Isen och flotten

Jag åket ju iväg tidigare idag ut till stugan, mamma&pappas då i första hand då jag visste mamma var där. Hon hade nämligen ringt och sagt flotten låg och flöt där på landbacken och då tänkte jag att det kan ju vara bra knuffa ut den då så den låg lite bättre till vid strandkanten då vattnet sjunker..

Fick ut den precis dit innan den stöp i isen som fortfarande ligger på sjön men som troligen är borta i morgon. Lite bilder här under från i dag och det blev besök i syrrans stuga intill samt i huset ovanför där det fanns höns och katter..

[mygal=090502_2]

Bild fyra här ovan med nån hårtuss som flyter i vattnet är nästan det enda förutom ryggraden som blev kvar av 4st råddjur (jag fotade ju några i vinter) när lodjuren haft kalas alldeles utanför bryggan hos syrran tidigare i vinter. Stod visst 3st lodjur mellan stugan deras och huset R bor i lite ovanför.

På tal om R då.. som som bor där året om på sitt hemställe så har de haft massa olika djur under åren lopp och nu ett gäng tuppar och höns och inte mins 7st ursöta 4 veckor gamla kycklingar! De hade varit 9st men en av de 3 katterna de har hade tagit 2 av dem. Alla höns går fritt utom kycklingarna och dess mammor och att de har 3 katter gör då inget för de törs inte ge sig på hönsen :D

Tyckte att största tuppen, han med mittbena var en cool typ :cool:

Sen ner till syrran igen där de rensade och krattade och städade.. och de hade flyttat lite på diskmaskinen de tömt på vatten i höstas och ur den kom en hel del vatten så de blev osäkra på om den tagit skada. De bytte ju hela köket i somrast i stugan till ett nytt från IKEA.

Så, diskmaskinen hamnade ute och kopplades in med vattenslang och gardenakopplingar så jag sa åt syrran att nu hade hon äntligen fått det hon surrat om så många år.. Att kunna diska ute i det fria :biggrin:

Den läckte då inget då vi körde igång den och sen drog jag mig hemöver och hemma var jag ju lite småsugen på nån mat så det fick bli kyckling (!) och pressad potatis samt broccoli och brysselkål!

Nu ska jag fortsätta göra minsta möjliga då jag är lite seg i helgen efter (troligast) den där cykelturen.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

9 109 visningar

Mer detta datum andra år..

16 reaktioner till “Isen och flotten”

  1. Tack för påhälsningen igår och kommentaren på fräcka korven :blush:
    Söta kycklingar du fotat idag och redan så stora! Mina har just börjat ruva så jag får vänta ett tag tills det blir pip i hönshuset.

  2. Jösses, vilka tuffa tuppar!!! Jag tänkte på C och M när jag såg dem.. men det var ju inte deras…

    Har just kommit hem från releasefesten för Kim S & Kollektivet.. skriver om det i morgon.. måste varva ner och samla mig.. sova lite.. Men jag kan bara säga: Det var SJUKT bra!

    Puss och sov gott

  3. Vilka fina høns! Jag vill också ha høns och vi planerar en inhægnad hønsgård dær de kan freda sig från salukis. Hønsgården ska væl byggas nær uteplatsen…potatislandet…væxthuset…duschen…vattenbadet…staketet…och lite annat smått och gott blir klart…vad ska vi gissa på..år 2015? :D

  4. Tjusiga pippisar!

    Har du nån aning om hur jag ska få till text på mina gallerifoton igen? om jag avinstallerar o lägger in det på nytt försvinner då alla gamla foton?

    ha en bra söndag=) :upsidedown:

  5. Snart ligger du nog och plasakr där isen fortfarande håller sig kvar – den Svenska sommaren går fort.

    Den där svart/vita tuppen var supercool :upsidedown:

  6. Fina bilder du bjuder på och vika söta fåglar också. Du maten såg mega god ut som vanligt du bjuder inte på middag någon ggn, haha? Det där hade jag inte tackat nej till helt klart!
    Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php