Vedklipp

Åsa undrade ju och var lite nyfiken på vad en vedklipp var då jag nämnde nån sådan för nån dag sedan. Hittade bara en filmsnutt på den (från tidigare i somrast när vi ställt upp den på plats) då jag provklippte en torr trädstam som låg där bara men det går mycket bättre på en färsk/nyfälld då en sådan spricker upp bättre samt klippen som pressar ur vattnet ur stocken av kraften.

Den har en tryckkraft på kanske 18-20 ton och vi byggde/svetsade ihop den för kanske 10 år sedan men den har blivit väldigt lite använd då vi oftast kapat veden på 1m bitar (och ibland redan i skogen då det varit lättare lasta sådan ensam) och sen kluvit dessa mitt itu på den stora vedklyv vi byggde samtidigt. Sen har veden fått torka så och kapats mitt itu (50cm) eller 2ggr så mamma&pappa var tvungen göra tidigre.

Det var lite om vedklippen det :)

Signatur
DiceSlumpat inlägg

32 303 visningar

Mer detta datum andra år..

En reaktion på “ Vedklipp”

  1. Vedklyv visste jag vad det var men en vedklipp hade aldrig 08’an hört talas om… synd att du inte kunde höra mitt jahaaa när jag såg klippet ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php