Sjutton grader!

Ja, fy sjutton vad kallt det var inne nu! – bara 17 grader har jag men det rår man ju för själv då man inte slår på värmen utan ska envisas med testa hur det bara går att vedelda.

Men, lite av att det blivit som det blivit beror ju på man varit dålig på elda med. Igår blev det dåligt på kvällskröken och så en brasa bara i morse och sen nu hemma ikväll har man ju fått fjutt på den igen. Kallare ute igen ser jag, vi har minus 16 grader just nu och då behövs det ju lite värme i elementen.

Annars varit norröver idag och jobbat ute i hela 4 timmar men var inte lika kallt då utan kanske bara minus 12-13 nånting då.

Skrev ju ingenting igår och det beror mest på det inget hände då jag inte ens var ut :D

Nu ljög jag lite.. var ut i samband med att mamma&pappa skulle hem efter att de våldgästat mig ett antal timmar på kvällen så vi hann med både fika och lite mer kvällsfika med te och mackor under tiden vi såg på den där ”reseguideserien” som började och vilket skit säger jag bara!

Ut i morse var jag däremot i bara morgonrocken och sprang runt och letade skarvkabel då jag kopplade in elektriska motorvärmaren på jobbarbilen eftersom den inbyggda dieselvärmaren är kaputt och ska på verkstan med den på torsdag. Tänkte det var bäst ha den på då det var kallt då med och jag har ju annars kört den inbyggda tidigare ”köldknäppar” så jag vet inte hur bilen reagerar kall..

Iväg kom jag ju och norröver som jag skrev först här. Men tokigt vad hal E4:an är, det måste bero på detta eviga saltande och då det blir så här kallt blir det som helfel med saltet. Nåja, gick ju bra köra ändå de 17milen (kortresa!) det blev idag och man hann ju se lite bärgningsbilar ute för dra upp bilar som åkt av.

Väl hemma var jag nyfiken på en sak eftersom det var den 22/1 idag..
..och då kan man väl undra vad som är så speciellt med den dagen då?

Jopp, det var då jag skulle få snabbare fart på Internetuppkopplingen! – jag tecknade ju om mitt ADSL2000 jag hade och band detta till Telia ytterligare ett år och då fick jag ADSL8000 för billigare pris än innan och så var man ju tvungen testa lite och i brist på TP-Test (blir strul med routers/brandväggar osv) så letade jag mig till Sunets FTP-arkiv med massa filer. Just Sunet är en av de tidigaste stora ställen där man kunde ladda hem saker och ting. Nåja, jag letade mig till nån stor Linux-fil.. och mycket riktigt så gick det snabbare:

Snabbare fart!

Innan så kom jag inte över 240kB/s med ADSL2000 och jag vill minnas att när jag hade ADSL500 så låg man på strax över 60kB/s och om jag inte minns fel nu så är den högsta hastighet man kan få med ADSL500 64kB/s.

Om vi nu översätter detta från 2000 till 8000 så säger min huvudräkning det är 4ggr mera det och 4×240 blir 960 det så inte riktigt full fart var det väl med den testfilen..

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 510 visningar

Mer detta datum andra år..

12 reaktioner till “Sjutton grader!”

  1. Här spelar det ingen roll att vi har 8MB, för teknikern gjorde något fel när han fixade Internetet i fredags. Varje gång någon pratar i telefon laggar det järnet. Gissa att gossen som spelar wow blir glad :-) Bara tekniskt strul.
    Jag har blivit expert på att sitta i telefonlö hos Comhem. Tålamod Inna. Men mamma säger alltid att tålamod är också mod.

    Vi har inte riktigt lika kallt som du har. Det finns väl vissa fördelar med att bo i lägenhet i stan :-) Men vi har snö och det är minusgrader ute. Och jag tycker att det är mysigt! Lite snö i några dagar är väl ok.
    Nu ska jag ladda kameran inför morgondagen

  2. Hej, jag saknar våran vedeldning. Nu bor vi i lägenhet så jag behöver inte bry mig om sånt, men det är nåt särkilt med ved. Det har alltid varit mitt jobb att stapla och det har jag trivts så bra med. Stå där och stapla och fundra på livet. Sista året skaffade vi en kap så där kunde jag också hjälpa till. Kan faktiskt sakna allt släpande med, tänk alla korgar man burit in :D . En vacker dag kankse jag har vedvärme igen. Här är det kallt idag, -10 . Är inte van än, det har ju varit så varmt. Men nu knakar det när man går och snön har fått ligga kvar. Ha det så bra, lägger in din länk på min blogg så fler kan ta del av dina bra wp tips. leila

