Jun 23 tis 2009

Bilservice, kamera och livesändning!

Jag fick ju gå upp med tuppen i morse med.. men jag var ändå vaken redan halv 6! Skulle ju med jobbarbilen på service (jag själv som bokat in den på semestern..) i morse kl 7 så jag stoppade in cykeln (ryms ju stående i skåpet på bussen) och drog iväg 10min innan..

Sen var det bara att cykla hem igen då och blev 7km nånting då jag tog en omväg över stan kan man säga. Sen iväg till ”ranchen” mamma&pappas och verkstan där efter att först ha hämtat husbilen som stod parkerad i stugan. Skulle ju ta tag i detta med strömförsörjningen till den trådlösa kamera som sitter som backkamera i den tillsammans med den 7″ stora skärmen jag köpte förra sommaren i Jämtland.

Tjyvar ström till backkameran.

Här ovan har jag gett mig på skruva loss sidomarkleringslyset och ska fixa en distans (blev en plastskärbräda :cool: ) så jag kan föra in en kabel till från själva kameran som då kommer att slå på när lyset lyser på bilen och det gör det ju så fort den startat. Man skymtar kameran också intill där uppe på ramen överst på taket.

Distansen och kabeln på plats!

Här ser man distansen jag gjort av en IKEA skärbräda :D Kabeln kommer in uppifrån då och tejpen som är där är bara för att silikonet ska torka (och inte kabeln ska röras) och sen ska en liten plastlist dit som jag sätter fast med dubbelhäftande tejp (och som jag glömde hemma..).

Var ju tokvarmt idag så jag drog sedan iväg till ett stort sett tomt sommarstugeställe.. bara syrrans mellangrabb som var i deras stuga efter att ha varit med mig lite vid denna montering (han som fotat). Vi tänkte kanske åka lite båt/vattenskidor/tube men då gick solen i moln så då kom vi av oss lite. Innan hann jag med skruva ihop grannens splitt nya gräsklippare han kört sönder efter en närkontakt mer rörerna till hoppmattan! Hade ju nån bild på den vid midsommarbilderna. Men, själva kniven är skev den med och den hade dom inte hemma så nån provkörning blev det ju inte då den inte går att rikta till!

Men i övre stugan hos syrran så hade Kajsa det gott där hon låg på en sten och bara njöt..

Kajsa på en sten.

Konstaterade att krusbärsstekeln höll på äta ”rent” i år också, vara bara en gren kvar innan krusbärsbusken deras var helt ren på blad..

Krusbärsstekel

Sen knallade jag ner till mamma&pappas tomma sommarstuga (de ligger 300m från varandra) och satte mig på flotten (jag har min i sjön där..) och tog mig en tur i solskenet som hade kommit tillbaka.. och med datorn igång och online så jag kollade om jag hittade nån på MSN men det var halvdött men Anki svarade så hon fick bli den lyckligt..(?) utvalde även om Nicka&Mitha fick chansen lite också :D Men Mitha hann se pyttelite iaf innan hon försvann.. vad jag visade på webcamen som sitter på nya datorn var ju undertecknad som åkte flotte.. och lite av flotten och sjön och ön och stugan (efter ha rundat ön..) och husbilen mm.. ja hon fick ju se mig bada också :D :p då jag bar ner hela klabbet till sjön och ställde på en bänk. Men med tanke på att hon jobbade så är jag osäker på hur mycket hon såg egentligen.. :D

Dator, webcam och Anki!

Var lite nyfiken på hur mycket en webcam ”drog” vad gäller megabyte.. är ju inne på sista dagen på mitt ”veckosurf” jag aktiverat mest för se om och hur det fungerar då det är nyss iförskaffat med tanke på sommarens bravader. Visade sig att den kanske 1 timme långa webcamsessionen drog nästan 150MB! Sånt tänker man ju inte på när man sitter vid ett fast abonnemang även om det inte blir just nån webcam att tala om. Ville som se hur mycket man kan surfa/göra av med per dag då man har 2000MB att leka med på en vecka med denna lösning. Hade i stugan 0,35Mbits när jag skickade nått och nästan 6Mbits (kollat med bredbandskollen.se) i mottagning vilket måste sägas vara mer än godkänt!

