Båttur i Högakusten

En heldag på havet men vi var ju i land några timmar också. For halv 10 med bilen de 25min de tar till stället där vi skulle bli upphämtade och hemma var jag strax före kl 22 och mer än nöjd då :)

Bilderna här under visar de 2 rutterna vi gjorde, ganska lika men vi var ju tvungen åka tillbaka ;) Klicka för se dem i större format!

Första etappen söderut. Hemresan via Sandviken och Trysunda.

Första målet var Grisslan där värdfamiljen bor och efter fika satte vi oss alla 7 i båten på väg mot Marviksgrunnan längst ner på Södra Ulvön (men vad målet var visste inte vi utan vi bara åkte med..). Väl där kl 13 så blev det lunch på klipphällarna och därefter så kollade vi in gruvan och kapellet där med. Har nämligen utvunnits järn här för gammalt och även under 1900-talet så har det brutits malm och främst lite dyrare då som titan och vanadin. Gruvschaktet är som en grotta bara, dvs rakt in och de har då för gammalt eldat för fullt med ved mot stenen och sedan slängt vatten på så den spruckit..

Men några foton då av de ca: 480-500st jag fotade..

[mygal=080724]

Hemresan den gick som samma väg, dvs genom den större orten Ulvöhamn (som ligger på norra ön mitt i sundet mellan öarna) och där är det alltid mycket folk och full fart! Men där stannade vi inte heller denna gång utan dit tar man sig med färjan som också går till Sandviken (7km norrut på ön från Ulvöhamn) där vi klev av och kikade och fikade. Sedan tog vi kurs mot nästa ö, Trysunda som den heter och dit går också färjan och vi mötte den som ni ser på ett av mina foton. Går visst 4 turer per dag till dessa 2 öar där den utgår från Köpmanholmen. Går ju också båt från Ullånger/Docksta hit ut men den som fanns och utgick inne ifrån centrala Ö-vik den är såld oturligt nog!

Sedan efter köpt oss en glass där så bar det av ”hem” till Grisslan igen och surstömmingen då.. ;)

En kanondag detta med 25-27 grader varmt!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

28 763 visningar

Mer detta datum andra år..

18 reaktioner till “Båttur i Högakusten”

  1. Vilken härlig dag ni haft! Underbara bilder. Jag minns när vi också åkte båt på sjön. Det är något visst. Salta stänk i ansiktet, sol, vinden. Det är en frihetskänsla.

    Otroligt mysiga fiskeläge. Där hade man gärna bosatt sig.

    Kraaaaaaaaaaam

  2. Vilken härlig & intressant resa – tack för den. hade gärna varit med på allt utom surströmmingen då, hahaha :biggrin:

    Söderut i landet har jag varit men någon gång ska kosan styras norrut.

    Nu ÄR det varmt!

  3. Uuuunderbara sommarbilder!! Jag blir alldeles salig inuti när jag ser sådant! Sol, ljus, värme. Härligt! :upsidedown: :tongue:

  4. 500 bilder det var inte dåligt! :biggrin:

    Kom på att tänka på en sak. Det var i går när jag och Göten var ute och gick, så tänkte jag faktiskt på dig! Och Ulvön! Och det innan jag hade läst inlägget om att du hade varit här!

    Verkar ha vart en kanondag! Och mat i massor! :biggrin: Och såklart att det blev suring! :yummy:

    Bild nr 43 blev min favorit. Fast jag skulle allt vilja dit och peta på bilden och ta bort träden i horisonten. Då skulle den bli en kalas bild! :biggrin:

    Ha en skön helg!

    //Kramen

  5. oj och jösses… är den vattentålig kameran? måste ha kylt den på något sätt ;)

    Massa vackra vyer och bilder. några riktiga ess… :dead: :yuck: :biggrin:

  6. Ojoj, vilka underbara bilder från er utflykt! :redheart:
    Havsbilderna, med det glittrande havet, var vackra!

    Nu längtar jag ut till de bohusländska klipporna utanför Tjörn, där vi hade sommarstuga i barndomen, och vi tog lilla jollen ut o badade…. :biggrin:

    /Caroline

  7. Jeg sitter her stum av beundring for dine bilder, du er utrolig flink til å ta vakre bilder Micke!!!!
    Jeg har kost meg lenge og vel, kanskje du må kjøpe deg båt og ha nettvenner med på sommerferie neste år??? :tongue: Var iallefall nydelige bilder og TAKK for titten vennen :smile:

    Her bades det og gradestokken er nå oppe i nesten 30 grader :biggrin:

    :kram: :puss: :kram: :redheart: :redheart: :redheart:

  8. Vilka härliga bilder, otroligt vilken nivåskillnad det är (på vattnet alltså)
    Sikklämma, makaronisallad och surströmming, jag tror jag dör :yummy: Nu ska det bli surströmming hemma hos mig också, det var många år sedan men nu är det dax. Ringer brodern min för han är den enda i min omgivning som gillar surströmming, man kan ju inte sitta själva och äta, eller?

    :kram: :kram:

  9. Åååh vilken drömdag! Mysig bild på dig i fören där! Gillar flytvästen! Fint med dom stenarna! Och den rullen där såg mumsig ut, iaf utan dressing! :tongue: Kraam!

  10. Vilka otroligt vackra bilder du bjuder på… drömmer om att få uppleva något sådant…

    Kraaaaaaaaaaaaaaam

  11. Oj, jag har aldrig sett ngt liknande (överdrev kanske litet?) IRL.
    Jättefina bilder ju.

    Jag är uppvuxen 3 km från Östersjön, längst ner Micke. :-)

    Vilken är din årstid egentligen?När fyller du?

    Är du på det fina hotellet (sviten) nu? :-)

    Tack för tid och länkar.*glad*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php