WordPress v2.6.1

Nu har jag fått tummen ur och uppgraderat till v2.6.1 både här och på ettfotoitimmen.se. Har man Manufrog så får man ju uppmaningen att uppgradera sina installationer då Fantastico (som man styr delar av sin kontrollpanel på servern med) i sig själv uppgraderats och en ny version lagts till. Hade ju stått att jag borde uppgradera till v2.6.0 länge nu men igår så uppgraderades Fantastico och även WordPress då så nu fanns v2.6.1 och jag har som tänkt hoppa över v2.6.0 då den varit lite buggig som jag läst här och där.

Men det lustiga med allt detta är att själva EFIT-sidan aldrig är nått problem med, den tar några sekunder bara så är det klart efter man klickat på uppgradera och även bekräftat att man vill göra så. Här på sidan sker ju samma sak och den säger att den HAR uppgraderat (och sparat backup så man kan återställa) men kikar man på ”visa källkod” eller loggar in så står lik förbaskat gamla versionen och att det finns ny version att ladda hem!

Om det beror på min WP är kanske 3½ år eller nått och med lite äldre databas som bla gör att jag måste sätta 2 rader i wp-config.php ur spel eller att databasfilen börjar vara på lite över 12MB vete tusan. Kanske beror på jag utnyttjar 80% av serverutrymmet med så det inte ryms riktigt köra detta?) Jag fick manuellt uppgradera genom radera kataloger/filer och lägga in dem nytt (som man gör utan Fantastico) men även se till få dit filerna fantastico_fileslist.txt och fantversion.php (som jag kopierade från den korrekt uppgraderade EFIT-sidan) för att jag inte längre ska få uppmaningen att uppgradera till v2.6.1 i Fantastico då det i dessa 2 filer står vad version det är och lite av vad filer som Fantastico ska uppgradera. Vad man också måste göra ifall man uppgraderar manuellt är att ta en titt på wp-config.php för att i den lägga in 3 rader ”krypteringskod” då det först kom EN rad kod till v2.5 och nu är det som sagt 3 rader i v2.6.1. Dessa får man slumpmässigt om man besöker:

http://api.wordpress.org/secret-key/1.1/

Bara kopiera alla dessa 3 raderna då och klistra in på rad 13-14-15 i filen wp-config.php. Har ni inte gjort så rekommenderar jag er göra så och ni kan ju ta en titt på filen wp-config-sample.php som kommer med som mall när man laddar hem WordPress. Använd denna som mall och lägg in de 3 raderna enligt ovan efter besökt sidan jag länkar till samt fyll i de 3-4 raderna med uppgifter om din databas överst. Uppgraderar man och har svenska så bör man ju också se till få hem senaste versionen av språkfilen så då (som tidigare) skall läggas i /wp-includes/laguages/ och mer om detta hittar du ju här.

Nu tror jag bestämt jag ska ta lite tidigt morgonkaffe :P

Edit: Jag bytte lite färger här också.. lite snabbt bara!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 300 visningar

Mer detta datum andra år..

10 reaktioner till “WordPress v2.6.1”

  1. Tjusigt här har blivit! Höstligt!

    Jag hade inga problem med senaste uppgraderingen av WP. Hade det där emot efter förra.

    Ha en fin helg! :rose:

    Nu var det ju inte så att jag hade problem med WP direkt utan Fantastico och dess automatiska uppdateringstjosan som vi på Manufrog har. Man bara klickar på en länk så skall det uppgraderas. Men misstänker det är för jag har sån gammal databas som det klickar.. på EFIT-sidan som knappt är ett år funkar det kanonfint och även på nån annan sida jag testat.
  2. Här är en till som uppgraderat, men det blev bara skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!!!
    Allt försvann och det var en himla massa strul innan Erik på manufrog och Saija fick någorlunda ordning på det, men när det var uppgraderat fick jag meddelande om att mitt utrymme är fullt! Så nu måste jag kolla upp det oxå…… Det tar nog tid innan jag får igång min WP igen…. DET SKA BARA FUNGERA! :biggrin:

    Jag har tittat och grejat där nu. Nu funkar din testsida iallafall och det borde gå få till din rätta med. Verkar som om filerna inte alls bytts ut! Var lite det som hände mig med här når jag uppgraderade via Fantastico.
  3. He he..

    Ja då får vi se hur det går här då.. men orkar nog inte idag..
    Är trött och har ont i magen :frown:

    // :redheart:

  4. Tjenare, du vet du om det finns några buggar i 2.6.1? Jag uppgraderade nämligen i förmiddags och sedan dess ligger det nere *s* Har fört över alla filer 2 gånger, men icke. Funderar på huruvida jag råkat deleta något vitalt :biggrin:

    Låter inte bra!
    Det är bara filen wp-config.php man måste vara rädd om.. ja, man får ju inte radera bilderna eller sånt heller. Men just den filen talar om hur WP ska få kontakt med databasen.
  5. WOOOW!
    Korst i taket, det var väl på tiden :biggrin:
    Nä, nu skojar jag bara ;)

    Jag har lagt av med fantasticouppgraderingar för egen del, kör det bara för en kunds bloggar. Än så länge har jag inte haft några större problem med manuella procedurer, ta i trä…

    Härlig höstlayout, i morgon ändrar jag min även om vi fortfarande har sommar. Ha en fin vecka!

  6. Jag uppdaterade och mina foto plugins la av. Har ju inte använt dem så jag plockade bort dem så fungerade det som det skulle.

    Värre var det när jag uppdaterade firefox. Jag hade felmeddelande på varenda sida jag var på. Avinstallerade även det här och la in det utan att uppdatera så fungerade det perfekt.

    Så fint du har fixat det här…

    Kram :rose:

  7. Åh… Jag har ju avvaktat med uppgraderingen av WP men jag kanske skulle prova nu när det verkar funka för dig. :) Hur funkar bilduppladdningen till inläggen, är den ok? En kompis sa nämligen att den på version 2.6.0 var skitkass!

    En gång sa du att man bara kunde skriva över vissa filer för att uppgradera, istället för att skicka över hela mappen. Vilka är dessa? Vore skönt att ”snabbuppgradera” om det nu funkar. :)

    Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php