Bättrar på..

Ja, jag bättrar på Egyptensolbrännan lite :D
(hände för kanske 1 timme sedan detta..)

Kanonfint väder här idag (liksom igår) men man får se till sitta i lä då för det blåser litegranna.

Bättrar på solbrännan lite

Men tro inte jag suttit/legat så här hela dagen!

Dagen började rätt tidigt efter att jag lagt mig före kl 22 då det sved lite i ansiktet och ögonen men jag sov gott och som en stock eller hur man säger :)

Innebar att kl 5 var det kört, hade ju fått mig 7 timmars sömn då så nu vet jag när solen tittar fram bakom det höga (218m) berget. och den var 5:15 för den nyfikne.

Sen blev det frukost och bortskämd med hotellfrukostar så fick jag ju själv ordna till bacon, ägg, tomater, gurka, juice och kaffe :D

Men sen då lite efter kl 8 så drog jag iväg till föräldrarna då mamma ringde igår om bilproblem vilket innebar avgassvetsande på en Volvo (här var jag lite osäker dagen före med tanke på ögonen och bensinen..) och det gick bra. Sen skulle det bytas styrled på en Escort som fått lite bakläxa på besiktningen. Innan jag började så kollade jag lite och den hade toe-out på 2-3 m.m! Det ska ju vara toe-in på nått liknade.. För er som inte känner till uttrycket så innebär det att toe-in innebär att framhjulen ska ”ploga lite”, det ska alltså vara smalare mellan hjulens främre sida än dess baksida. Bilen går stadigare då efter vägen.

Sen efter detta bilgrejande som tog kanske 2 timmar så blev det dags för lite lunch och i det fina vädret satt vi ju ute!

Lunch i det fria

När vi då satt där efter ätit och sen kaffet så började det ”picka på” ovanför i träden och där satt en liten hackspett.

Hackspett

Hackspetten igen

Blev sen tal om vitsippor och pappa tipsade om ett ställe en bil nedanför ”gamm’gårn” och mycket riktigt så fanns det vitsippor där. Tidigare har det ju sagt att där vi bor har varit lite av den nordligaste gränsen för vitsippor men hur mycket klimatförändringen påverkat detta vet jag inte.

Vitsippa

Men det var inte nån stor förekomst där, knappt en kvadratmeter.

Liten plätt!

Men de är fiiiina!

Vitsippan uti backarna står..

Såg också en lite giftig sak, en Tibast.

Tibast

Men där ”nere i betet” så såg jag ju också det fanns massa fällda björkar = ved! Så jag gick upp efter fyrhjulingen och vedvagnen vi byggt för en herrans massa år sedan och mamma hakade på så hon och jag lastade lite för att köra upp bakom gården deras där vedklyven just nu står.

Vedklyv!

Backade ju in där vid vedklyven så pappa har nått göra sedan att kapa ner dessa till 50cm så det går klyva sedan. Går ju bra allt detta med vedhantering då man har maskiner som gör alltsammas.

Vedlasset

Men sen så åkte jag in till stan, mest för jag gjort av med mina sista hörapparatbatterier. Vill ju inte stå utan några sådana. Parkerade då nere vi gästhamnen och letade mig upp på både Clas Ohlson och Apotetet.

Gästhamnen

Men sen tillbaka kollade jag in lite där nere vid vattnet.
..eller rättare sagt en bit upp på berget där de bygger nya bostäder och som ska kosta 4 miljoner! Det är mycket för vara här hos oss.

Hus uppe på berget

Jag såg också gamla järnvägstationen där till vänster som var lite av ett stickspår bara på 3 mil men nu har de ju in många år hållit på bygga ny järnväg till oss och den ska invigas på sensommaren. (här ser man den nya tunnelmynningen bakom ett av dessa små ”husen” som är nått kontrollrum)

Gamla järnvägsstationen

Den nya ligger alldeles vid vattnet den med och 2-300m västerut. Blir också så att busstationen flyttar dit.

