Hurghada – Dag 4

Hurghada - Egypten11 mars 2010:

Så var det torsdag morgon då och vi var uppe med tuppen då vi skulle hinna äta frukost m.m. innan kl 8 då bussen skulle komma hämta oss 8 och kanske 30st till utanför hotellet. Vart vi skulle var en ”tur ut på havet” eller rättare sagt en bad&snorklingsresa. Vi hade bokat och betalt den dagen före och den kostade (hela) 70€ per styck (eller ca: 700 svenska kronor då) men då ingick lunchen som var veckans bästa mat enligt oss alla (har jag för mig).

Mycket pengar kan tyckas men har man åkt så långt kan man kosta på sig lite till..

Visst kunde man satt sig i en buss också för resa till Luxor (Thebe) och konungarnas dal som låg 30 mil och 5 timmar bort vid Nilen eller varför inte Kairo 54mil bort åt andra hållet och 7-8 timmars resa i buss dit. Var de som gjorde detta också men då ska man nog ha 2v där för sånt tyckte vi. Dessa endagsresor kostade 12-1300 svenska kronor om jag minns rätt.

Hur som helst, havet nästa och vi åkte från Hurghada Marina och satte kurs mot ön vid namn Giftun där de kallade en del av ön för Paradise och den del vi skulle till (och som kostade dubbelt så mycket) för Mahmya.

Att vi fick en delfin framför båten på väg dit var ju inte helt fel heller, första gången jag ser en i det fria. (denna har jag visat tidigare men då mer action framför båten.)

Men nu kommer ett helt gäng foton!

[mygal=100311]

Här ovan har ni ju sett en massa foton nu från hela dagen men inte så mycket fisk utan de är mest på videos ser jag.. var lite så att man mest koncentrerade sig på korallreven och själv ön, inte så mycket fiskarna utom de som syns på videorna.

Ser var det ju läckert med djupet där vid revet.. kanske 10 meter djupt och man såg botten och låååångt.. Hade ju mest hållit oss runt stranden vid hotellet innan och kanske max2-3m djup.

En härlig dag detta, fast lite jobbig med :D

Signatur
DiceSlumpat inlägg

27 874 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Hurghada – Dag 4”

  1. Tack snälla du! Att jag får följa med på resan, från den här sidan av dataskärmen!

    Härliga underbara bilder!

    Blev det någe höftvickningar för din del då? :-D

    :kram:

  2. Vilken upplevelse må jag säga! Och vattnet ser alldeles fantastiskt ut!!

    Tack för att du delar med dig så mkt till oss frusna nordbor som inte vart iväg! :kram:

  3. Så herlig Micke, krystallklare bilder under vann, og videosnutter! Du er absolutt proff undervattensfotograf :wow: :rose:
    Flotte bilder ellers, go mat :yummy:
    Ja, ble det noen danser på deg da? Hihihi….
    Fint bilde nr 6 8)

    Klem

  4. Fantastiske bilder og du verden for et vann!!!! Nesten så jeg føler jeg fikk en smakebit av reisen din, så flink er du til å fotografere og skrive 8)
    Barcelonaturen vår blir bare ”camping” ved siden av din tur…hihihi!!!
    Men du bør kanskje ta deg en tur dit, det er utrolig mye flott å se!!! Denne kirken tok pusten ifra oss denne gangen også, t.o.m Martin satt lenge bare å så på kirken :cute: Vi satt der vel i 2 timer, på en uterestaurant bare å nøt synet!!!

    Det er deilig med ferie, en får ladet batteriene og kjenner at man orker mer når man kommer hjem!

    Gleder meg til fortsettelen :wink:

    Klemmer

  5. Så kul att få se Delfin :)

    700 kr – det var dyrt. Det som verkar skilja er resa från den till Paradis Island är att vi åt maten på båten och gjorde två stopp för snorkling. Kanske kan man testa er tripp nästa gång.

    Härligt är det i alla fall där ute på Röda Havet.

    Kul ja!
    Jag vet det var lite smådyrt.. hade vi rest ut på havet en dag eller 2 innan (om vi varit uppmärksam nog) så hade de en tur liknade den du var på kostat oss 35€ och innebär halva priset då. Men det är som du säger.. äta på båten osv
  6. Hej,

    trillade just över dina fina bilder från egypten.

    Själv har jag bott i egypten i drygt tio år. Nu är jag i sverige och för att stilla min längtan så knåparde jag i hop en egyptenguide (300 sidor info om egypten)
    du hittar den på http://www.lundinorient.se

    Tänkte höra med ig om du har lust att kanske bjuda på lite bilder på min rätt stora facebookgrupp
    ”resor till egypten” 226 aktiva medlemmar som ger tips och råd om egypten (du får gärna lägga upp en länk till ditt blogginlägg från egypten där!
    Facebookgruppen hittar du här:

    http://www.facebook.com/group.php?gid=9994097941

    men besök gärna egyptenguiden också!

    mvh

    Johannes//egyptenguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php