Tvärstopp!

Tvärstopp har det inte blivit på mina inlägg även om jag kanske tacklat av lite ;) – Kört långt, skottat snö.. hockey osv så man har som inte haft nån tid över just.

Men tvärstopp var det ju..
Var precis vad det blev nån mil bara väster om Umeå när dessa vägrade flytta sig! Tror aldrig jag sett renar så nära kusten nån gång utom nån som förirrat sig ensam.

Renar i vägen på vägen!

Några mil senare var det tvärstopp med på E4:an iom dessa 2+1 vägar.

Nu hade visserligen olyckan skett på den 2-filiga sidan men står bilarna lite huller om buller där så går det ju inte ta sig förbi.

Ambulanspersonal

Blev säkert ståendes där en mil söder om Umeå över en timma.. men det måste ju få ta sin tid det tar. Nu när olyckan blev känd så stoppade de trafiken redan uppe i Umeå och ledde de andra vägar men blev ju lite köbildning ändå.

Köbildning

Men huga vad halt det varit annars idag!
Var ju ett snöoväder igår med då jag körde 35 mil västerut (ja, tur&retur) och sen då idag på morgonen så spöregnade det några timmar. Ujuj säger jag bara åka på lite minde vägar.

Tacka vet jag sånt här som jag tog när jag nästan var hemma igår.

Härliga vintervägar!

Men åkte på att skotta lite här hemma idag då jag bara tog hand om plogvallen igår och snön var ju lite tyngre iom regnandet. Men, borta är det nu på parkeringen.. synd bara man har 250 kvadratmeter skotta :mad:

Går väl nån väg detta om man är kurant, tyckte det förr att det var bra motion skotta lite var och varannan dag men nu sen olyckan vill man ha barmark.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

2 288 visningar

Mer detta datum andra år..

24 reaktioner till “Tvärstopp!”

  1. men, du ska då råka ut för allt också…. 8O

    Jag tar iaf lite datapaus idag, återkommer om META länkarna en annan kväll. Jag har fajtats med 21 busungar idag så jag är helt slut.

    Vad det gäller apoteket.se som du kommenterade hos mig, så gör de fel hela tiden, så jag får aldrig ut mina mediciner. För det första har jag fått fel koder 2 ggr. eftersom jag skall kunna hämta ut både till mig och till dottern. Sedan när allt äntligen borde fungera så har de gjort fel där jag brukar hämta ut mediciner – vilket ledde till att jag inte kunde beställa den aktuella medicinen. Största problemet är nog att det är för få av apotekets egen personal som fattar hur det skall fungera och många verkar inte vara villiga att lära sig….

    Ha en bra kväll! :rose: :rose: :rose:
    ps Widgets?????????? ….. men som sagt jag återkommer när jag är piggare…

  2. Häftigt! Renar! Jag har aldrig sett en ren IRL (nej, du behöver INTE skratta halvt ihjäl dig! 8-) ).

    Så det var DÄR du var! Ute på vägarna lixom.
    Här kom det snö igår…som varade i ett halvt dygn. Det ser inte ut att bli mer snö än så här i år.

    Förresten, va då ”klantar du dig mer än vanligt”? Va?! *hmpf* JAG klantar väl mig aldrig? Lixom bara…lite…typ strular till det? :oops:

  3. Och jag säger som söta Miina…. Renar!! Det har jag bara sett på Skansen tror jag 8O
    Skulle gärna sitta i en bil i ditt vackra landskap och titta både på dem och den underbara natur som alltid syns på dina bilder.

    Må gott! :rose:

  4. Ja du, nog kan jag veckodagarna nu… dessa jäkla rubriker, kommer ju inte på nåt att skriva *haha*
    Usch att sitta i bilkö… men man har ju inget val.

    Ha det gott! Kram!

  5. Herregus renar!!

    Du skulle sett mig det året då vi var i jokkmokk och Vickan åt pencelin som hon INTE tålde.. då fick jag minnsann spy bland renarna på vägen.. hahaha

    Skall ila iväg med barnen här nu.. skall fixa lite med sidan när jag kommer hem.

