God morgon Nilen och Luxor!

Onsdag 8 februari detta alltså och vi börjar Nilenvistelsen med att besöka Konungarnas dal (som jag postat mobilfoton tidigare ifrån) men detta inlägg börjar lite tidigare med att klockan bara är 06:30 när vi vaknade (väckning) och resan över Nilen med en mindre båt till bussen som skulle ta oss de 4-5 kilometer det gällde för att komma dit och sen efteråt till Dier el Bahri med Drottning Hatshepsuts arkitektoniskt fulländade tempel.

Men först ska vi över med den lilla motorbåten!

[mygal=120208_2]

Efter Konungarnas Dal så åkte vi alltså till templet:

[mygal=120208_3]

Mäktigt och lite annorlunda än de andra tempel vi besökte på denna resa längs Nilen. På tillbakaresan till båten så stannar vi till vid Memnon kolosserna (syns på de 2 näst sista fotonen ovan). Dessa två enorma statyer stod en gång vid gravbyns kanske mest imponerande byggnadsverk, Amenophis lll’s gravtempel.

Sen åkte vi en omväg söderut på några mil kan man säga för att bussen skulle ta sig över till andra sidan Nilen. Det är en bro kanske vid varje 10mil bara över Nilen! Väl vid båten kl: 13:15 som sista bilden ovan visar så var det nästan bara gå till restaurangen för en 3 rätters lunch (vi åt så varje dag..).

Men så efter lunch lade båten ut från kajen och fick ”ledigt” :)
Innebar det var någon som letade sig till solen ganska så omgående..

Här nedan ser ni lite av resten av eftermiddagen (från kl 14) och kvällen som avslutades med en middag kl: 20:30 och där satt vi ju som oftast en timme eller mer varje gång och sen efter detta så var vi mer än nöjda att dra oss tillbaka och sova. Vi sov nästan kl 22 varje dag :D

Just under middagen som kom vi till slussen i Esna som då lyfte oss 7 meter och båten fortsatte uppströms några timmar till (den gick fortfarande då jag somnade lite efter kl 22) istället för lägga till i Esna som det var tänkt enligt programmet.

[mygal=120208_4]

Detta var alltså vår första dag av tänkta 4 (5e i hamn i Aswan) längs Nilen.. gissa att det hände saker och att jag fotade en massa :p

(ingen text på alla foton än men det kommer.. tar tid gå genom)

Signatur
DiceSlumpat inlägg

8 462 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “God morgon Nilen och Luxor!”

  1. Imponerende byggverk! Hvilken opplevelse, Micke 8)
    Fine bilder, fra opplevelses-semesteren..
    Klem

  2. Ååhhhh………NYDELIGE bilder kludden :tada: :cute: :-D :wink: :upsidedown:
    Herlig å se altså, selv om dere begge legger ut bilder….så er det en annen vinkel eller en annen fokus. Just love it!!
    Kunne nevnt flere bilder som jeg elsket, men himmelen og de to mennene i båten var virkelig herrrlig!!

    Gleder meg til fortsettelsen :cute:

    :kram:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php