Såg solen gå upp igen..

Ja, den dök upp samma tid som igår, 05:57 tittade solen fram bakom berget denna klarblåa men ännu kallare dag. Tempen visade hela -17,7 när jag klev upp kvart i sex men blev sedan mycket bättre. Fast denna morgon hade jag fått sova mer än 7 timmar så jag var inte alls lika seg och trött.

Men inne var det lite kyligt trots jag visste jag hade mer än varmt i vedpannan efter eldat på hela dagen igår. Efter lite kollande så visade det sig att ett av de viktigare elementen var iskallt! Sitter i köket/allrummet och eftersom jag har huset i flera plan och öppet så blir det detta som får stå för mycket av värmen här. Bort med termostaten och lite knackande med baksidan av en skruvmejsel på själva ventilen som den kallas den del som sitter på röret och mycket riktigt så började den öppna och ge värme.

Skumt detta inträffade ändå, bytte ju alla dessa i huset för.. ja, nog är det 10år sedan så man borde kanske se över flera med lite oljespray eller nått. Men jag fick ju fart på det hela med detta så nu får vi se hur det går.

Ut och på med motorvärmaren sedan, hade bestämt mig för en första utflykt på över en vecka och lämpligt då till föräldrarna då det nog är nog att bara ta sig dit utan massa annat folk man måste ta hänsyn till. Var väl strax innan kl 11 då jag kom mig iväg och väl där sitter mamma och insuper lite sol vi haft väldans gott om idag (det är strålande sol och klarblått då detta skrivs med). En parkering där och sen ska man veckla sig ur bilen som en ja.. gammal man :D

Soligt och fint!

Men resan dit var lite av en plåga, alla små ojämnheter kändes i kroppen! Inte klokt egentligen detta. Lite därför man var lite ”mörbultad” då man klev ur bilen. Tog mig några minipromanader där runt huset och nästa hus bara för röra lite på mig. Har ju varit sängen/soffan sista veckan så man glömt bort hur det var att gå :roll:

Lite senare inne så blev det lite digitalfotogrejande då pappa inte hade alla av sina foton eftersom vi brukar tömma minneskortet hos mig så har jag backup av dem med på en par-tre ställen och när vi ändå satt vid datorn uppgraderade vi deras ADSL lite med då man fick 6mån ”gratis” för tiodubbla farten..

Efter detta så blev det lite påskmat då jag inte hade kunnat komma dit på långfredagen och gottegottigt var det också då jag nästan bara levt på lite lättare saker som soppa och sånt en vecka.

Lite påskmat fick jag med..

Efter ha varit där en 4 timmar så var det dags plåga sig hemöver (med lite matsäck :P ) och sen hemma så blev det soffan där jag sussat gott minst 2 timmar samtidigt som jag sett hockeymatchen mellan Leksand och VIK. Den vann för övrigt Leksand i utklassningsstil!

Jaa, det är inte lätt bli gammal! Man får ont av att åka bil, måste sova middag osv :biggrin:

Signatur
DiceSlumpat inlägg

2 557 visningar

Mer detta datum andra år..

26 reaktioner till “Såg solen gå upp igen..”

  1. Här har du en till som vaknar tidigt…. hade gärna sovit några timmar längre om nätterna.

    Hoppas du mår bättre :rose:

  2. Hihi, så välkommen ut i omvärlden igen då. Vad vackert Ni verkar gaft det idag, och smarrig påskalunch oxå. Här har stor snöat igen på eftermedda. Jella skit fan. 10-15cm till att ösa undan. Denna adressen verkar sannerligen inte bara vara kallast utan mest snö oxå.

    Skall kolla hockey nu. Måste nog säga att jag kommer hålla tummarna för HV71 framledes. Åssa släppa tummarna för kaffebönerna.

    I morgon drar jobbet igång igen… En dag ledigt sedan på’t igen.

