Maj 06 sön 2012

En lugn majhelg

Helgen började med snöfall (om nu fredagskvällen räknas som helg..) men var ju borta på lördagsförmiddagen den. En sväng på affären med bil (de 400m det är) för slippa bära matkassen/kassarna då nacken inte gillar sånt. Sen att det regnade stor del av dagen i omgångar gjorde ju sitt med.

Sen sas det vara ”supermåne” igen, att den var närmare jorden än normalt men det såg man ju inget av pga av molnen även om regnandet gett med sig. Men så tittade jag ut vid 23-tiden och såg den var på väg fram! Fram fick jag systemkameran, bytte objektiv till zoomen, hittade stativet och fipplade på med nya fjärrutrustningen för slippa trycka på kameran (= då skakar den lätt till om man står lite ”mjukt”).

Ja, sen skulle man ju fatta nått av inställningarna igen då.. bländare f/9.0 var det väl förra gången eller nått men vad tid hade jag.. hmm. Hur var det man ställde in manuell zoom nu då? :D

Supermåne

Synd bara den tittade fram så sent, upplever ju att den är större tidigare på kvällen, som den avlägsnar sig allt eftersom (inte tänkt på hur det ligger till sånt egentligen.)

Fast några halvdana bilder blev det väl men de flesta för ljusa eller för mörka.

Närbild av månen

I säng sen då vid halv-1-tiden och vaknade 6-7-nånting men somnade som tur om en timme eller så och var väl 8 då jag klev upp. Lite frukost/tv och sen backup av 3 av kamerorna som inte tömts på ett par månader :blush: och fick de fotonen på 3st hårddiskar då på en gång.

Solen sken då jag vaknade och såg ut som en härlig majsöndag men skenet bedrog lite då det bara var en eller två grader på morgonen men steg ju eftersom solen sken så jag rafsade ihop lite från kylskåpet och tog med kameraväskorna (ja, jag har fått utöka..) och satt kurs mot ”stugorna” då jag tänkte titta till flotten min och mamma&pappas flotte som låg framför min efter förra helgens ”utputtande” om nu vattnet sjunkit lite så jag skulle kunna gå tillbaka torrskodd i stövlarna (det är 30-35cm djup vi talar om då).

Men fick ju stanna uppe hos syrran med bilen då vägen är lite dålig ännu på ett parti ner till mamma&pappas då det troligast är nån form av kallkälla mitt under vägen! Hur som helst så var syrran&svågern i stugan och nyss kommit dit och vädret var inte alls lika trevligt som hemma då det blåste västlig vind vilket inte alls är bra där och inte blev det bättre av att solen gick i moln.

Svågern han höll på koppla på vattnet, är ju lite kopplingar man lossar på och glykol i vattenlåsen i dusch osv. Blev sen kaffe och lite frukt och vi åt mina korvbröd med dressing också :p Sen måste svågern åka då det var nån fotbolssplansjobbande i klubben som yngste pojken spelar i (tror jag..) och syrran ville vara kvar lite och jag hade inte bråttom heller och tog på mig stövlarna medans syrran höll på småstäda lite och gick ner till sjön vid andra stugan och fick ut båda två flottarna så de står där de skall nu men vattnet är ju ännu 40-45cm för högt.

Sen hem till dem och syrran visade mig Facebook med och försökte locka lite också :upsidedown:

Därefter åkte jag hem efter klurat ut jag skulle leta foton av ”vatten” som ni såg i mitt föregående inlägg. Det tog sin lilla tid med kolla genom 5års bilder under 3 sommarmånader då och från olika kameror.

Sen sett lite hockey på tvn men halvhjärtat bara och jag vet som inte alls vad nån av matcherna slutade! Nu är det väl bara ladda för morgondagen då och jobb och vad i hela friden jag ska ha för foton till Favourite då!

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

6 kommentarer till “En lugn majhelg”

 1. Ullisskrev den 06 Maj 2012 @ 22:55

  Lyd syrran nu! Gå med på fejjan. :redheart: :puss:

 2. Mickeskrev den 06 Maj 2012 @ 22:57

  Ullis: Hahaha.. den meningen skrev jag mest åt dig :-D
  För vi pratade just lite om hur du försökt få mig gå med.

 3. Bästsyrranskrev den 06 Maj 2012 @ 23:10

  Gilla

 4. Malinskrev den 07 Maj 2012 @ 00:09

  Tack för din kommentar på min blogg! Toningskor är skor som är gjorda för powerwalks, de är rundade undertill och ska öka ansträngningen. Googla på reebok Easy tone om du vill läsa mer- kan inte det tekniska bakom :)

 5. Annaskrev den 07 Maj 2012 @ 12:32

  Åh, vilken läcker månbild! Själv orkade jag inte vara vaken i går. Det är så typiskt, att när det händer något spännande eller intressant uppe i himlen, så är det antingen mulet eller för ljust ute.

  // :kram:

 6. Annaskrev den 07 Maj 2012 @ 12:33

  Fejjan vad är det ? 8-O ser ut som en fågelhålk :upsidedown:
  :D

  Nääää, gör som jag Micke! Bojkotta Fejjan! :D

css.php