    Thx för hjälpen igår hörru ”Mr wordpress” :rose:

    Kramis Vickan

  6. Samma här…glest mellan inläggen. Kanske är det en sådan period på fler håll.

    Du är då med om allt möjligt då du jobbar. Renar vore ju kul att se men bilolyckor klarar man sig förutan.

    Ta det lugnt på vägen!
    *kramen*

  7. Tänk att renarna bara går där lugnt och stilla på vägen…fast de liknar kanske våra kossor i sinnet (vad vet jag som är skåning) som gärna går på vägarna om de får chansen. Det bekymrar dem mindre. Har själv haft en bild på det i ett inlägg för x antal mån. sedan. Ser läckert ut. Vad jag mest blir fascinerad över är hur sjutton ägarna hittar dom igen fast att de kan ha vandrat LÅÅÅÅNGT bort. sitter det kanske ngn inbyggd sändare i dom? :right:

  8. Det blir väl så att du råkar ut för en del eftersom du är ute på vägarna hela dagarna. Men vilken känsla att träffa på renar så ;)

  9. Oj kära nån en massa renar på vägen och olycka. Usch låter inge skoj att bli stående och vänta när man har saker att uträtta.

    Hoppas allt är bra med dig.
    Här har det blitt snorigt. Träligt att det skulle komma nu när jag äntligen kommit igång med att träna lite för att försöka få bort en massa träliga kilon.

    Ha det så jätte bra.
    Kram Jessica :rose:

  10. Men vi såg renar vid Höga Kusten i sommras!
    Vid Norrfällsvikens camping fanns det flera
    stycken som återkom år efter år!
    Du Micke, nu äre gött att hålla på BIF :D

  11. Det tror tusan att det händer olyckor med dessa ”odjur” på vägarna. Du verkar alltid vara på plats där det händer också. Är evigt tacksam att jag slipper att köra på ishala vägar, är en urdålig bilförare ;)

    Tusen tack för att du testade med Image::ExifTool :rose:
    Skall själv prova med några bilder på en cd från två olika kameror – i originalstorlek och förminskade.
    Albumet är inställt så att bilderna skall förminskas till 640×480 automatiskt om dom är större, dessutom sparas inte originalet på servern (om man inte själv vill). Det tar för stor plats då.

    Ha det gott! :)

  12. Jadu.. dom där renarna borde ju lära sig trafikvett.. och hålla sig nere i diket å inne i skogen… :P

  13. När vi var och hälsade på hos syrran som bor i Gällivare trodde vi att det skulle krylla av renar på vägarna men icke sa nicke. Inte en endaste ren på vägen såg vi. Däremot såg jag ett par stycken när vi åkte upp på Dundret. Annars har jag ju bara sett renar på Skansen. Heh.
    Ha det så bäst Mickeboy.

  14. Hi Hi vad söta dom var, renar har jag inte sett på nära håll däremot en älgkalv. Fast det var inte här i skåne utan hos mina släktingar utanför Örebro.

    :lol: :lol:

  15. Oj! Det var MÅNGA renar! Har kommit in
    på Webbdesign på Komvux, så jag hoppas
    att få ording på allt nu så jag kan sköta
    min lilla blogg :D I kväll gäller det! Ska se
    matchen på TV.

    Kramar på dig

  16. Wow renar! 8O Såna får vi här nere bara fantisera om att se på vägarna… Och tur är väl det kanske?

    Du bevittnar en hel del på dina resor du…

    Trevlig helg! :rose:

  17. Häftigt med renar bara sådär!! Tänk jag en skåning har sett såna jag oxå när jag var i Arjeplog de är nästan lika fina som mina råddjur :)

  18. Eftersom jag lever med en norrman som är uppväxt i Nord-Norge vet jag att dessa förbaskade tamrenar inte är så populära :-)
    I Hammerfest har man staket runt trädgården för att hålla renarna utanför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php