Det blev fel igen..

Det blev fel på sidan igår kväll igen och det var likadant som häromdagen då man kom till en sida att man borde installera WordPress.

Tro vad det är som felar för det är ju inte kul då det lägger av så här och när jag testade återställa förra gången så fick servern ”slut på minne” eller hur det var och tro om det är nått strul på den som gör att vid vissa tider då man sida kanske jobbar lite mer än vanligt att det blir nått knas.

För faktum var ju att detta databasbackup-plugin jag haft ett par år minst inte funkade så jag hade ju ingen backup alls på en månad utom den från den 12/10 då jag gjorde en manuell backup (via detta pluginet) och slutade ju med att Erik på Manufrog fick leta rätt på en som var skapad lite efter midnatt den 16/10 istället då jag hade fel på sidan vid 5-6 tiden den dagen..

Men det var som att det blev för jobbigt för servern igår igen just när den skulle göra en ny backup, kanske inte 23:38 en fredag är bästa tidpunkten heller men blev bara den tiden då den ställer in sig på den tid som är när man sparar inställningarna (och som jag gjort dagen före).

För faktum är att det står så här i en av loggfilerna som skapades på servern och denna från /wp-admin/

[17-Oct-2008 23:55:04] WordPress database error Table './hosmicke_wrdp1/wp_options' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed for query UPDATE wp_options SET option_value = '0' WHERE option_name = 'doing_cron' made by update_option

Detta doing_cron får jag till att nått skulle köras och just cron-job heter det när man kör nått sånt här automatiskt.

Jag fick fart på sidan rätt snabbt men tokigt om den ska paja varje dag så jag tappar alla kommentarer sen sista bakupen som det nu blev med återställningen.

Hmm.. lite kaffe på detta kanske.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 118 visningar

Mer detta datum andra år..

5 reaktioner till “Det blev fel igen..”

  1. Mitt utrymme höll sig runt 600Mb häromdagen på Manufrog. Det visade sig att min wp-katalog innehöll närmare 400Mb … Sjukt tyckte jag och frågade Erik på Manufrog…

    Det var en error_log som fanns och där var det cron från Postie som fyllt denna med 367Mb utrymmen… Haha, så efter radering var utrymmet i min mapp under 200Mb totalt.

    Har du erfarit att postie cron inte funkar tillfyllest?

    I samband med min upptäckt så strulade Massor av mina blogginnors wp-installationer r/t database error när man skulle surfa in eller lämna kommentarer… Otäckt när allt sker på en gång så där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php