Uppkoppling och hastigheter.

Ja, det är mycket sånt här idag.

Först på jobbet där jag fick mig ett ”paket” innehållande ett PC-kort som är en 3G-modem/telefon samt SIM-kort och programvara. Fick också VPN-tunnel, brandvägg m.m. på en extra skiva så det var bara rycka ur det bluetoothkort jag hade i datorn (då jag har kopplat upp mig så i kanske 2-3år med hjälp av mobilen) och sen avinstallera antivirusprogrammet och det speciella uppkopplingsprogram vi redan hade.

3G modem

Sen in med ny programvara och pluggade därefter in med 3G-modemet och allt installerades som en dans.. men hade ju en 25-sidig manual med också. Nåja, efter fått in rubbet inkl brandvägg och så var det ju dags testa.

Den kopplade upp sig direkt och ansluten på nån sekund bara med 384 kbit/s mot tidigare 9,6kbps/s (som tog 25sek) som är farten man fått under alla år med GSM. Sen skulle man ta hem antiviruset via nätet och det var ju över 30MB det som skulle installeras med men gick ju rätt så fort. Ja, nu är tanken att man ska koppla upp sig på morgonen, dra igång den där VPN-tunneln (säkrare anslutning) och sen vara uppkopplad hela dagen. Det som kostar är ju vad man tar hem/skickar men vi har 1GB/mån ”gratis”, dvs det ingår i avtalet och det ska bli intressant se hur mycket man kommer hamna på.

Fick ju sen testa det lite då ett jobb kom in vid 14-tiden så jag drog nån mil söderöver och var som nyfiken på och om den kommer klarar av uppkopplad överallt. Visade sig den gick över på GPRS vissa sträckor men det gör ju min nya (privata) mobil med då jag som har samma uppkoppling där. Men det funkade ju bra och blir nog bra detta men det är ju lite bökigare med ett par lösenord osv som ska in för komma ”ut”.

Väl hemma så blev det eldande då jag var borta hela dagen lång igår, for ju kl 7 och kom hem 22:30 då jag lekt rörkrökare igen ute hos mamma&pappa. Men nu är det så klart det kan bli innan vi ska bygga om lite :D

…och koppla in ett hus till på samma värme! Nåja, det blir lite senare det.

Uppkopplingar var ju ordet för dagen så jag fortsatte här hemma och beställde en förlängning på mitt ADSL som jag har bundet till 13/2. Har ju 2Mbits och tror jag betalat 309:-/mån för det under dessa snart 1,5år med just 2Mbit. Hade ju 0,5 ett par år innan, är ju inte så lätt få nått annat om man har hus men numera går det ju få ADSL från flera men varför byta från nått som funkat kanon! Mycket klagomål får ju Telia om allt möjligt men jag är helnöjd med dem hittills.

Nu kom jag av mig här.. jag beställde alltså 12mån förlängning på detta datum och ökade då till 8Mbit då det skulle kosta 299:-/mån istället. Man ha kvar 2Mbits för 279:-/mån också men då höjer man ju farten mer än gärna för endast 20:-/mån då man för dessa pengar får fyrdubbla farten. Men jag skulle visst inte få den farten förrän den 22/1 och man kan ju undra varför.

Men vad jag ska ha farten till själv vete sjutton, jag är ju ingen som laddar hem nått just annat än program och sånt. Inga filmer eller så blir det och man får ju inte heller :roll:

Jaja, nu ska jag ner i källaren och peta in några vedträn till i vedpannan, den sväljer ju 105L ved den och vill säkert ha det gånger 3 för allt ska bli varmt efter varit ”nere på noll” nästan. På tal om värme så måste jag ju nämna det motsatta med iom det blivit kallare här nu och nyss visade tempen -10,3 här så nog behövs det elda!

Måste se vad det blev med jackan jag tvättade med. En sån där ”knallgul” sak som jag har i jobbet och som var sååååååå skitig då den inte sett vatten förut. Men jag vräkte på lite allrengörningsmedel och stoppade sen in den i maskinen. Tro hur den ser ut då det såg ut som tvättmaskinen skulle skumma över tidigare :D

Nu går jag ner i min källare… *nynnar och smiter ner* Vift!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 875 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Uppkoppling och hastigheter.”

  1. Åh, vad kallt du har!!! 8O Men det måste vara härligt, här är det blaskväder nu igen…. :grr:

    Hihi, allrengöringsmedel på jackan lät bra! Jag brukar ta diskmedel på fläckar, Yes är toppen. Men det funkade alltså lika bra med allrengöring!

    Nope, kroppen värker som attan här idag så nu blir det värmedyna och planläge…

    Ha det gott!

  2. Gubben har ett sånt 3G-modem till sin lap. Har aldrig hört honom svära så mycket som då :D

    När första räkningen kom till jobbet fick alla en smärre chock, kommer inte ihåg beloppet, men dom fick snabbt omförhandla till ett specialkontrakt. Han hade suttit och mailat och tagit emot tunga powerpoint-presentationer och excelark under en månad. Ofta tappade han uppkopplingen och fick börja om på nytt. Tror vi har dålig täckning här, men det kommer väl. Spanien är ju teknikbögar :P

    Ha det!

  3. All-rengöring till kläder… Det har jag aldrig testat. Fast jag blir inte så skitig precis. :D Jag har tvättat för hand idag, jag. Såna ulliga söta tröjor…Inte mina dock. Jag kollar tvättråd innan jag handlar, så det går att slänga i maskin. Men dottern har pippi på att handla kläder som ska handtvättas. :roll: Ska hota med att tvätta med allrengöring i 90 grader. 8-) Då kanske hon tvättar själv. :P
    Go kväll.

  4. Jag har oxo haft Telia ADSL utan problem i alla år, och även vi uppgraderade på samma sätt och samma pris som du gjort, och det har fungerat jåttebra.
    Vi har ju nätverk med 4 datorer anslutna, och tack vare den högre hastigheten kan alla surfa utan att det blir blockeringar hit och dit, och sönerna kan hämta musik utan problem.

    Kram Caroline, som har ont i örat pga förkylning……*suck*

  5. Hej, vad jobbig du är :D varje gång jag går in här och läser så är det nåt nytt . Nu var det 3G modemet, nu måste jag läsa på lite om det. Men samtidigt jättebra att jag gick in här nu, jag har telia, sämsta farten, betalar som du betalat. Men jag vill höja hastigheten och det betalar jag gärna 20 kr extra för, jag måste kolla om det gäller här med. 3G modem skriver du, skulle jag ha det , då kanske jag kunde ta med mig dator in i skogen när jag går med hunden, så kan han rasta av sig och jag leka med datorn, hm, hm nu fick du mig att fundra :D :D :D kramis leila
    ps, imorgon ska den mjölkkladdiga datorn in, undrar hur länge det tar innan jag får tillbaka den. suck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php