Nya järnvägsstationen

Vänder jag mig sen om så dyker de 2 nya (höga) bostadhusen upp som de hållit på och byggt i vinter. Snart har de byggt igen hela havsviken känns det som! Dumt enligt mig. Man ser också de 2 gamla (lokalt byggda hamnkranarna) som det surrats om mycket sista åren och nu är det klartecken för att restaurera upp dem för 4 miljoner eller så om jag inte minns fel. Inte helt fel tycker jag även om många andra sett att pengarna hamnat på annat håll.

Hamnkranarna och de 2 nya husen

Kikar man lite längre till höger ser man ju hockeytemplet 8)

Fjällräven Center

Men om vi återgår till tomten och huset här hemma igen då, menar.. det jag ser där jag sitter.
Det finns lite att kratta!

Mycket att kratta!

Men det är lika skönt att stå barfota i gräset här hemma som i Egypten 2 månader tidigare :)

Barfota utan strumpor och skor..

Men om jag kikar riktigt ordentligt så finns det ÄNNU snö kvar på tomten. och då på den del som ligger i skuggan och på norrsidan.

Snö kvar 8 maj!

Det var lite om min lördag det!
Nu ska jag bara ta tag i att besöka er också som läser detta.

EDIT:

Eftersom joacim skrev (och undrade) lite om ”portabla duschar” så kan jag säga att jag har det i bilen. Men det blir ju inte ens första mål om man dränkts av bensin i pannan som rinner nerför längs ansiktet utan blir blir ju att man rusar (det man kan) mot närmsta toalett för spola vatten i HELA ansiktet och inte bara lite saltlösning i ögonen. Ögonspolstationen är för övrigt eluppvärmd också för att alltid fungera vintertid med minusgrader osv..

Ögonspolstation

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 839 visningar

Mer detta datum andra år..

10 reaktioner till “Bättrar på..”

  1. Nja, ligga i bikini är liiiite väl tidigt och kallt för min del! Det får nog vänta på sig i en månad.

    Vi har också haft strålande väder, men till och från kommer det iskalla nodranvindar.

    Du är modig du!

    Verkar varit en bra lördag!

    Här har vi grejat och donat på ballkongen, farit runt och kollat priser på kakel och klickgolv, städat saaben riktigt ordentligt.

    Nu ska vi slappa.

    :kram:

  2. Så härligt det ser ut att sitta i solen så. Här har det varit +10 idag, men sviiiinkalla vindar så jag har hållit mig inomhus.

  3. Men så trevligt med många bilder. :-)

    Vad händig du är, klarar du ´allt´?

    Ha en fin kväll. Tack för visningen.

    Japp :cool:
    Näää, men jag kan mycket om lite eller var det kanske lite om mycket :D
    ..eller, jag är ett klipp på ren Svenska :D
  4. Nä usch, det såg inte skönt ut alls där i solen :yuck:
    Hehe skoja bara… avis som tusan är jag! Här är det kallt, blåsigt och idag har det regnat HELA dagen. Känns som höst…

    Ha en skön lördagkväll! Kram :puss:

  5. Hehe, missade min egen upplysning och visst e det bra med ögonspolstation, man e ju yrkesskadad. Alternativ i form av toalett är ok tycker jag. Fast e det ögonen så hade jag satsat på ögonspolstationen. Har fått reda på att jag räddat synen på en gubbe en gång genom att spola hans ögon hela vägen till ögonkliniken. Batterisyra var boven den gången och smärtan var olidlig!

  6. Du kan radera denna kommentar, när du läst den. Du har en speciell bild inne hos mig. :P

    :kram:

  7. Oj vilket fint väder du har – ok, vi har sett lite sol i dag men det är då inte så varmt och fint så vi kan ligga som du *avis*

    Måste vara bra att ha dig i närheten som kan fixa & trixa med det mesta.

    Ha en fin söndagkväll.

  8. Herlige bilder, om dette og hint, på din lørdag :wow: så mys du legger ut bildene og skriver innleggene rundt de, med din ’snert’ av humor og humør, me like!
    Vi har vært i Trollhättan i helgen, det er MYS det :redheart:

    Klem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php