Maj 03 tor 2012

Städning och på plats!

Efter varit och jobbat en sväng norr om stan så skulle jag återlämna några nycklar inte långt hemifrån så det blev då att jag åkte till lokala matstället och åt lite smarrig kyckling! Just som jag är på väg därifrån piper mobilen till och ett SMS säger jag har paket hämta ut på ICA (Postombud).

Åker dit och tycker det är liten kartong för vara en hel stationär dator men inser ju det bara är routern som jag får.. pratar lite med hon i kassan och det är bara det paketet! Jag tar det och åker de 400m det är hem och hinner inte in förrän det piper igen om ett paket till att hämta!

STÖÖÖN!

Iväg och hämtar det med och det är ju datorn det och väl hemma på hallgolvet så är det första jag gör att öppna den för se hur den ser ut inuti :D Jag funderade ju på om det gick sätta dit den 1000GB-disk jag har över nu med alla foton, och massa dokument men se på tusan! De har snålat in på alla fästen så där det skulle rymmas minst 4st sitter en ensam rackare nu på 1000GB den med.

Fick ju som sagt en router med så jag funderade på hur jag skulle lägga upp det hela.. byte/skiftandet alltså och tänkte ju placera denna där jag skulle ställt den förra för 4 år sedan :blush: Blev att jag tog bort denna docknings-grunka jag satte upp häromdagen och ställde dit den nya där och körde röjde bort några andra gamla med och tänkte flytta ”temperatur-datorn” till ett annat ställe med. Stort slagfält nu då!

Jag flyttar om datorerna!

Plockar ner hela den gamla efter först stängt av..

Plockar ner..

Fått upp den nya nu och kör igång installationen och den kom inte ut på nätet alls, varken via kabel eller trådlöst så det var bara ”riva” vidare och bära ut 2st skrivare, en skanner och högtalare och ja.. router :D Oj vad tomt det blev :p

Innan röjandet.. huuuh!

Den nya installeras här på ”fel” plats men var enklast köra igång där då jag ville ha temeraturdatorn igång.

Den nya installeras.

Så ja, det tar sig och med nya routern kommer jag ut på nätet med allesammans nu! Toppen!
Har fått nya på plats i ”vinkeln” nu och tempdatorn längst till höger och varför de andra står där är för jag grejat på med krypteringar av trådlösa nätverket och lösenord m.m.

Fullt med datorer!

Men jag är inte klar ännu, det är massa backuper som ska göras och jag ansluter 3st hårddiskar till förutom NASen jag fick fart på med efter den som fastnat på gamla IP-adressen av nån anledning.. kabeln hänger där provisoriskt då den jobbat på länge med femtielva uppdateringar från Windowsupdate och jag rör den inte förrän den är klar!

Mindre på bordet nu

Blev lite mindre på skrivbordet nu och lite nytt/annat där borta till vänster. Kablarna på golvet ska upp på hyllan under skrivbordet med så de är väck från golvet men jag väntar tills allt är klart med det jag backupar/kopierar/återställer.

Prylhyllan :)

Sådärja.. från vänster den gamla laserskrivaren. Sen en UPS som håller datorprylarna igång kanske 20min ifall det blir ett strömavbrott och den skyddar mot åska också samt skyddar nätverkskabeln från ADSL-modemet (som står i ett annat sovrum) lite med. Sen har jag ställt i NASen där med och den utnyttjas ju inte alls just mer än som en hårddiskbackup. Sen var jag ju tvungen göra nått av den hårddisk som satt i den som gick sönder och bra då ha ett kabinett hemma redan att stoppa den i. Sen nya routern som lyser och blinkar så jag blir tokig nästan.. haha!

All mail har jag fått in tillbaka i Thunderbird (tack vare en automatisk USB-disk) men sen är det ju så man ska ha in de småprogram man använder mest också men det får bli en annan dag då den står och gör en imagefil nu av hela hårddisken så jag kan återställa rubbet på en liten stund bara ifall nått tokigt händer. Sen måste man ju in med lite matnyttigt med som nått grafikprogram osv..

Men det kommer fler dagar :)
Grattis om du orkade med hit ner :D

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

5 kommentarer till “Städning och på plats!”

 1. alias anneliskrev den 03 Maj 2012 @ 22:08

  Har du glömt att lämna in deklarationen? Ser ut som om den ligger mitt i ”röran” :-D

 2. Ulrikaskrev den 04 Maj 2012 @ 08:27

  Haha, det där hände mig nyligen också. :-D

 3. thileskrev den 04 Maj 2012 @ 11:47

  Haha, du er bare så herlig, Micke! Wow, jeg orkade
  med helt dit ned :-D
  Oh, men du er så duktig på datorer du! Så fint det ble!

  Klem

 4. Tommyskrev den 04 Maj 2012 @ 23:52

  Coolt det blev med de blå ljusen, riktigt fint!
  Funderar på någon liknande lösning jag också. :)

 5. Mariaskrev den 05 Maj 2012 @ 20:42

  Vilket jobb!

css.php