Maj 02 ons 2012

Nästan en stationär!

Jag har ju saknat min stationära lite en dag eller två nu sen jag fixade så hårddisken brann upp :-?

Laptopen (den större) är ju mest ”halvligga i soffan och surfa med datorn” den men är ju bara den som funkar riktigt bra nu då nått hänt med andra laptopen då jag tror den är för ny mot det (gamla) trådlösa nätverket jag har. Jag har ju en ny router på gång också tillsammans med datorn som beställdes häromdagen.

Så, vad göra!? (förutom köra igång nån annan gammal stationär)..

Kopplar in dockingstationen

Jooo.. gräva fram en ej öppnad kartong som följde med laptopen då jag köpte den för ganska precis 3år sedan och det är en USB-låda/grunka vid namn ”HP USB Docking Station” där man ansluter allt man har som nätverkskabel, skärm, tangentbord, mus, högtalare och skrivare.. osv. till den lilla lådan och sedan så ansluter man sen till datorn ENDAST en USB-kabel. (helt otroligt skärmen kan anslutas/skickas den vägen..) På så vis kan jag ju fortsatt ha den med mig i soffan :cute:

Men det här är väl bara nån dag jag kommer köra med misstänker jag då nya datorn ska på plats istället då. Men kul testa det iaf!

Installerar lite

Var en installationsfil man var tvungen köra också och var mest för att skärmen skulle kunna skickas via USB-kabeln men misstänker ju den ”bromsar” det hela lite mot en vanlig anslutning. Men duger ju att ha sitta skriva/blogga lite på så vis. Har som inte haft nån orsak testa den där dockningsstationen förr!

Jaja.. nu vet jag efter 3år att den fungerar! :D

SNÖÖÖÖÖ!
Ja, än är jag inte kvitt snön ;)

Men nu är det inte mycket kvar där på norrsidan huset dit inte nån sol just letar sig. Blir ju ju inte bättre av att den mesta av min snö på vintrarna hamnar där bakom med snöslungans hjälp (nu måste jag komma ihåg fixa den till nästa vinter..). Ni kan för övrigt se en bild på det hela ”in action” på min ”Årskrönika 2011” då det var ungefär lika mycket snö som i år.

Snöbeviset

På tal om snö så kan vi ju övergå på IS och sån som brukar finnas på sjön. Verkar som sjön ”gick upp” idag med som man säger när isen ger med sig men blir ju alltid lite smått kvar som dessutom ALLTID driver/blåser mot sidan av sjön där vi befinner oss om somrarna. Vi får västliga vinden rakt in där och västlig vind har det blåst mycket av idag så jag kunde på håll från vägen se det packat till sig en hel del där flotten står.

Sjön öppen!

Ser flotten min till höger där (inte den röda till vänster som är grannens pyttelilla bastuflotte) och ser ju stå dit jag puttade ut den i helgen.

Lite drivis kvar bara.

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

En kommentar till “Nästan en stationär!”

  1. Foto, design & mamma till Alexander ♥skrev den 02 Maj 2012 @ 17:27

    sv; Hah, det var mer ”Glömde kameran hemma och orkade inte hämta den igen” så än så länge funkar den som den ska. :)

css.php