Via Ferrata – Skuleberget 2013

Klar för berget!

Det blev en sväng upp i Skuleberget med äldste systersonen som jag skrev igår och vi var ”tvungna” att ta den lättaste (vita) banan upp då det var nått fel på vajern på den röda leden vi tänkt ta som var den jag klättrat med den 2 år yngre systersonen 3 år tidigare. Var nämligen så att de sett att 2st av de 19 trådarna som vajern består av hade skavt av på ett ställe och skulle bytas ut.

Ni får kika på bilderna bara :)

[mygal=130807]

Sen när vi var nere igen kom solen så det blev ett skönt bad i stugan efteråt. En härlig dag och nacken känns kanonbra trots visst strul igår men jag gjorde ju allt för vila mig i form.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

18 387 visningar

Mer detta datum andra år..

5 reaktioner till “Via Ferrata – Skuleberget 2013”

  1. Imponerande. Jag hade ju lite problem med den vanliga stigen till grottan då höjder inte riktigt är min grej om man säger så men samtidigt är det ju lockade på något konstigt sätt…
    Hur lång tid tog det att ta sig upp? Måste man ha egna grejer eller hur funkar det? Jag får googla lite inför ev höstresa till Skuleskogen

    Jag klättrade den lite svårare (röda) banan för första och enda gången förut och den var lite pirrigare eller om det var för man inte visste vad man gett sig in på. Jag är själv höjdrädd men klättra själv går rätt så bra.

    Vi ”checkade in” klockan 13:30 och fick sen på oss utrustningen som ingår i priset för 350kr. Men ska man ha några smidiga handskar så tar de betalt för dessa. Sen får man gå en liten bit innan man börjar klättra och vi stressade inte alls utan satt en bra stund uppe vid toppen sedan och fikade och gick sen vanliga stigen ner och även upp till grottan då. Tillbaka vara vi 15:45 efter tagit av oss ”selen” och hjälmen.

    Kolla sidan deras: http://viaferrata.se

    /Micke

  2. Du er en tøffing, Micke! Heia deg :rose:

    Vi er alle forskjellige, jeg trives best med power walk :-D :wink: :blush:

    Klemmer!

  3. Hittade tillbaka till detta inlägg för att bli lite ’peppad’…
    Jag ska nämligen till Skuleskogen nästa vecka (onsdag-fredag) och vandra lite innan vidare färd mot Grövelsjön via Norge. Förhoppningsvis blir vädret bra och kanske törs jag testa den vita leden på Via Ferratan. :yummy:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php