  3. Brrrrr, 17 ynka grader, då hade jag nog inte kommit
    ur sängen tror jag, kurat under ändå mer bara
    och somnat om…………..nädå, så kan man ju inte göra.
    Men inte hade varit skoj att kliva upp inte!
    Nää du får nog peta in en pinne extra lite då och då
    för att slippa frysa så!
    Ha det gott ;)

  4. Godmorgon!

    Snart dags att dra till skolan och läsa lite redovisning och beskattning men kikar in en sväng innan allvaret börjar :)

    Visst blev jag bortskämd igår.. hihi
    Det behövdes i detta kalla.. hualigen. Mina ögon förfryser nästan när jag går ut. *ASG*

    Ha en fin tisdag! Kram

  5. bara -17! Vi bräcker er med 3 grader!
    Här är det -20! Men solen skiner och
    det är en sån här väldigt vacker vinterdag

    KRAM

  6. Nä, det var inte vamt precis :S .

    Här hade vi minus 7 grader ute i morse, kanske inte så mkt kan tyckas men vi har haft runt +7 grader de senaste månaderna…

    Vintern verkar inte bli långvarig, ska bli varmare igen till helgen. Inte för att jag gillar vinter, snö och kyla – men hellre det är regn, blask och mörker :down:

  7. Hehe där slog jag dig!! Hade 14.9 grader idag när jag gick upp inne alltså ute var det 13 minusgrader.
    Behöver jag tala om att jag frös som attan??

  8. Ja du Kluddeman, vad är det tjuvarna vill åt? Men första ggn stal de för SEXSIFFRIGT BELOPP. Fatta att man var förtvivlad. Nu är här mindre att ta men det måste vara ngt som gör att de ser vårt hus och iaf inbillar sig att här finns ngt av värde. Bredvid min säng står ett rack…av trä..runt, tungt och fint och man brukar kunna slå ”helrunda” med det i brännboll om man får in en fin träff….hoppas de inte kommer in när jag ligger där…känner att nu är man så jävla arg att första man som kommer in får knäskålarna sönderslagna! (Ja du såg ju min frustration på griffeltavlan!) Det är inte bara det att man blir av med saker manälskar utan allt jobb där är runt ikring en stöld. Blir så trött. Försäkringsbolag ska ju helst ha papper och foton på allt. Inte helst, de SKA! Sist hade jag lärt mig av tidigare stöld och hade denna gång fotat smycken och grejor liggandes på ett bord. Vad säger försäkringsbolaget då tror du? Ja men det hjälper inte, du ska ha ditt ansikte med på VARJE bild antingen hållandes föremålet ELLER bära föremålet. Gaaaaah! Kan man bli tokig eller???? Så detta är mitt tips. Fota dig själv med på varje bild av föremål du är rädd om!
    ……………..
    Typiskt svenskt väder, det blir riktigt kallt i januari, februari..iaf i skåne. Sedan tycker jag det är lite speciellt med värmen som kommer från vedeldning. Blir en annan känsla. Själv eldade jag i går hela dagen i vår kakelugn och den är sannerligen guld värd! Den ugnen är varm två dagar efter man slutat elda i den. Så varm att du även känner det när du går förbi dag två utan eldning. Efter flytt kommer jag att sakna den ENORMT!

  9. Brrr… 17 grader! Då hade jag stannat i sängen om jag hade kunnat. Säger jag som har tofflor på mig inomhus även på sommaren… :P

    :rose:

  10. Jag tror det råder lite missuppfattning här :P

    Det var INTE när jag vaknade det ”bara var” +17.. utan när jag kom hem efter jobbet, inlägget är ju skrivit 17:27 och är jag på jobbet kan jag ju inte elda. :roll:

  11. Burr, vad kallt ni har det!

    Igår kväll hade vi dock -9° ute, kallast hittills i år…*S* Men i morse var det bara 0°, och det var snöstorm när jag körde till Varberg, puuuh!

    Tack för tipset om Fotobook, jag ska testa det senare ikväll! Har redan installerat detta plugin, men ej börjat pilla med det…*ler*

    Kram CarolineS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php