Maj 04 fre 2012

Varför liksom?

Jag menar!
..det är ju maj och allt och mycket är grönt på bara en vecka här. Då kommer det snö en fredagskväll :p

Klockan 18 började det!..och kl 20 såg det ut så här på baksidan.Strax före kl 21 var det jämntjockt :)Whooooo... eller?!

Men jag kan trösta mig med det blir nått mot 10 plusgrader i helgen så det lär inte bli långvarigt.

Annars så petar jag på lite in den nya datorn och eftersom hårddisken brann på den gamla så försvann lite bokmärken & lösenord och massa FTP-konton. Då är det bra jag har en hel del i denna laptopen jag just nu ligger i soffan och skriver detta på då. En export av lösenord i FireFTP, en installation av MozBackup och export av bokmärken/lösen/plugins till Firefox till en fil som sen placeras i NASen så jag kommer åt från alla datorerna gör jag kan återställa den stationära ungefär som laptopen ser ut som varit ”med” i 3 år och innehåller en hel del.

Fått in IrfanView med i den nya och är ju det enda grafikprogram jag använder och är hiskeliga 2MB stort! Vad kan PhotoShop vara på, 100-200Mb? :) Men jag ska ju duga till det med.. jag har inte haft nått annat än IrfanView sista 10-åren eller nått och innan dess fuskade jag på lite med PSP (PaintShopPro) utan att fatta särskilt mycket. Men jag blir lite sugen lära mig lite ändå av PhotoShop eller liknade men jag brukar som sagt nästan bara (går inte göra så mycket annat i IrfanView) förminska mina foton och lägga till 1px ram till dessa.

Ser annars lite av hockeyn på TV4 och är ju nästan så man kräks av all reklam de trycker in i tid och otid!

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

11 kommentarer till “Varför liksom?”

 1. Ulleskrev den 04 Maj 2012 @ 22:48

  Då var jag här också, haha!!

  Men SNÖ! Fy vad onödigt. Om en månad ska vi ju sjunga den blomstertid nu kommer!

 2. Mickeskrev den 04 Maj 2012 @ 22:53

  Ulle: Du är ju överallt kvinna! ;)

 3. Ulleskrev den 04 Maj 2012 @ 22:55

  Förresten, ang. Photoshop. Jag tycker det drar väldigt mycket. I dag beställde jag nytt minne till min burk och hoppas det räcker nu. I annat fall finns en del bra onlineredigerare samt programmet Photoscape (tror det heter så!) som passar PC.

 4. Mickeskrev den 04 Maj 2012 @ 23:21

  Ulle: Jag är med/förstår!
  Jag har inte haft mer än 4GB ram-minne i nån av mina datorer nu (vad gäller arbets-minnet) och tänkt det ska räcka. Kan ju stoppa i 4 till i den nya (enkla/skitbilliga) om det skulle krävas.

  Photoscape tror jag att jag testat för ett tag sedan (läs: 1 år eller så) och fick till lite eldsflammor på nån bild eller så då :D

 5. Ullisskrev den 04 Maj 2012 @ 23:37

  FY så hemskt. :(

  Nej, det var inte där vi var. :) När du var hit så var vi på Challenge.

 6. Ullisskrev den 04 Maj 2012 @ 23:42

  Jag har legat av mig vad det gäller Photoshop. Numera kör jag nästan bara Pixelmator. Det är enkelt och bra.

 7. Mickeskrev den 04 Maj 2012 @ 23:44

  Ullis: Visst ja! Så var det ju då J och jag gick på dessa spjäll!

  Hmmm, jag måste kanske kolla upp det du nämner då. Jag kör bara med gratisgrejor här :p

 8. A F F L U E N Z Askrev den 05 Maj 2012 @ 17:31

  Ugh, såg på nyheterna att ni skulle få snö. :-D

  Själv använde jag också PSP förr i tiden, jag drog på övergången till Photoshop rätt länge för jag tyckte att det verkade så jobbigt att lära sig, men jag använder inget annat idag. Trivs med PS jag. :upsidedown:

 9. Mickeskrev den 05 Maj 2012 @ 18:05

  Fast snön var stort sett borta idag på förmiddagen, bara nån ”hög” där det glidit av biltaket osv.

 10. Mariaskrev den 05 Maj 2012 @ 20:36

  Jag använder aldrig Photoshop utan jag kör med Lightroom.

  Ja fy för reklam, jag har i stort sett slutat titta på tv bara för att det avbryter med massa skit hela tiden.

 11. Vonkisskrev den 05 Maj 2012 @ 22:30

  Snö i maj, ingen höjdare direkt.

  Här i Norrköping blommar spirean och magnolian som knoppade så fint för en vecka sedan har slagit ut i blom den med. Bara så du vet ;-)

  http://vonkis.blogspot.se/2012/04/vartecken.html

css.php