Lugn och mysig lördag.

Efter en lååång morgon då jag vaknade så tidigt som klockan 03:30 som jag nämnt (pga av vissa orsaker som jag toksovit :D ) så letade jag mig vid 11-tiden mot stugan och där var det sommar!

Kanske inte lika mycket värmebölja som ni hade i söder men fullt tillräckligt för det skulle vara njutbart. For dit för kolla och snacka back-kamera och bildskärm i husbilen då pappa tyckte det var lite för mycket dolda ställen bakom denna nya husbil så nått ska vi väl hitta på och en trådlös variant har jag hittat på nätet med kamera och 7 tums skärm.

Men är man i stugan så måste man ju åka flotte.. och båt då jag var ute på premiärtur själv med syrran&svågerns nya båt de bytt upp sig till i år för att ungarna ska kunna åka barfota på vattnet. Gamla 50hp orkade som inte med detta riktigt och inte blir det lättare då de är ett år äldre i år (och tyngre!). Vi var ju tvungen testa maxfarten med och med 37 knop så ska de nog få åka det de vill!

[mygal=080531]

Väl i stugan hos mamma och pappa blir jag som full i skratt åt deras nya inneboende eller ska man kalla det uteboende :tongue: Syftar nämligen på den mås som byggt bo uppe på taket deras och det är nog samma som svågern och äldsta grabben skrämt iväg från deras stuga som jag fotat både 2005 och 2006 (2007 har jag nog inte skrivit om det..). Nu bytte den rackaren bara stuga som ni ser på bilden ovan :D

Det hann ju bli ett par flotteturer med fika ombord, barn som badade då det var 18 grader närmare land och detta i maj! Inte klokt egentligen det. Sen när vi ska putta ut flotten så ser jag en lake, detta är den första jag ser i sjön på minst 30år och minns själv då man var barn och lyfte på stenar m.m. för fånga dessa med händerna.

Sen fick man ju middag där också, sade det var morsdagsmiddagen som inte blev av förra helgen då mamma och pappa var på rymmen med husbilen söderut och efter ätit upp sig där och denna lugna härliga dag så är Micke som han ska igen :grin:

Härligt dag och sen hemma igen så lägger jag märke till att äppelträdet blommar för fullt så ni som bor söderut ska veta hur mycket före ni ligger ;)

Trevlig helg allesammans! :heart:

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 667 visningar

Mer detta datum andra år..

10 reaktioner till “Lugn och mysig lördag.”

  1. Ja jösses vilken värme vi haft idag. När jag kollade termometern i skuggan på eftermiddagen stod den på 31°C? Kan detta verkligen stämma. Får nog kika in på SMHI och se hur det sett ut.

    Jag minns så väl när jag tågluffade för många herrans år sedan, vi var uppe i Storlien och reste neråt, och från helt kalt och ingen sommar till världens blomning i söder. Det skiftade ju allt eftersom ju längre ner man kom. :-)

    Snart har sommaren kommit ordentligt till er också. Då får vi säkert bara massa regn och blåst här nere. Brukar ju vara så.

    Kraaaaaaaam

  2. HERLIG dag du har hatt og kjempefine bilder :redheart: :biggrin: Vi har hatt kanonvær og det passer jo fint når man har bursdagsgjester. Vi satt ute i 4 timer og koste oss. Sommer er deilig :upsidedown:
    Deilig middag du har fått i dag da, mammaer er gode til å lage mat ikke sant :up:

    Lena blir glad når hun leser at KLudden er frisk igjen :biggrin:

    Gooood :kram: og en bløt :puss: :redheart:

  3. Hallå där, vi har också haft varmt idag, förmiddagen var den inte så väldigt men på eftermiddagen hade vi nästan 30 grader på altanen. :-) Härlig tid det här.
    Låter intressant det där med back kamera i husbilen, skulle nog svärfar behöva till sin stora. Är det något man måste köpa klart eller kan man vara lite finurlig själv?

    Ja visst ja, tänkte fråga dej ang. hur du gör när du bloggar från mobilen, är det från e-posten du bloggar eller? Har sett det finns speciellt mobiler som har blogg funktioner, kan det vara nått?

    ha en skön fortsättning på lördagen och ha en lugn, varm och skön söndag.
    /anki

    Hej.
    Har lagt dit länken på kameran nu i inlägget men kommer här med:
    Backkameror finns att köpa i färdiga kit (och plocka ihop själv, finns bla som tillval till vissa GPS också), men jobbigt dra kabel genom hela husbilen tycker vi så vi funderar på en trådlös variant där man ser till att kameran får ström nånstans där bak från nått sidolyse eller så (de är ju på när man kör) och sen sänds bilden fram till den 7″ ”stora” skärmen trådlöst då.
    Det finns ett kit framtagit till hästtransportvagnar vi hittat men där finns flera lösningar också.
    Jag bloggar från mobil till denna WP genom att wappa som jag beskrivit här:
    http://www.kludd.se/wp/2007/06/29/testar-via-wap-igen/
    Jag anropar filen som står beskriven i mobilen och fyller i namn, lösen, rubrik, text och katagori.. sen är det bara klicka på Send.
  4. yes! hela dagen har vi drevat och spikat fönsterfoder… gick väl an så länge det var skugga, sedan blev det svettigt! Men det går framåt iallfall..

    :smile:

  5. Åh, det låter som en underbar dag i solen! Skönt att du är bättre nu. Man ska undvika mjölkprodukter för att laktoset lätt slår ut tarmfloran. Medicinska avdelningen går ut med den rekommendationen här på holmen efter kraftigare magsjuka. Märker du att det går bra att få i dig laktos behöver du inte undvika det, men det blir som sagt lätt utslaget av det.

    Ha det bra i sommarsolen! :kram:

  6. Låter som att du haft en riktigt härlig dag. Ja här nere i södern har vi nog kommit lite längre med sommaren, idag visar termometern på 27 grader i skuggan. :smile:

  7. Inne for å rydde etter grillmiddagen og da må jeg sjekke om Kludden har gjort noe spennende vettu :tongue: Men du er ute å bruner kroppen din tenker jeg :wink:

    Kooos deg, :puss: :redheart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php