Belgientrippen

I onsdags morse så hade jag ju ingen aning alls att jag skulle bila ner på kontinenten :D
Telefonen hade ringt på förmiddagen just då jag varit ut en liten sväng och även mobilen såg jag.. men strax efter så pep den till och det var kompisen K som då skickade ett SMS med frågan: Har du semester denna veckan med?

Svarade och det resulterade att jag åkte en sväng in till stan och firman hans och där blev det då bestämt han skulle komma hämta mig kl 05:00 på torsdagsmorgonen! Men, han var 10min sen då det var skitkallt så han ville ha lite temp i bilen först och sen kom vi som sagt iväg då.. Stopp i S-vall och frukost där på 7-Eleven och så brakade vi söderut. Kompisen körde de 30 första milen och sen tog jag över och aldrig kört denna men det var ju bara hålla i ratten och stannade först 3 mil innan Malmö då han tog över för betala bron m.m. :p

Runt Nyköping körde jag/vi iaf in i det snöoväder som skulle komma och på bara nån mil hade 3-4 olyckor skett och E4 var det dyngstopp i norrgående fält som en av bilderna visar och som vi sen hörde så dröjde det minst 1,5 timme innan det var okej där igen. Snöandet fortsatte men det var bara att stå på då den bilen gick som på räls och med säker chaufför :roll:

Kl 18:30 var vi iaf i Malmö efter ca 115 mils körning och skulle sedan ta oss över Öresundsbron och vidare ca: 20 mil genom Danmark och sen färja RødbyhavnPuttgarden. Denna färjeförbindelse har de även planer på att ersätta med en 18km bro/tunnel (!) och det är mest Danmark som vill det då det Tyska initiativet verkar vara svalare..

Hur som helst så kom vi över och det blev först lite mat i form av en schnitzel med pommes där på färjan innan vi då åkte av/in i Tyskland vid 22-tiden. Regnet det bara vräkte ner och det blev sedan en lång och mörk och inte minst regnig natt genom Tyskland/Holland/Belgien innan vi var framme dit vi skulle i Belgien kl 08:30 (efter ytterligare 70-80mil), dvs 15,5 timmar efter vi åkte. Men vi hade ett par 1-timmas sovstopp i bilen längs vägen och jag nickade väl till 30 min till medan han körde också. Sen efter 30min på plats i Belgien (mellan 8:30 och 9:00 på fredagsmorgonen) och lämnat det vi skulle så satte vi kurs hemåt igen :D

Ett gäng bilder här under:

[mygal=110213]

Åkte sedan hela vägen tillbaka till Tyska ön Fehmarn där Puttgarden ligger och där färjan till Danmark går ifrån. Där tog vi in på ett litet hotell/pub och fick först god mat och ett par öl och sen var det dags soooova! Vi fick 9 timmars god sömn innan vi klev upp halv 8 och åt sedan en långfrukost och sen var vi och shoppade lite i en butik där.

Fin resa hem igen då, sol mest hela tiden men vi fick lite snö på vägen sista 30 milen eller nått och jag blev avsläppt hemma strax före kl 02:00 och satt sen och kikade på lite NHL-hockey med Foppa på datorn till ca: halv 4 så kröp jag sedan ner i sköna sängen.. för att vakna runt halv 9 nån gång så jag får sova lite mera natten som kommer innan jag ska börja jobba igen på måndag efter äventyren

Det blev alltså ingen Egypten-/Nilenresa dessa 8 semesterdagar som tänkt utan i stället Stockholm-Tallinn några dagar och 3 dagar senare Danmark-Tyskland-Holland-Belgien.. det hade jag ju inte alls räknat med. Men det var kul alltsammans.

Men nu ska jag ut skotta snö!
(och kolla om jobbarbilen har ström/startar)

Signatur
DiceSlumpat inlägg

18 133 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Belgientrippen”

  1. Vakre, underbare Kludden bilder, finns ikke mange som fotograferer som du :rose:
    Vi kjørte samme rute, ved juletider i 1977.
    Rødbyhavn – Puttgarden. Vi skulle feire jule i Düsseldorf, med et reiseselskap, pr. buss.
    Borte bra, men hjemme best..
    Ha det best. Mikael :kram:

  2. 9 grader värme! Det är ju rena rama sommaren i Holland! Vilken resa för att lämna de där banden :cute:

    Härliga bilder!

  3. Fina bilder.
    Fast ingen liten resa. :)

    Blir lite avis på vädret där i Holland. De graderna kan gärna få komma hit och det fort!

    Kram

  4. Käre värld. Du kör omkring en massa när du jobbar och så kör du ännu mera då du har semester. Så kan det gå.

  5. Men vänta, ni åkte väl inte bara på en tripp till Belgien sådär bara? Spontanitet i all ära men det var lite väl långt att åka? :wink:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php