Tvärstopp och sommar!

Ja, det förstnämda syftas på att när jag var på väg hem idag vid 13-14 tiden så stod polisen rakt över vägen då en lastbil tappat 3 behållare med syra!

Polis!

Men sedan blev vi slussade förbi på en smal väg och då menar jag verkligen smal! – kom ju in på firman till slut och inget göra där så jag drog mot stugan då jag skulle kolla om jobbarkompisen hade några grejor i sin bil med då den står hemma hos honom iom han är pappaledig ett halvår. Hittade det jag skulle så jag for sen till stugan och var väl där runt 14:45 så jag ”gjorde kväll” då.

Första man gjorde var ju att bada!

Micke badar

Blev lite senare en flottetur..

Lite senare en sväng med flotten och kastspöt.

Där långt borta badade de hästar med.

Syrrans yngsta fiskar han med.

Sen i badet igen och fick för mig plocka massa musslor då vi alltid haft dessa i sjön. Är sånt vanligt eller? Dessa kan man ju skära sig på då de på botten står ”rakt upp” men vi som är van bada där gör det aldrig men kan drabba ”utbölingar”.

Plockade upp en massa musslor.

Plockade lite åkerbär med och åt..

Ett ensamt åkerbär..

Sen måste jag ju visa pappas kantarellställe som han bevattnar nu då det är så torrt, så torrt :D

Kantareller.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 515 visningar

Mer detta datum andra år..

11 reaktioner till “Tvärstopp och sommar!”

  1. Vilka underbara bilder! Vad är det för sorts mussla? Hur smakar åkerbär? kantareller plockar jag gärna (pappa har många bra ställen), men jag vill helst slippa att äta :-)

  2. det är den första jag har hört som vattnar sitt kantarellställe men med de kantarellerna så förstår jag honom, jag är mycket avis på din flotte, är den borta en dag så har den flyttat till sydligare breddgrader :P

  3. Haha.. vattnar kantarellstället, ja det ser man.. Ni kan få en regndag av oss ;) Idag ser det ut att blir regn här. Du detta med musslr, det har jag aldrig hört talas om i en sjö.. utan endast i havet!

  4. Haha vattnade kantareller gjorde jag oxå i fjor o folk trodde inte jag var klok :) Har ett stort ställe bak garaget o det är höstkantareller o just när de växte som bäst hade vi värmebölja så vad gör man inte?
    Kram

  5. Får nog ta och spinna vidare på detta med musslor, själv har jag då aldrig råkat ut för det. Men gubben här sa att det finns massor av dem i sjön han växte up vid i Vimmerby, där had de en dyig botten. Googlade lite med och såg att det tydligen var vanligt med musslor i en sjö. Jag trodde att de endast levde i havet.

  6. Det är väl sötvatten hos dig? För då kan det vara en dammussla tror jag. Anodonta anatina eller Anodonta cygnea

  7. Jag vill också plocka kantareller! Tror att de har torkat bort här, om de inte sätter fart nu när regnet kommit i omgångar.

    Tack för hjälpen härom kvällen! Du är guld värd!

    *kram*

  8. Åkerbär…. åkerbär…hmmm, vette tusan om jag ätit det någon gång *funderar* de liknar hjortron i modellen men fel färg. Ser goda ut i alla fall.

    Hoppas du får en fin helg…..jag ska nog ”roa” mig med rostskrapning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php