul med kontaktformuläret iom bloggen postar i UTF-8 och mitt mailprogram Mozilla Thunderbird inte gillar det riktigt (vet inte hur det ser ut i Outlook) då det blir helskumma tecknen för åäö. Har hittat ett nytt nu jag tänkte prova..

Vidare så har jag lagt in ytterligare ett plugin för kunna spela upp videos med validerad kod (stämmer inte med den de har på sidorna) från både YouTube och Google Video. Hade ju en film om midsommar som det strulade med koden på.

Men sidan segar så idag då Gravatars verkar ha problem, är nästan så jag funderar på stänga det nån dag nu.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

4 348 visningar

Mer detta datum andra år..

3 reaktioner till “Grejat med WP”

  1. Vad du kan…jag sitter här och svettas. Får inte till det som jag vill. :grr: Ser knepigt ut med datum och tid, stora bokstäver som jag inte får till små. Jag tror jag vet vart i stylemallen jag ska ändra, men inte hur. :( Hade jag dina kunskaper så vore jag glad. :D

  2. EEh, vad duktig du är! Det låter som grekiska i mina öron. (Jag kan inte grekiska :D )

    Kan du posta lite kunskaper till mig så kan jag stå för portot! ;)

    Nu ska jag kika bakåt lite och se vad du har pysslat med det senaste!

    //Ulle

  3. Tur vi har dig Micke som fixar & trixar. Helt klart ska jag lägga in din lilla knapp på min sida – både i bloggen och på hemsidan.

    Men va tusan jag har ju tagit bort den där Spam liste en gång!!

    Det där med Drive-image verkar helt klart intressant. Var kan man läsa om hur det går till då?

    Nu e de dax att ta kvällen *jäsp*

    Nattiskram på dej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php