WordPress v2.5

WordpressJag har ju inte skrivit nått alls om detta trots det är 9 dagar sedan det släpptes. Mycket beroende på jag varit dålig här och inte orkat greja på med det då det säkert som amen i kyrkan innebär det blir nått strul :biggrin:
Men nu i helgen har jag tittat på det och fixade först en ny testsida med v2.3.3 där jag sedan ”återställde” sidan genom att först köra ett plugin som tog en backup på databasen på min vanliga sida (denna) och sen importera den filen till testsidan (skriver lite här om hur man tar backup). Detta innebar ju jag hade en exakt sida där men med fel adress då och då tog jag phpMyAdmin till hjälp igen för att byta ut detta i databasen, alltså dessa ”siteurl” och ”home” som de heter som är viktiga.

Fungerande v2.3.3

Då hade jag alltså en fungerande WordPress med v2.3.3 men nu skulle då v2.5 in.. men först stängde jag då alla pluginen som man skulle. Därefter tog jag bort alla filer i ”rooten” utom filen wp-config.php som ju talar om vad databas den jobbar med och sparade även den .htaccess som låg där. Sen raderade jag katalogerna wp-includes och wp-admin men sparade i den förstnämda katalogen languages (där språkfilen ligger) och i andra katalogen (wp-admin) så var jag tvungen spara filen iimage-browser.php (eftersom jag använder detta plugin för skicka upp alla bilder och detta kräver denna extra fil). Katalogen wp-content och dess underkataloger rörde jag inte alls då där ligger sånt man ska ha kvar som teman, plugins och bilder (om man inte som jag har dessa i en katalog bilder). Nu hade jag då i stort sett tomt och skickade då upp rubbet från den fil jag laddat hem. Såg till allt hamnade precis som det ligger efter man packat upp och sen besökte jag sidan min med surfprogrammet. Inget hände direkt då att jag skulle uppgradera databasen så jag knappade då in att jag ville till sidan /wp-admin/upgrade.php och då hände det saker..

Databasen..

Min databas var inte uppdaterad då sas det.. och var bara klicka sig vidare, sidan jobbade på lite och blev sen VIT! Vad hände nu då tänkte jag så jag backade då tillbaka en sida och uppdaterade denna och då stod att den var fixad och klar! Sen var det ju bara sätta igång och slå på plugin efter plugin.. men visste ju att detta Vipers Video Quicktags skulle strula till lite så det hämtade jag hem nytt av och skickade upp och aktiverade. Slog på ett efter ett (jag hade ju de flesta plugien rätt så nya sen tidigare) men då jag kom till myGallery då sket det sig fullständigt! Kom inte in på någon sida men inläggen gick att läsa och kommentera i men inte dessa statiska sidorna.. var bara låta detta vara avslaget då och se sig om lite annat. hade ju redan tidigare slängt ett öga på NextGEN Gallery men såg lite omständligare ut än detta myGallery tyckte jag. Nåja, nu fick jag chansen testa detta lite då och funkade ju som så att man helt enkelt importerar ett tidigare galleri (dvs en katalog med foton..) så läggs det till. Sen måste man då knappa in text på varenda foto igen då och har man som jag kanske 30 kataloger á 8-20 foton så blir det ju en del :D

NextGEN Gallery

NextGEN widgetsMen, jag gjorde det enkelt för mig.. jag bara testade 2 av dessa katalogerna och lekte lite med pluginet och i samma veva släpptes ett plugin till detta plugin… rörigt va? :tongue:

Ändrat 080409: Har stängt testsidan så det går inte se nått längre där.

Vad det sistnämnda pluginet var ser ni på testsidan min om ni kikar under inlägget Test NextGEN Gallery. Är nämligen så man kan få till 3st olika flashviewer för att visa alla foton i gallerierna på olika sätt. men om detta plugin finns mycket säga.. mycket att testa så jag går inte in på mera här nu. Värt nämna är att det är widgets med till detta plugin med så vill man ha nån bildvisning i sidebar är det bara dra dit den (förutsatt att ens tema klarar widgets).

Väderplugin

WeatherIcons widgetSen funkade ju inte heller detta väderplugin jag hade tidigare och han som hållit på utveckla detta har som tappat sugen men en annan har tagit över och man kan ladda hem detta nya WeatherIcon här. Ta hem denna fil det står ”the latest version” på. Sen om man kollar in sista sidan (sidan 2) där man är på forumet så hittar man under inlägget som heter New version released (2.99.125) en länk längre ner som rör själva bilderna/ikonerna och klickar man där kan man ta hem några nyare ”bildpaket” och dessa ska då bara läggas i katalogen ”icons” i just väderpluginet. (sen under Inställningar – WeatherIcons kan man byta och greja med det som tidigare). Denna nya version är helt widgetsklart så det är bara dra över den dit man vill ha den.

Ska visst fungera, detta myGallery..

