30 knyck!

Tog cykeln till stan idag vid 11-tiden, tänkte att man får väl passa på en gång nu innan det blir vinter :roll:

Men det gick trögt.. att cykla! Gjorde ont i dag i nacken så jag fick ta det lilla lugna dit. Väl i stan var det full rulle på folk. Är Barnens Dag i helgen här (konstigt sent!) och sen var det ett jippo på torget med som rubriken avser. Hur som helst så var det massa försäljningsstånd överallt och så ser jag en jag inte kan motstå.. det står Kantarelltoast med Västerbottensost! :yummy:

Kantarelltoast med Västerbottensost

Efter fått i mig ovanstående så traskade jag ner på hamnplan där Barnens Dag och alla dess karuseller höll till, var Skoogs Tivoli som var där med sina grejor. Mycket fart där med då det åktes för fullt i det som fanns att tillgå. Själv klarade jag mig och promenerade bort till Gästhamnen istället UTAN att köpa mig en glass!

Gästhamnen lite öde.

Där var det lite öde som ni ser och det blev att traska vidare upp på torget igen då där jag träffade på en morbror som går sjukskriven efter en bypass-operation. Satt och surrade ett tag inne på Wayne’s Coffe med honom och sen måste han iväg och jag var ju inte mätt ännu.. :oops:

Hittade stekt strömming denna gång..

Stekt strömming på tunnbröd

Satt ju bra detta med och väl där uppe på torget var det full fart med uppträdanden osv och varför är för att Vägverket och kommunen och lite till hade stort jippo om just 30!

Trettio kilometer i timmen alltså.. och detta när man passerar en buss med nedanstående blinkande skyltar. Är nämligen vi ska vara en försöks-/utvärderingsort för sådana här blinkande skyltar på skolbussar i första hand som jag fattat.

Blinkande 30!

Nu är vi inte ensamma om det utan det skall testas i Linköping med men vi har mera vägar det ska vara igång på som jag fattat. Alla 50 och 70-vägar utom just E4 gäller det och vad det gäller är att om bussen blinkar 30 (den skylten skall tändas 150-200m innan hållplats och slockna 100m efter) så får man INTE passera bussen (det är bara bussens längd det gäller) i högre hastighet än 30km/timmen och detta gäller även mötande trafik. Ska bli kul se hur detta går då jag tror folk kommer ställa sig på bromsen när skylten börjar blinka..det är ju bara när man passerar man inte får hålla högre hastighet. För att ”utomstående” ska veta detta har stora skyltar satts upp i kommunen efter de större vägarna och detta projekt startar idag och har egentligen inget slutdatum.

Sedan fick jag ju ”plåga mig” hemöver på cykeln igen, konstigt det skulle kännas så mycket idag men kan vara kylan som spelar in. Vi får se hur det går framöver detta och om jag måste få till nån sjukgymnastik igen i varmbassäng.

Hem kom jag.. och med ett sånt här med:

USB-minne på 4GB

Ett Sandisk USB-minne på hela 4GB som bara låg och väntade på mig inne hos Clas Ohlsson :D Haha, jaja.. kunde ju inte låta bli då det bara kostade 299:- detta och hade man sett det priset ifjol så hade man ju trott nån skämtade. (ja, då fanns väl inte ens dessa i 4GB..).

Nu har jag hemma fått i mig lite i lilla maggen med. Eftersom man börjat med en toast idag så var man ju tvungen fortsätta :yummy: Blev 2st varma mackor i smörgåsgrillen med skinka, ost och lök.. smarrigt värre! Nu saknas bara lite kaffe..

Signatur
DiceSlumpat inlägg

2 848 visningar

Mer detta datum andra år..

12 reaktioner till “30 knyck!”

  1. Barnens dag, ja, då passar ju Du in där :D Mackan ser god ut och en sådan liten fyragiggare skall jag också ha.. då slipper jag köpa extern hårddisk till laptopen :p *tack för tips* :rose:

    Denna 4 giggare är ju utrustad med U3 som gör att man får upp en meny med redan installerade program och kan lätt lägga dit egna. Men ska man bara ha den som backup så rör detta till lite tycker jag för man får 2st enheter i datorn efter att ha pluggat i detta. Men detta U3 skall gå att avinstallera via en av menyerna. Vidare så är detta minne klart för Vistas Readyboost vilket som jag fattat hjälper till med arbetsminnet i datorn. Så har man Vista och kanske bara 512-1024MB minne så blir datorn lite snabbare med ett sånt här anslutet.
  2. Åh, så mycket gott du ätit idag! Själv har jag precis gjort två smörgåstårtor som jag ska äta upp morron! :D

    Du ser ut att ha haft en skön lördag! Fint väder också! Perfekt för en cykeltur ju :p Jag får förresten en ny cykel i morgon – äntligen! :) En svart oväxlad tantcykel! Passar mig perfekt! *haha

  3. Jag tänkte precis som Majsan när jag läste om Barnens dag. :D

    Jag gav 149 kr för ett USB-minne på 1 GB för ett tag sen. Tror jag ska lyssna på dig fler gånger innan jag köper nåt nytt. ;)

    Jag är jättenöjd med nya kameran, det är verkligen skillnad när man ska ta närbilder. Kodak-kameran får ungarna överta som leksak nu. :D

    Nu ska vi vara snälla! :D
    Jaså, den duger bra kameran. Hur är skärmen ute då i solen?
  4. Härligt med cykling, promenad och gött att äta :)
    Mindre skoj att det känns så i din nacke.

    Häftigt med ett 4GB minne.

    Ha det toppen gött.
    Kram kram :rose: :rose: :rose:

  5. Hihi, jag fiskade med ett likadant (nästan, mitt från Teknikmagasinet) för några veckor sedan… Väldigt käckt med 4 Gb i fickan. Nu kan jag ta med bortemot 200 bilder i raw-format från fotosessioner…
    Det med bussarna… Är det samma med vanliga skolbussar? De som blinkar? Är det hastighetsbegränsning vid passering av de samma?

    Verkar varit god mat i byn ;) Särskilt toasten med västerbottensost… Fast strömmingen verkar inte heller gått av för hackor.

  6. ser onekligen mumsigt ut!!! och fint väder också ser det ut som där bakom mackan att döma på ljuset…!

  7. Jobbig när nacken värker sådär. Segt! Men hur funkar det med sjukgymnastiken, blir du inget bättre av det?

    Själv är jag helt mör i kroppen efter helgens bravader. Gympa i 3 timmar idag. Svettigt!

    Tidningen jag var med i är vår lokala Alingsås Tidning, så det är inte riktgt så läskigt som det skulle kunna varit om det hade varit GP eller liknande. Men det var allt lite kusligt ändå.

    …Snygging… Ja, du skulle bara veta *fniss*

    Ha det!
    Kram
    /Anna

  8. Strömming är inget för mig men det såg gott ut. Varma mackor i smörgåsgrillen gillar jag däremot.
    Du hade så rätt så det var bara nätdelen, skönt!! Snabbt fixat och så är man tillbaks på nätet.

    Ha det så gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php