Men höll på glömma en sak nu!

Då jag cyklade hem i morse från stan så tyckte jag att jag ÄNNU såg nått vitt i slalombacken så jag var ju tvungen cykla dit (och är ju en rackars omväg..) och upp en bit, och mycket riktigt så var där SNÖÖÖÖ! Jag har väl aldrig nånsin sett snö efter sista april här just och inte efter midsommar! Nog för att jag vet de gjorde en JÄTTEsnöhög i slutet av säsongen för några freestylehopp och backen ligger lite på ”norrsidan” men det är ju tokvarmt, och har varit jättevarmt eftersom vi hade snudd på 30 grader runt sista maj/första juni då jag premiärbadade. Det var väl en snöplätt på 10x5m och kanske 40cm tjock som låg kvar där. Nu vet jag en som kommer surra om Lappland som hon gjorde när jag var på sjön ;)

Snö i slalombacken EFTER midsommar!

Nu ska jag bara ta det lilla lugna ikväll då jag är mer än varm efter en heldag i solen (nästan) och blir väl Allsång på Skansen och fotboll lite senare då eftersom det är fotbolls-EM för Sveriges U21-lag.

Hoppas ni har det lika bra som jag har det! :heart:

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

9 kommentarer till “Bilservice, kamera och livesändning!”

 1. Annaskrev den 23 Jun 2009 @ 18:09

  Hahahaha! Trodde det var dig själv, som du skulle lämna in på service :D

  // KRAM

 2. Majsanskrev den 23 Jun 2009 @ 18:42

  Ja, Du.. tänker huvudet dumt får man lida :D IKEAs varor är bra till något då ;)

  Förr backade man utan kamera… Är Du inte i ålder för att ha upplevt det? ;) Ja, i värsta fall så får Du ju lära Dig backa på nytt.. :P

  Man ser ju ingenting mitt bakom husbilen då den ju är som en stor låda. Självklart backar jag med sidospeglarna och det gör jag ju dagligen med jobbarbilen där en sådan här kamera inte skulle vara helt fel heller. (jag hade den ju monterad den där veckan i Jämtland på jobb då den köptes.)
 3. Ankiskrev den 23 Jun 2009 @ 19:38

  Hahaha vad var det jag sa Byggare-Bob!! :wink:
  Haha en gång till!! Snö var det ja!!! :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
  :kram:

  NU ska vi vara snälla!
  SNÄLLA! :D
 4. mithaskrev den 23 Jun 2009 @ 20:29

  tack för åkturen förut :tongue:

  :rose:

 5. Trulsanskrev den 23 Jun 2009 @ 20:56

  Jag tänker bara…. MacGyver!!! Du vet, som fixar en bomb av en cykelpums *s*

  Snö????? Är det möjligt??? Eller något som tömt frysen måhända…? *försöker hitta en rimlig förklaring*

  Kramen

 6. Tinaskrev den 23 Jun 2009 @ 23:42

  Hej!
  Husbil likt Göstas i ‘Vi hade i alla fall tur med vädret igen’. :smile:
  Sett den filmen?

  Nyss hemkommen från matchen (se bloggen :biggrin: )

  Tog du illa upp för mailet? :sad:

  Hälsn. T

  Näpp, har inte sett den nya utan bara den gamla med husvagnen.. Tog inte illa upp nä, jag har bara missat svara så här i semestertider men ska ta göra det nu.
 7. Ellisskrev den 24 Jun 2009 @ 08:30

  Kamera på husbilen? Haha! Fräsigt. =)

 8. Mi@skrev den 24 Jun 2009 @ 09:59

  :wink: akta datorn på brygga vid vatten…du vet reklamen *fniss* hoppas du får en fin vecka!!!

 9. thinki.seskrev den 27 Jun 2009 @ 09:31

  Vill oxå ha husbil! Suck! :tongue:

css.php