Apr 06 fre 2007

Några gratisprogram igen.

07:37 i kategorin Programtips

Länge sedan jag tipsade om program nu känns det som, men installerat några nu på slutet.

Läsa PDF-filer:
Tycker du att Adobe Acrobat Reader bara står och tuggar och läser moduler innan det kommer igång (beror lite på hur snabb dator man har också) så finns det ett annat bra som kan läsa just PDF.

Foxit Reader - läs PDF

Göra PDF-filer:
Ett enkelt sätt göra PDF är ju att installera en ”PDF-skrivare”. Detta innebär bara att om man t.ex. skannat in ett papper och vill skicka detta som ett PDF (vanligt det till myndigheter/försäkringsbolag m.m.) så så öppnar man bara bilden (i detta fallet) ifråga och skriver ut och väljer då ”doPDF” som skrivare och upp kommer en ruta där man ska döpa filen och vart den skall sparas.

doPDF - skapa PDF

Stoppa Spyware:
Vill du begränsa datorn lite mot vissa skumma sidor, vissa cookies och inte minst ni som surfar med IE stoppa vissa Active-X komponenter att installeras så kanske detta lilla program är nått. Nu uppdateras detta inte automatiskt utan man får köra den grejen själv (bara klicka på update) om man inte vill betala för den tjänsten. Haft detta igång på flera datorer under några år nu.

Stoppa Spyware

Återställa raderade bilder/filer:
Har du kanske raderat nån fil du inte borde raderat? – eller av misstag tömt minneskortet i kameran. Gör man inget sedan finns ändå chansen att återställa filerna men bäst är att då redan ha detta programmet installerat (för installationen kan ju skriva över).

Återställa raderade filer

 • Läs mer: Recuva – endast som Betaversion ännu.

Urklippshanterare:
Kopierar du och har dig en massa och vill ha dessa urklipp tillgängliga kanske detta program är nått. Lägger sig som en ikon nere vid klockan och sparar alla urklippen oavsett om det är en text, länk eller en bild. Bara markera och sedan klista in på avsedd plats/program.

ClipMagic - sparar dina urklipp

7-Zip
Laddar du hem filer som behöver packas upp? – kan vara .zip, .rar eller kanske .gz som databasen till WordPress ofta är så den är packad. Då är detta 7-Zip nått som ersätter allt vad Winzip, Winrar m.m. heter..

7-Zip - packa upp filer

 • Läs mer: 7-Zip – på svenska.

Detta var några småprogram som jag använder, visst finns det kanske bättre och större ”paket” men gratis är gott och varför ha stora tunga program igång.

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

4 kommentarer till “Några gratisprogram igen.”

 1. carolaskrev den 06 Apr 2007 @ 10:58

  Smart program!! :lol: skall jag testa med en gång då jag har lessnat på acrobat reader :right:
  Gulligt av dig att tipsa om detta!!

  Kram!

 2. leilaskrev den 06 Apr 2007 @ 11:53

  hej, bra tips. Finns några jag skulle behöva. glad påsk på dig /leila

 3. Vickanskrev den 06 Apr 2007 @ 11:58

  För tidigt för tips.. *S*

  Önskar dig en riktigt fin påsk.. Några matcher i helgen?

  Kraaaamis

  Ikväll redan!
  Mot Linköping andra matchen..
 4. Selmaskrev den 06 Apr 2007 @ 12:32

  Glad Påsk till dig med.

  Kram :rose:

css.php