Rainlendar v2

Är du ute efter ett gratisprogram som kan hålla ordning på födelsedagar, ja alla typer av möten men ändå inte är så stort som kalendern i Outlook eller så. Då kan ju detta program Rainlendar vara något.

Rainlandar på svenska med händelser.

Går att få på svenska och det är detta jag skall förklara här nedan. Kika också på det jag skrev om tidigare versionen så ser du lite flera bilder.

Först och främst så skall det laddas hem och installeras och vara igång innan vi ger oss på svenska språkfilen och svenskt utseende.

Ladda hem:

Ladda hem och installera och när det startat så ser det ut så här.

Rainlendar efter installation

Låt nu detta vara igång och sen laddar du hem språkfilen:

Ladda hem språkfil:

Då kommer en fil med lite skum filändelse som heter Swedish.r2lang att laddas hem och klickar du sen på den filen skall språket installeras. Om inte så prova att dra den filen till själva Rainlendarfönstert och släpp filen så skall detta dyka upp:

Språk installerat

Nu måste Rainlendar stängas och öppnas igen, högerklicka på den lilla ”datumikonen” nere vid klockan och välj ”Exit” samt starta det via Start > Alla Program > Rainlendar. Om du sedan högerklickar på samma ikon eller i själva Rainlendarfönstret och väljer Options (och fliken General ) så kan du byta språket där enligt bilden nedan:

Byta språk

Sedan skall det vara på svenska, åtminstonde under inställningarna och så men utseendet på själva fönstret är ännu på engelska då det är ett skins/tema som måste bytas till svenska. Men om du kikar på fönstret ovan igen (som nu är på svenska) så ser du några inställningar där som gör att du kan få Rainlendar att automatsikt starta när du startart datorn och windows. Bocka då för ”Starta Rainlendar med Windows”.

Men så var det att få utseendet på svenska med. Man måste ta hem en fil med en massa teman på olika språk och jag har tyvärr inte sett så många olika teman till just v2 men tycker detta fungerar som det ser ut nu. På samma sida som du tog hem språkfilen så står längst ner detta:

NOTE If the skin uses bitmaps to draw the months and days, changing the language of the user interface does not affect the calendar on the desktop. To fully localize the application you can download the Shadow4.r2skin-addon which contains localized versions of the bitmaps for the default skin. Note that the file extension must be ’.r2skin-addon’. If your browser tries to suggest something else (e.g. .zip) you need to manually change the extension back to its original form.

Du skall alltså klicka på detta Shadow4.r2skin-addon och ladda hem den filen och sen klicka på sen så skall allt installeras automatiskt.

Ta hem skinsfilen och spara/öppna

Troligen behöver du starta om Rainendar igen och går allt som det skall så står dagar och månader nu på svenska.
Sen är det bara att dubbelklicka (eller högerklicka och välja nått) på ett datum och börja lägga in olika händelser som jag här och det går att lägga in ljudsignaler och sånt också.

Ni som redan har gamla versionen kan bara installera denna v2 med för de hamnar i olika katalogen men all ”data” om de olika händelserna skall då importeras automatiskt.

Slutligen kan det då se ut så här:

Rainlandar på svenska med händelser.

Lycka till!

Spara data:

Normalt så sparas all data du lägger in i katalogen .rainlendar2. Har du Windows XP så hittar du den här C:\Documents and Settings\[dittnamn]\.rainlendar2, men har du Vista så är det C:\Users\[dittnamn]\.rainlendar2

Det är i filen Default.ics som allt sparas men enklast är ju vid en formatering eller så att spara hela denna katalogen och sen installera Rainlendar igen och helt enkelt skriva över den katalogen sedan.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

3 078 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Rainlendar v2”

  1. Tack för en utmärkt beskrivning som alltid :smile:

    För min del skall jag avstå. Har så många elektroniska agendor på lut så jag blir alldeles snurrig: i datorn – i min Palm Tungsten och i mobilen. Sen skall det synkas också *Huuuu!*

    Funderar skarpt på att gå över till en pappersalmanacka, gärna en sån där gammaldags hederlig sak, där man river av ett blad i taget för varje dag :grin:

    Ha det gott i helgen! :rose:

  2. ojojojoj, när du gör sådana här beskrivningar känns det ju som om man vore född på stenåldern. Du hittar ju allt också. Bra beskrivet men nej tack…. sen upptäcker man väl som vanligt efter några månader att det kanske inte var så dumt ändå…..
    kram :rose: :rose: :rose:

  3. Jag har tidigare haft rainlendar men den gjorde så att datorn alltid hängde sig när jag startade datorn och kom in i windows, efter 7-8 omstarter så funkade det. Tröttnade och avinstallerade igen… annars var det ett kanonbra progra. Nu använder jag windows vistas program istället :)

  4. TACK ! jättemycket. Tack vare dej har jag ÄNTLIGEN kunnat installera Rainlendar på svenska.
    Kram !

  5. Jag har haft rainlendar i MASSOR av år och den har alltid fungerat klanderfritt.Jag rekomenderar det programmet till mina bekanta.

  6. Min Reilender 2.14.2 startar inte med windows fast jag kryssat i ”Starta Reinlender med Windows”. Det gäller en PC. Får alltid gå in och hämta fram den till skrivbordet, där jag vill ha den.
    Tack på förhand/Hans-L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php