Omkoppling sker..

Jaaa, vad gäller är elvärmen eller rättare sagt effektvakten/belastningsvakten jag har som ser till slå av en el-patron om det drar mer ström än det ”får” då jag har en säkringstariff på 20A. Det är ju denna belastningsvakt som då känner av hur mycket allt i kåken ”drar” och ser till slå av ena patronen om man t.e.x kör igång nått annat som drar mycket som t.e.x. diskmaskinen som är en strömslukare av stora mått. Den slår också av den andra om det vill sig riktigt illa men det vill till att sånt ska kunna ske! Det den också gör är att den väntar några minuter med att slå på patronerna efter ett strömavbrott eller så, är nämligen så att det är ett krav detta med större förbrukare så inte det blir så hårt tryck på elnätet när allt ”ska igång”.

Vad som varit fel alla år här är att det är fel patron som kopplas bort först.. menar, jag har en patron på 4,5kW och en på 6kW och som det nu varit så är det 6kW som kopplats bort först. Detta gjort att denna på 4,5kW knappt håller tempen uppe i tanken (tankarna) ifall det är ner mot minus 20-25 grader som nu och nått annat drar mycket under tiden. Nu har jag flyttat på några svagströmstrådar så att det är tvärtom, att den på 4,5kW slås av först så kanske denna på 6kW orkar hålla tempen uppe ett tag då. Bäst är ju som sagt om båda är på men det kan ju vara så att varmvattenberedaren är på en stund, flera saker som belastar ”snett” som gör att ena kontaktorn/el-patronen slår av. Får se hur det hela fungerar nu. Var nere sent igår i pannrummet och kollade och såg det blev så men förhoppningsvis bättre nu. Får annars ta kolla upp hur mycket det drar på respektive fas med en tångamperemeter.

Annars mer än kallt! Är -25grader sen igårkväll och det ser ut bli en innedag framför tvn detta.. Bilen står ute sen en vecka med så ta den nånstans är bara dumt.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 380 visningar

Mer detta datum andra år..

7 reaktioner till “Omkoppling sker..”

  1. Kallt *bbr*

    Här är det milt och snöigt… hur mycket snö som helst har vräkt ner under natten.

    Ja vad bra… då kan man hoppas att det skall vara en telefon som passar mig fint.

    Ha en toppenlördag!

  2. Har kikat runt lite på teman..

    Jag är nöjd med mitt tema jag har idag, men det är vissa ting som jag inte är nöjd med.

    I vilket fall som helst, har tittat och funderat på temat MotherNature (http://demo.wpthemeshop.com/) vad har du för uppfattningar om det temat ? Du som kan sådant här.. :)

    Det som jag ser och skulle vilja ändra på fixar jag lätt med lite css, det jag funderar på om man kan fixa lätt är headern, om jag nu gör den större än orginalet, måste jag då koda en massa för det ?

    Bara några funderingar innan jag ger mig i i detta slitsamma jobb :yuck:

  3. Då håller vi tummarna att du får bättre värme i kåken.
    Jag är inte blödig men -25grader är i det mesta laget även för mig, det räcker med en -15grader.

    Ha det gott :kram:

  4. oj, så du fixar. både hemma och på sidan ser jag.
    vi har haft problem med att belastningsvakten slår av eller så går huvudsäkringar när det är kallt och för mycket saker är på… men innan jul tog vi tag i saken och fixade hit en elektriker som omfördelade belastningen på propparna. vi har precis som du 20A och det borde ju räcka. Vi hade dock 16 när vi flyttade in, så vi har uppgraderat en gång.

    men, peppar, peppar, nu verkar det funka.
    i morse hade vi -18, men nu är det bara -11

    god afton :rose: :rose:

  5. Ja, det var lite synd på matchen!
    Jo, du har ju sett massor, du har väl årskort eller nåt?! :-)
    Jag hoppas verkligen att jag får chansen att se hockey live snart igen.
    kram på dig!
    och ha en fin söndag! :rose:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php