Feb 27 mån 2012

En båttur en (halv)ledig lördag

Vi som inte drog iväg till Abu Simbel tidigt på morgonen fick lite av en sovmorgon denna ”fria” lördag 11 februari då efter vi checkat ut då det var vår sista natt på båten (trodde vi). Innebar det blev en rätt så lugn morgon och klockan 10 så klev vi på en motorbåt vi 12-14 som var kvar för att kryssa lite mellan stränderna, klipporna och öarna som finns där det tidigare var ett slags vattenfall som här kallas Katarakter men som upphört numera pga av de 2 dammarna och mer reglerat vattenflöde..

Sen skulle vi äta lite också på en Nubisk restaurang vid 12-tiden var det sagt.

Annars så var det ju tänkt vi skulle ha rest till Kairo fram mot kvällen med tåg då men den resan blev ju stoppad då det var på dagen 1 år sedan presidenten Mubarak fick avgå så de trodde det kunde bli strejker och massa sånt så de tordes inte släppa iväg oss med nattåget då. Innebar att det var tänkt vi bara skulle bussas tillbaka till Luxor eftersom vi checkat ut men det hade ju några haft lite synpunkter på och tyckt vi kunde ta båten tillbaka då den gått sin sista tur… När vi då sitter där på restaurangen så börjar det ringa en hel del på Henriks (guidens) telefon och han kan då meddela att vi får åka båten tillbaka till Luxor och disponera den de 2 dagar som återstår innan denna ”veckoresa” är över!

Liten videofilm på vår lilla (1-1½ timmes) båttur och detta när vi några stycken befann oss uppe på taket där man såg lite bättre.

YouTube Preview Image

Sen så åkte vi inte så lång bit efter lunchen utan 8st av oss klev av vid den bruna byggnaden man ser rakt fram där på sista bilden.. Jag som läser så jättemycket böcker :roll: hängde inte med alls på vad det var för nått :blush:

..det sas va nått med Döden på Nilen :upsidedown:

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

4 kommentarer till “En båttur en (halv)ledig lördag”

 1. Majsanskrev den 27 Feb 2012 @ 21:54

  Det var en härlig dag, det :) Ja, Döden på Nilen.. såg Du skylten om Varning för krokodiler passerade med båten? 8)

 2. alias anneliskrev den 27 Feb 2012 @ 22:04

  Filmsnutten var ju helt underbar att se! :redheart:

 3. thileskrev den 28 Feb 2012 @ 18:26

  Wow, video snutt, her er det service til fingerspissende, takk Micke! Jeg liker bilde 19 :rose: (Ja alle bildene da, men spesiellt nr 19 ) 8)

  Klem

 4. thinki.seskrev den 04 Mar 2012 @ 09:07

  Gillar bilden där du slappar :rose:

css.php