Pausar..

[inspic=2063,right,fullscreen,thumb]..i snöskottningen bara :)

Tokigt med snö på taket! – och de har hotat med 25-30cm till idag..

Jag har ju taken i 3 avsatser kan man säga..
Det övre över själva sovrummen på strax under 80m², sen ett som ligger 120-140cm lägre eller nått på köket/allrummet och vardagsrummet som då är på 70m². Sen altantaket på 30m² och så garagetaket på strax under 45² som också ligger lite lägre.. visst ja, taket över ”bron” också på 4-5m². Detta gör det driver lite från tak till tak och de lägre får tokigt mycket!

Summan blir väl då nästan 200m².. men jag tror jag slipper det övre taket på 80m² för där ligger knappt 30cm då det driver över det ner på de andra oftast.

[mygal=110116]

Lite att handskotta det som jag gör nu.. jag har stått och kastat snö med en plastspade men måste nog sedan ge mig på med en snösläde/snöstyra eller vad de kallas. Skulle bara haft en sådan av plast också. Nu ska man helst inte skotta som jag gjort, gå så djupt alltså men det ligger ett islager närmast taket och kompakt snö närmast 20-40cm och lössnö överst. Innebär att då jag kör ner spaden lite släpper det direkt från taket vilket inte är helt bra men det funkar göra så här.

Nu strax ska jag ut och fortsätta.. :dead:

Signatur
DiceSlumpat inlägg

9 576 visningar

Mer detta datum andra år..

6 reaktioner till “Pausar..”

  1. Fint du har gjort herinne :rose:
    Wow!!! Så mye snø! Ajaj, akta nakken nu, Mikael. John har vært på taket av garasjen, mye snø, men kun ett tak! Ellers måker han utenfor i vår lille hage foran vårt rekkehus. Nå er det + 5 grader og det regner :(
    Vil heller ha minus grader jeg!

    Ta det lugnt sen da.

    Klem

  2. Alltså.. jag borde tydligen vara där nu och hjälpa Dig skotta av taken! Du behöver vara rädd om Din nacke… och jag, ja, jag behöver lite träning :cute:

    Här har det regnat nästan hela natten :cute:

  3. …och aldrig att jag kommer att begripa hur man kan bygga PLATTA tak, speciellt i norr… 8-O

    Var rädd om nacken nu, och framför allt: trilla inte ned! :kram:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php