  3. Endelig er kludden vår i gang igjen, tross alderen *flirer* Du er da slett ikke gammel vennen, ikke rart kroppen din protesterer litt nå etter denne uka!!!
    Godt at mamsen hadde litt god mat da, det trengte du nok nå :smile:
    Håper du får en god natt søvn gamle venn :redheart:

  4. Härligt att du verkar vara lite på benen igen. Tjusigt väder verkar ni ha haft däruppe också. Fick en sväng av både solen och kylan Orsatrakterna i skidbacken. Och här nere har det vräkt det ner hela dagen nu.

    Fördjupade mig i Ö-vikshjärtan igår på tv, många stora herrar där ja. :wink:

    Kram och fortsatt ”på-kryning” (kan man säga så?*s*)

  5. Härligt att du börjat krya på dig!!!!

    Påskamat är aldrig fel=)

    gött ni haft i vädret då, här toksnöar det och har kommit redigt mkt idag

    kramen

  6. Påskalunch såg ju inte helt vidrigt ut :tongue: Här blev det inge sånt alls….förutom typ bara ägg! Allas magar gör numera uppror och förhoppningsvis har de repat sig tills midsommar då det är dags för ägg igen!

    Fin bild med den blå himlen och snön!
    Här har det blivit vinter. Det ligger en fasligt massa sånt där vitt och kallt på backen. Solen skiner så det är ju iallafall vackert.

    Må så gott!

  7. Skönt att du mår bättre och orkar ta dig ut igen!

    Här snöar det IGEN, nu får det :censored: snöandet sluta snart! :grr: Det räcker mer än väl med den snö vi redan har!

    /Caroline

  8. Det var ju härligt att se att du äntligen mår bättre! *Skönt!*
    Bra att du fick ordning på värmen också, det gäller att vara om sig och kring sig.

    -17,7!!! *Brrr!* Här har vi haft närmare 20 + under dagen, men vi har kalla nätter fortfarande ;)

  9. Du verkar repa dig rätt bra! Kanske får börja ta små turer runt huset ditt resten av veckan.

    Nej, nu ska jag göra kvällen. Har varit en påfrestande dag.

    /KRAM

  10. Vad härligt att du har kommit iväg och fått i dig lite påskmat i alla fall..

    Vi fick ju åka akut till tandläkaren med lilltjejen här, mer om det står det om inne hos mig, sen blev det en belöningstur också ville gubben till sportaffärerna, därför kom vi hem sent, därför blir det inget fixande på sidan förrän imorgon.. =)

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam

  11. Kul att du mår bättre. Härligt väder ni har där du bor. Visserligen har vi snö här med men det är plusgrader så hur skoj kan det bli.

    Hoppas på en fortsatt bättre vecka för dig.

    Kram

  12. uppe med tuppen är du trots sjukdom! Hoppas det är ett friskhetstecken :-)

    Vi saknar den blå himlen som ni dock verkar ha för att få ihop det perfekta vinterlandskapet.

  13. Nämen, Micke är du gammal ? :biggrin:
    Påsken har bara varit fin, idag (snart) drar jag & dottern till Prag för att möta våren!!

  14. Åhh så vackert väder…..inte alls avis….näää….
    men bara på solskenet…vintern finns här i tyresö oxå…men inte så mycket sol……
    Ska strax ta mig i kragen och gå iväg till affären…..
    :kram:
    Marina

  15. *s*.. För min del är du välkommen att vara mallig, i mina ögon är du förtjänt av det..

    Bra att du hade lite skoj i alla fall… hihi..

    Kraaaaaaaaaaaaaam

  16. Hej Micke.
    Du allvetande wordpressguru, har du sett någon widget för att visa namnsdag? Jag har sett fler sidor som har det i sidebar’en, men inte lyckats hitta nån referens till vart man kan ladda ner någon. Nu har jag en, men den är ful och full med reklam. :( Kanske nån annan här bland alla kommenterare som vet med? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php