Feb 28 tis 2012

Old Cataract

Då fortsätter vi med lördagseftermiddagen den 11 februari 2012 på vår resa längs Nilen. Som jag skrev i föregående ”Nileninlägg” så skulle vi bara en kort bit och ”rakt över till den bruna byggnaden” där borta. Det var det berömda Old Cataract hotellet, där bland annat boken/filmen Döden på Nilen utspelas och där författarinnan Agatha Christie satt och skrev boken ifråga med. Var ett jättetjusigt hotell detta och en klar kontrast till det övriga vi sett längs denna resa efter Nilen.

Vi kliver av vid bryggan nedanför hotelletPå väg upp till Old CataractTjusigt där!Vilka vyer där!Åhh..Tittut :)

Vi kom ju ”bakvägen” till hotellet så att säga och från vattnet då och letade oss in för se om vi kunde beställa nått drickbart där iaf när vi nyss ätit (vi kom ju direkt från den Nubiska restaurangen). Mycket riktigt så gick det bara bra och vi blev visade oss ut på balkongen eller ska jag kalla det terrassen där med utsikt västerut över Nilen. Helt UNDERBAR utsikt och nått som etsat sig fast på min näthinna :)

Efter en liten koll inne och på toan för några av oss så gick vi ju ut genom den rätta ingången och där var det ju inte dumt heller som ni kan se på de sista fotonen ovan.

En lite kort film på utsikten med kanske va? ;)

Sen så gick vi mot kryssningsbåten sex av oss (två stycken var kvar..) och kom förbi en kyrka där, en kristen kyrka som kallas för koptiska kyrkan. Där var vi ju in och tittade med, fotade lite också och fick oss en liten guidning. Konstigt nog har jag inget foto alls på kyrkan utvändigt! (ska se om jag hittar ett foto från kryssningsbåten där jag kan ha zoomat in lite åt det hållet). Edit: Har hittat, HÄR.

Koptiska kyrkan i AswanKoptiska kyrkan i AswanKoptiska kyrkan i AswanKoptiska kyrkan i Aswan

Sen så skulle 2 av oss hitta ett apotek, 3st ville på marknaden och jag fick mig en massa saker av Majsan som pengar, kamera, mobil osv och gick mot kryssningsbåten jag. Var väl en sträcka på 1-1½km det då vi åkt båten ganska så långt tidigare.

Sen blev det en lugn lördagskväll där på kryssningbåten där vi som checkat in igen efter checkat ut på morgonen innan båtresan. Resväskorna låg på vårat tidigare rum och allt var mer än bra skött och vi välkomnades så tillbaka av personalen :)

Annars var det ju så att denna båten skulle stängas/tas ur drift efter vår utcheckning på morgonen då det är för lite turister som kommer numera. Hörde nått om att det hade trafikerat 400st kryssningsbåtar på Nilen och nu gick bara 30-40st. Hur det ligger till med det kan jag inte hundra säga men vi såg ju mååånga kryssningbåtar som bara låg där de låg längs kajerna på vår resa. Ibland fick vi ju gå genom 2-3 ”ödebåtar” när vi skulle av vår eftersom de dockades bredvid varandra och inland så många som 5-6 i bredd!

Sen dagen efter då, på söndagen 12 februari så skulle vi göra samma Nilenresa som vi åkt på 4 dagar uppströms på EN dag nerströms. Innebar en heldag på båten utan stopp dessa 23-24 mil vi åkt. Det var mycket bättre än åka buss det. Mer om det senare.

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

4 kommentarer till “Old Cataract”

 1. Lenaskrev den 28 Feb 2012 @ 19:28

  Kjære vene, jeg blir helt stum her jeg sitter…… FOR et sted, dette forstår jeg godt at dere vil huske så lenge dere lever :cute: Du sparte det beste til slutt du…..du vet, meg og palmer, blå himmel og nydelige bygninger :redheart:

  Nå skal gubben få se over bildene, får se om han blir reisesyk i foten :wink:

  Takk for titten kjære deg!!!

  :kram:

 2. Mickeskrev den 28 Feb 2012 @ 19:31

  Bästa till sist? Detta är ju bara dag 5 av våra 14 dagar i Egypten ;)
  Jag har lite foton till att posta som du förstår med detta var en av höjdpunkterna på resan tycker jag ju. Jag visste ju inget alls om hotellet innan, beläst som jag är :roll: :upsidedown:

 3. Ullisskrev den 28 Feb 2012 @ 22:57

  Kul att se bilder och film. :)

 4. thinki.seskrev den 04 Mar 2012 @ 09:05

  Så vackert där är :rose:

css.php