En väg på vägen

Ja, vi var ju tvungen ordna en väg över vägen ute på ranchen tidigt i morse så jag var i farten redan före kl 6 då vi stämt träff där strax innan halv 7. Vilka som var vi var mamma&pappa och syrran&co (ja, 2 av 5 saknades där..).

Vägbygget nedan då:

Vägbygge pågår

Undrar du fortfarande vad det är frågan om så läs vidare.. :p

Vad det gällde var att lägga ut nått som gjorde att inte denna jätteskördare Rottne H-20 på lite över 21 ton (21 000kg) rev sönder asfalten med sina ”monsterkedjor” när den skulle över vägen från skogen ovanför och sen ner till sjön för fälla lite ved.

Vi lade ut säckar fyllda med ”putsdukar” (kan vi kalla det..) som då bildade en skyddad/hållbar väg över vägen. Var bara en bil som fick vänta lite under tiden och vi hade satt upp trianglar och andra varningsgrejor innan då för vara på säkra sidan men det gick med en väldans fart alltsammans..

[mygal=100728]

Sen åkte alla iväg igen (mamma&pappa skulle ut till havs) och jag blev kvar lite för kolla till i skogen där de avverkat i flera dagar (nyfiken) nu (typ 1700m³ virke om jag fattat rätt). For och körde runt på 4-hjulingen lite på markerna där och så kom skotaren (den som åker runt och hämtar upp virket i skogen som skördaren fällt) ner med ett lass till vägen medans en lastbil stod och lastade också.

Lastbilen går hela tiden..

Skotare kör virket i skogen

Då säger chauffören av skotaren att killen i skördaren ska över igen! 8-O
(pappa hade som fattat de skulle lämna den på nedre sidan..)

Vi hade ju varit 4-5 st som ”gjorde vägen” då han åkte över ner mot sjön men nu upp igen var det ju bara jag kvar där och killen i själva skördaren. Men det gick fort/bra för oss lägga ut dessa ”balar” nu när vi gjort det en gång och vi ”byggde” halva vägbanan klart innan han gick och satte sig och sen slängde jag ut resten..

Varför han skulle över vägen överhuvudtagit var för att snygga upp lite längs sjökanten och det blev visst 28m³ fast ved där av det llilla, kanske en 40-45m³ kluven och klar ved det!

Inte nog med dessa var igång, de var där från ”televerket” (vad de nu heter de som repar telefonledningarna..) också då de rev ner 2 ledningar redan första dagen så grannen ovanför blev utan ström och telefon :D Elen fick de tillbaka på några timmar men telefon har de varit utan minst ett par dagar nu.

Rep av telekablar

Men nu tror jag att det blir lugna gatan nån timme då det känns detta..

Men ska kanske kolla med syrrans mellangrabb (klätterkompisen min) om han ska med på nån grottur in i nått urberg nån mil norr om stan nån dag framöver. :D Lite tokigheter ska man ju ha på semestern, ena dagen längs en bergvägg.. andra djupt inne i ett berg!

Visst ja, jag har tydligen drabbats av jag-deppar-utan-sol-på-semestern-shopping också.. :D

Edit:
Hittade en film på Youtube på detta monster i aktion!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u7Wvk9DMYMo[/youtube]

Signatur
DiceSlumpat inlägg

953 visningar

Mer detta datum andra år..

3 reaktioner till “En väg på vägen”

  1. Nästan som en barkningsmaskin?

    Telia eller någon entreprenör, dotterbolag? :)

    Ja jösses! Hur mår nacken nu?

    Härligt att vara i skogen, händer aldrig (!) här.

    Ha en fin dag hälsar hon där nere.

  2. Oj, jag fattade typ inget först ”väg på vägen” – men när jag klickade mig vidare så klarnade det ju :wink:. Ingen liten maskin det där!

  3. Oh shit vad det där monstret var rappt. Sicken maskin att frukta om man var ett träd.

    Ser ut att varit full fart på dagen din… Njut av semestern. Såg något tidigare om klättring… Du e ju gubbe som en annan… Ge dig på småsten istället för berg ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php