Hav, berg och bad i tjärn

Det gäller ju utnyttja dagarna så här på semestern!
Idag efter 12 fick jag ett ryck om att dra iväg ut på naturreservatet här utanför där det brann friskt för ett par år sedan. Var inte alls dit nått i fjol så det var ju på tiden igen. Det tar kanske lite över en halvtimme att gå till tjärnen som ligger 40 m.ö.h. men ska man längst ut på udden som jag var tar det 45min till (minst) och den är 140m.ö.h. den så man ser bra.

Här kommer en MASSA foton:

[mygal=100816]

När jag suttit längst där ute en halvtimme eller mer och ätit lite av det medhavda och som bestämt mig för gå tillbaka så möter jag syrrans mellangrabb! Han hade sett lappen (bra med lappar vi skriver va? :D ) då han varit ner till mamma&pappas stuga och själv dragit iväg de 7km skogsbilsväg med minicrossen de har ut till vändplatsen nästan intill där naturreservatet börjar. Sen hade han haft högre tempo än mig ut..

På väg tillbaka så stannade vi till i den trolska tjärnen (Majsan vet vad jag talar om och som varit dit för 7år sedan..) och badade då vattnet var härligt varmt. Är ju annars en STOOOR kallkälla detta kan man säga som ligger 40 meter upp över havet utan nått tillflöde och som rinner/svämmar över.. hur det nu går till. Detta gör ju att sikten är otrolig och vattnet har också ett högt pH-värde så träd som faller i vattnet som konserveras och ligger där de ligger utan att förstöras.

I morgon ska vi visst ner 30m rakt in i ett berg i Sverige största grottsystem..

Signatur
DiceSlumpat inlägg

17 861 visningar

Mer detta datum andra år..

10 reaktioner till “Hav, berg och bad i tjärn”

  1. Hej igen,
    jag ser.

    Har inte så mycket att tillägga (jo fast det vågar jag inte skriva här). :roll:

    Nu väntar kudden, det blir ännu en arbetsdag i morgon. :yawn:

    Tack för fotona.

  2. Dine super bra bilder, nyter….
    Fine Kajsa :wink:
    Gleder meg til grottene….

    Har du tappet noen kilo? Bra bild av deg :kram:

  3. ja det är till att vara hurtig herrn ;)

    Härliga bilder. Tur du gör dessa vandringar och kan visa oss andra bilder. Vi lata som inte orkar gå dit själva *S*

    :kram:

  4. Men va underbart! Kul med massa foton! Ska ut på landet i veckan här…ska försöka fota en hel del ja också…ha de gött!

  5. Toppen foton! Nä, det var inte lätt att se stigen på sina ställen, var likadant där vi semestrade förra veckan.

    Otroligt hur naturen kan återhämta sig snabbt efter en brand

  6. Förstår det var lite ensamt där på bänken.. :-? Det är ju några år sedan Du inte var det… fast det ges väl fler möjligheter att återvända dit med sällskapet..

    Underbara bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php