Men, efter att fått höra att myGallery faktiskt skulle fungera med v2.5 så fick jag slå av alla pluginen igen och sen sitta och aktivera dem en och en tills jag fick fel igen (detta att det inte gick komma in på någon sida) och det visade sig att det var detta paged-comments jag nyttjar i ”Gästboken” för att där få alla kommentarer att visas i sidor om 10st per sida.. Kom senare på vad problemet med myGallery var (tack Madde!), och det berodde på ”paged comments” och versionen 2.6.4 där. Testade helt enkelt att lägga in version före (bara pluginfilen) och då funkade det.

Värt att nämna också är att det som under Admin kallas ”Panel” eller Dashboard på engelska nu fungerar som ett widgets med men det kommer inget plugin med för detta med v2.5. Men denna Viper007Bond som gjort massa andra plugin har knåpat ihop ett sådant. Lägger sig då som en flik under ”Panel”.. Men än har som inga widgets dykt upp till detta just, finns ett som visar Akismet SPAM, ett annat som visar senaste kommentarerna inkl gravatars. Kommer nog att dyka upp lite mer till just detta sedan.

Så, här är jag i valet och kvalet nu.. installera v2.5 här och stänga av gästboken och köra som vanligt med myGallery eller att övergå till NextGEN med allt besvär det blir att lägga över gallerierna. Men detta är nog inte det värsta ändå, att fixa gallerierna kommer nog gå bra utan det sämsta blir nog att hitta i vilket inlägg eller på vilken sida jag måste byta ut denna kod jag lagt in för myGalleri ska visas just där, och byta ut den koden till nått som då ska stämma med Nextgen Gallery :dead:

Jag tror jag avvaktar nån dag till.. :tongue: :tada:

P.S. Mimo skriver lite om nyheterna i v2.5 D.S.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

2 847 visningar

Mer detta datum andra år..

13 reaktioner till “WordPress v2.5”

  1. Hej hopp!

    Har fortfarande inte hunnit testa NextGEN, men nu har det börjat regna så det passar kanske bra när man befinner sig inomhus.

    Ps) Vi har blivit med pump vilken gjorde susen, nästan tömt nu :tada: :biggrin:

    Ändrat: Glömde ju att säga. Jag tror det är oerhört viktigt när det är helt nya versioner att göra som du säger. Man måste radera alla filer utom wp-config, språkmappen med språkfilen samt sin contentmapp, och inte bara skriva över. Tror det är därför många får problem med utseendet på adminpanelen och dyligt.

    Misstänker lite sånt jag med.. jag har nån gång bara skrivit över också och fått småknäppa fel. Efter att då raderat alla filerna och skickat upp dem på nytt så har det börjat funka. Sen glömde jag ju nämna att man bör ju ha senaste språkfilen avsedd för just v2.5 med.
  2. Måste finnas något bra plugin in för gästboken (letar ju själv)
    Fixa med alla bilder låter lite för jobbigt.

  3. :confused:
    Hjelp ;-)
    Kan du se på alt som ligger under kommentarene på sidene mine, hva gjør jeg for å skjule dette?

    Project-Id-Version: WordPress Norsk Bokmål POT-Creation-Date: 2004-12-21 02:45:29.728614 PO-Revision-Date: 2008-03-30 23:01+0100 Last-Translator: Petter Language-Team: Kristin (http://kzkw.net/) Language-Team: Petter (http://neppe.no/) Language-Team: Kjell (http://kjell.langvass.org/) MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit Plural-Forms: nplurals=2; plural=n!=1;

  4. Hittade en gammal version av paged comments på min server som ser ut att fungera med MyGallery & 2.5 :)

    Åhå, minsann! Jag kan ha nån gammal version skräpandes på några av datorerna med eller på nån hårdisk som är kopplad till routern. Men vill minnas förfarandet med den äldra var att man fick ändra nått mera (ja att configen ligger i själva pluginfilen vet jag ju). Du får testköra lite du :P
  5. He he, nej jag håller med *s* Jag skall nog ta en liten titt på de olika galleri-pluginen – verkar onekligen rätt kul att ha :)

  6. Dette er noe du kan vennen, blir rent imponert over dine kunnskaper jeg :smile:
    Må være enig med Trollis, den store herlige sola er bare flott å se :wink:

    Håper dagen din blir super, det ble min i dag :biggrin:

    :puss: :redheart:

  7. En skenande hjärna, en mage som mår skit och en hand som darrar, allt detta bara för att matchen ikväll är en sån ruskigt snuskigt viktig match, vinna eller försvinna!!!!
    Nervösa Carina

  8. Jösses vilket tålamod du har! Nu var ju min sida tom när jag tankade upp men tidigare har jag gjort precis som denna gång. Bara tankat rakt över det gamla. *ups* Inte så bra tydligen. Äh, gåre så gåre, jag e ändå inte så mycket för arkiv. :wink:

    Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php