Vit tisdag

Hade snöat kanske 10 cm när jag vaknade natten till igår och sen åkte in på jobbet. Snöfallet pågick ju ännu och när jag sedan lite efter klockan 9 fick ett jobb i Jämtland var det bara åka trots jag visste jag skulle bli en timme sen hem..

Började köra på oplogade vägar och med tanke på jag skulle åka 20 mil enkel väg så hoppades jag på att de lite lägre västerut skulle ha hunnit varit i farten med plogandet.

image


Det blev bättre än så för efter 8-10 mil så snöade det inte just något men det fanns snö där med :)

image

..men så efter 12 mil körda, och klockan var 11 så bromsade jag in för äta lunch (jag hade fått köra 8 mil till annars) och där var det stekt salt sill som dagens. Inte så ofta jag äter men gott!

image

Sen då 8 mil senare så var jag ”på jobbet” och så 45 minuter senare var jag på väg hem igen och mötte många plogbilar.

Sen hemma igen då 3 timmar senare så kom jag inte ens in på parkeringen då det var en plogvall och säkert 20 cm snö på hela parkeringen så det var bara ge sig på snön då och höll på över en timme trots snöslungan (eller slungorna då jag bytte då jag fick soppatorsk).

Men nu måste jag bara upp på taket nån dag! Inte klokt vad snö det är där!

Tog ju altantaket och garaget för några veckor sedan men inte nått av de 2 stora taken och nu är det uppemot 1 meter snö på det nedre av taken då det driver snö från det andra. Men har lite problem bli kvitt snön då taket är stort och bara kan tippa ner den längs ena långsidan och blir stor yta styra den då (jag hoppas det går styra den!) Det är väl 150 kvadratmeter tak som måste skottas om jag nu inte måste ta tag i garagetaket igen som innebär 45 kvadratmeter till. Altantaket är ju ytterligare 30 kvadratmeter och stor risk det också måste skottas då det är risk det kommer 20-30 cm snö till närmaste tiden!

Så, vi har verkligen vinter!

Postat med Samsung Galaxy SIII

Signatur
DiceSlumpat inlägg

810 visningar

Mer detta datum andra år..

2 reaktioner till “Vit tisdag”

  1. Kan du inte leja bort skottningen till någon firma? Så du slipper får ont, tänker jag? :rose:

    Gott med saltsill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php