Skuleskogen – Entré Nord

Skuleskogen och dess nationalpark satte jag kurs mot efter surrat med syrran lite på MSN i morse.. hon fick höra jag var ledig och tänkte greja på lite hemma men då vädret var kanonfint här så tyckte hon jag skulle leta mig till Slåttdalsskrevan jag själv tänkt så många gånger.

Jag var ju inte sen nappa på det :D

Fixade lite matnyttigt, vatten och sånt och satte sen kurs med bilen lite över 2 mil söderut då.. mot Entré Nord som de döpt denna till. Entré Väst har ni ju fått se lite tidigare men den är ju inte officiellt öppnad och klar ännu den utan det blir den 26/9 nu i höst det. [edit: länk till invigningen]

Nåja, till parkeringen mitt ute i skogen kom jag.

[mygal=090819_1]

Sen efter suttit där vid tjärnarna och fikat lite och tagit det allmänt lugnt satte jag kurs de sista 800m upp till själva skrevan som är 7 meter bred och har 40 meter höga bergsväggar.

[mygal=090819_2]

Väl där mitt i skrevan kom jag i kontakt med ett par som tilltalade mig på tyska, jag svarade på taskig engelska och fick frågan sen på engelska om jag var finne.. då svarade jag på svenska och han med och det visade sig att de var från Gotland :D

Sen efter lite klättrande kom jag ju upp på berget där och vilken dag och vilken utsikt!

[mygal=090819_3]

Men efter kanske 1 timme där uppe då jag SMS’at lite och bland annat till syrran som inte trodde mig då jag sa att jag var där och sen krävde fotobevis :P Fick ju kosta på ett MMS till henne då så hon blev nöjd. Men sen skulle jag ju ner igen och efter kommit ner till tjärnen/stugan där så tog jag en annan stig och huga vad utför där var genom en ravin! Kände på mina knän denna.. Men var jag skulle var ut på några öar som inte längre är några öar pga av landhöjningen (det du Majsan! ;) ) och den är här ca: 1m per 100år.

Men sista biten mot bilen var småseg, kände ju på en lathund detta och blev väl 12km gått i denna väldigt varierade skog och dess stigar då. Sen en sväng mot mamma&pappas stuga och därefter upp till syrran&co där jag hjälpte till lite med en altantaksriving.. de ska bygga nytt där.

Nu hemma och är väldans nöjd med dagen.. :heart:

Signatur
DiceSlumpat inlägg

15 457 visningar

Mer detta datum andra år..

19 reaktioner till “Skuleskogen – Entré Nord”

  1. Ja herre min jeee…hade jag såna omgivningar skulle jag inte fota blomflugor. Enbart. Vilken dag! Vilken prestation! Vilka bilder!

  2. Tyska? Taskig engelska? Finne? Gotlännigar? *skrattar*
    Lät roligt.

    Tack för kommentarer, jag blir glad Micke.
    Tror garanterat du kan göra salladen :)
    Nyttig, fylld med vitamin. :)

    Tv´n? Några framsteg? :)

    Från T, söderöver

  3. Men jag förstår inte riktigt varför man tilltalar någon på Tyska när man är i Sverige och kommer från Gotland?! :-D

    Härliga foton du bjuder på :wow:

  4. Ja, Du… Jutulhogget är det ändå inget som slår 8)

    Visst är det synd på dessa vattenstigningar som gör att öar ”försvinner” :P Du ser iaf ut att ha haft en underbar dag. Massa vackra bilder!!

  5. Alltså kan ju inte låta bli att skratta nu. Men har själv råkat ut för det där. Man är nånstans. Försöker prata med nån på taskig tyska bara för att komma fram till att aha dem är svenskar :tada:

    Ser helt underbart ut på bilderna!!
    Hoppas du får en fin torsdag nu :kram:

  6. Forstår du kjenner det i knærne, Micke! Så vakre, klare bilder, utrolig vakkert :wow: Du må da ha et superfint kamera!!!!
    Hihi… :wink:
    Spennende å høre noe nytt om flatskjerm 8) :tv:??
    :kram:

  7. Hej Micke

    Åhh vad du är duktigt, kan tro att det var värt den utsikt.
    Roligt med det ”tyska” paret (asgarv)
    Ha det gott! :kram:

  8. IMPONERT over deg jeg kludden, har du gått så langt med dine bittesmå ben??? hihihi….så nemlig ut som en dverg, der du sto foran fossen :cute:

    Utrolig vakre bilder, du er jammen en flink fotograf altså!!! Morsomtå se, nesten så jeg får lyst til å sette meg i bilen å reise med en gang. Fantastisk sted :wink:

    Følte nesten at jeg fikk litt trim bare av å lese innlegget ditt jeg, YES!!

    Latmannsklem fra meg :rose:

  9. Åh vilka bilder. Jag hade behövt vistas där ett par dagar, tänkt på annat, njutit av tystnaden, naturen…åååh *längta* Underbara foton, du är en duktig fotograf Micke.
    :)

  10. Vilka härliga bilder. Verkar vara en vacker plats att tillbringa en dag. Stigen med de stora runda stenarna såg liiiite problematisk ut men annars så ;-)

  11. Vilket ställe, fiiint och maffigt som naturen bjuder på.

    De måste alltså tyckt att du såg typiskt tysk ut…? Märkligt språkval annars kan tyckas *s* Vansinnigt underhållande dock :-D

  12. Hahaha!

    Jag har flås och jag har träningsvärk! :-D Måste du gå så fort?! 8-O

    Vilka fin, fina bilder du bjuder på! Dit kanske vi måste ta oss till våren.

    // Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php