Kom Ombo och fortsatt resa..

Då har vi kommit till Templet i Kom Ombo då, som vi besökte på eftermiddagen torsdag 9 februari vid 16-tiden och redan vid 17-tiden så var vi på båten igen på väg mot Aswan där vi lade till fram mot kvällen.

Ett tempel tillägnat 2 gudar så det var dubbelt av allting där och då det ligger alldeles intill Nilen och ses på långt håll så var det ett tempel tillägnat krokodilguden Sebek/Sobek och det hade en krokidilbrunn för uppfödning med :)

Jag skrev ju det var tillägnat 2 gudar och den andre guden var Horus, falkguden som så ofta förekom.

[mygal=120209_4]

Snabba ryck där, vi kom alltså dit vid 16-tiden och klockan 17 var vi på väg ombord igen på båten M/S Nile Empress för de sista 5 milen mot Aswan dit vi kom i mörkret när vi satt och åt middag vill jag minnas.

Men under tiden vi reste till Aswan hann vi med både ett teaparty (som vi hade varje eftermiddag) och ett galabeyaparty (är ett klädesplagg typ ”klänning”) efter middagen där vi allra flesta köpt oss egyptiska kläder och besättningen var det full fart på denna kväll. De hade även ett eget litet lotteri så att de fick in lite extra pengar.

[mygal=120209_5]

Det hände mycket denna torsdag den 9 februari :p

Nästa dag ska vi besökta Höga Dammen (eller Assuandammen som den kanske mer kallas på svenska), Nassers storbygge på 60-talet!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

8 780 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Kom Ombo och fortsatt resa..”

  1. Otroligt fina bilder! Gillar tunnelbilden bäst. Kul vinkel!

    Så skoj att få följa med på resan.

    // :kram:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php