Upp till Slåttdalsskrevan

Idag åkte Majsan och jag mot nationalparken med sikte på ta oss upp till Slåttdalsskrevan. En lika tokigt varm dag som igår till havs så vi hade laddat med vatten (frusna pet-flaskor), bananer och lite mackor. Men vi gick ju en del av ”klättringen uppför” inne i skogen där solen inte sken så tokigt mycket på oss.

Man går lite svagt utför 1km i början till man kommer till havet, följer detta (en liten bit ifrån) kanske 5km innan man viker höger 90 grader och sen börjar klättringen i stort sett 2,5km. Lite plant är det uppe vid de två sjöarna som kallas Tärnättvattnet men annars är det som sagt UPPFÖR!

Tärnättvattnet är för övrigt ett väldigt trevligt ställe stanna till på. Är oftast lite folk där man hejar på osv.

[mygal=130726]

Sen gick vi uppöver 8-900m då till skrevan och sen upp längs den och upp på berget på nordliga sidan. Väl där kom jag i samspråk med lite folk med som åkt båt från Finland.

Så skulle vi ner igen och tog en annan ”väg” (läs: eländigt stenig, full med rötter osv..) förbi en grotta och så var vi nere vid vattnet efter stor möda då fötterna och fotleden började protestera lite men vi tog det väldigt långsamt för spara på oss lite.

[mygal=130726_2]

Sen var det bara knalla på 2,5 km sen då efter kommit ner till havet igen till bilen. En härlig dag detta på semestern med men oj vad sliten jag börjar bli :D

P.S. Majsan skriver lite om dagen med D.S.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

9 111 visningar

Mer detta datum andra år..

8 reaktioner till “Upp till Slåttdalsskrevan”

  1. Härliga bilder med fina vyer. :) Körde förbi där på vår resa ner/upp och tänkte att jag nångång ska dit. :)

  2. Det där känner jag igen från min och dotterns tur dit i höstas men ni hade bestämt mer tur med vädret :)
    Fina bilder, jag blir lite sugen på att åka dit igen.

  3. Slumpat mig in.. oj oj oj.. ja, den dagen minns jag :redheart: Tänk att det redan passerat 7.5 år. Fin dag :redheart:

    1. Ja, fin dag och fint besök 😘 inte klokt om åren! Särskilt då man inte blir nått äldre själv 😄

    1. Nio år sedan! Inte klokt 😄
      Nåja, det ät lika häftigt numera också. Bara mycket mer folk i ”omlopp”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php