Två röda och två vita..

Två röda och två vita kablar tillsammans med en blå och en svart höll på göra (?) mig knäpp idag! Vad jag gett mig på var koppla in gasvarnaren (gasol!) i mamma&pappas husbil och naturligtvis skulle jag ge mig på värsta stället där. Med den förra husbilen de sålde följde ju med den förra gasolvarnaren.

Men efter massa funderingar och en sväng tillstan och ett besök på Clas Ohlson i eftermiddag för att införskaffa lite prylar i form av en brytare och lite saker till så ordnade det sig! Bakre delen av husbilen (bodelen) kan man ju slå av strömmen på men vi ville att denna skulle vara på hela tiden om man så vill.

Gasolvarnare i husbilen

Vad som var lite av problemet var alltså att den skulle gå att ha på hela tiden (man kan ju stänga av bodelen på ström via dess elpanel) men ändå gå stänga av om man låter husbilen stå ett längre tag då en sådan gasvarnare ändå drar lite ström om den är på! Den drar mer än en brandvarnare denna och har alltså inget inbyggt batteri.

Nu har den en egen brytare med en egen lysdiod så man ser den är igång och är då bara inkopplad på det batteri som går till ”bodelen” som sitter under passagerarsätet då bilen har ett till som sitter framme vid motorn och det sista då bara används till motorn.

Husbilen det rör sig om är denna lite nyare nedanstående som de införskaffade sig ifjol efter att de bytt upp sig lite vad gäller årsmodell.

Adria 570

Har jag tur så får jag kanske låna den i sommar lite under min semester då de själva har det de gör i sommarstugan med 2 kök, 2 badrum och 2 bastu.. Men mer om denna stuga sedan om ni inte hängt med sen tidigare! :D

Själv så är jag ju ”stuglös” numera efter att ha sålt min del av den stuga jag ägt sedan jag var 10år då vi fick den av mamma&pappa efter att de byggt en ny (med vi så syftar jag på min syster som äger den numera). Innebär ju lite att ja är lite ”friare” än jag är van och och denna frihet resulterade ju i denna ”roadtrip” jag gjorde i fjol söderut :cool:

Men varför jag egentligen åkte till föräldrarna idag var mest för jag och syrran blivit ditbjudna på påskmat och lite av detta nedanstående var vad jag fick i mig som ”förrätt” där.

Påskmat!

Men morgonen idag började tidigt här annars och runt klockan 5 då efter jag somnat så sent som kl 1:15 kvällen innan. Innebär jag varit lite ”halvspak” idag men detta med den uteblivna sömnen har väl gått rätt så bra men sämre är det med nacken och de problemen jag har med den sen några dagar.

Men nu är det dags sussa lite, jag får ta en surftur i morgon då och besöka er andra då det blivit en fulldag här för mig!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 399 visningar

Mer detta datum andra år..

9 reaktioner till “Två röda och två vita..”

  1. Tur Du har föräldrarna att åka till och pyssla hos.. annars vore Du väl helt försoffad ;)

    Sitter på en mycket lugn arbetsplats.. och vill bara hem och sova..

  2. Du är en riktig fixare Micke. Skulle passa i Bygglov med Matte och de andra… Du har alltid ett meck på lur…

    Ja, i sommar får vi väl se då om du kommer söderut som snigeln med huset bakom ryggen…

  3. Själv börjar jag längta efter att komma ut och campa nu när värmen kommer igen!
    Har dragit ner betydligt på min tid vid datorn jag också,
    bloggar mindre och besöker andra mer sällan.
    Känner att för mycket tid går åt, behöver tiden till lite
    annat också du vet!
    Go fortsättning på påsken Micke :smile:

  4. Ja händig som få är du i alla fall du.

    Jobbigt med nacken för dig. Och inte sover man bättre när man har ont och då mår man inte bättre för man inte har sovit. Ja det elaka ekorrhjulet där.
    Hoppas nacken vill vara med och leka snart igen :kram:

  5. Måste vara billigare att åka på semester med husbil än att ta in på hotell.. sen att man kan bara åka om man inte trivs op ett ställe är ju heller ingen nackdel :wink:

  6. Koppla hit och koppla ldit, rena hebreiskan för mig *asg*
    Trist med nacken din då, hoppas det ska bli bättre snabbt *pffffffff huffffffff* <— jag som blåser på din onda nacke :wink:

    :kram:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php