Trettiofyra

Det ska alltså inte bli nån sång ”Trettiofyran” här nu om ni trodde det :p
..utan det skilde 34 grader på ute och inne (tempen) då jag klev upp kl 8. Var -16 grader ute och då kan den matematiska räkna ut innetempen :p

Innebar alltså att pannan/tankarna var nere på ”noll”, dvs ca: 20 grader bara då inget värmer eftersom det är tempen som den som är.. Förstod ju nästan det efter igår, blev ju bara en brasa eller så men låg ju bara lite under noll också och inte som i morse -16 då! Men det tar inte så fasligt lång tid få upp det till det normala igen men desto längre få 3x750liter vatten uppvärmt till 75-80 grader.

Detta innebär en innedag, varför leta sig ut i kylan liksom.. Snöskottandet igår känns i kroppen med då jag inte tål så mycket längre numera. Tänk hur det gått utför nu för mig i snart 7år då vakna fel kan räcka.

Snö har vi nu så det räcker nu iaf! Men det är som en normal norrländsk vinter detta bara med 70cm snö kanske och hålla på tänka på vår nu är bara fjantigt. Det är ju NU det brukar vara vinter.. dvs halva december och jan-feb då kylan kommit och lite till då i mars.. snöfritt är det ju sällan förrän mitten av april här. Vår innebär halva april/ och kanske halva maj för sen kan det vara sommar och +20 ute och det visar ju vårt bad i sjön 16 maj ifjol :p

Skönt är ju att vi sluppit den där rackars halkan i år! Vi har ju fått sanda så vi blivit tokiga här i några år nu då det varit blankis redan i november/december tidigare. Tror jag har bilder på grön gräsmatta efter nyår eller nått år här på sidan.

På tal om snön så ser det ut så här nu, går upp till räcket på baksidan:

Snö i massor

Tallen på baksidan får känna på snön den med. Grenarna längst ner som brukar vara på 2½meter är nu nere på backen!

Nertyngd tallgren

Måste nog ta en titt uppe på taket nu med och inte minst altantaket med plasttak som kan få 1-½meter snö då det driver där och det ligger 2 ”avsatser ner” kan man säga. Men inte idag! Idag vilar jag efter gårdagens äventyr och strapatser.

Nu närmast blir det hockey, på plats och LIVE alltså inne på Arenan/”rävlyan” och jag hoppas sista (vinst)matchen i Luleå har fått igång dem nu.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 173 visningar

Mer detta datum andra år..

3 reaktioner till “Trettiofyra”

  1. Du kan få skicka hit lite köldgrader. Nu har vi pissregn!
    Och ordningen i väderleken typ återställd =)

  2. Kallt kallt kallt. ja inget att göra nåt åt. Är grymt glad över att vi har fjärrvärme och det funkar bra. Har det alldeles underbart inne :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php