Nexus 5 och OTG-adapter

Köpte mig ju en ny mobil för ett par veckor sedan då min 2 år gamla Samsung Galaxy S3 strulat med Wifi sen i våras och att jag sen i samma veva tappat ner den på en pytteliten sten (typ 5mm) på hallgolvet med skärmen före gjorde det ju inte bättre..

Dvs, stooor spricka rakt över (och att då månadssurfen knappt räckte till efter att Wifi lagt av) vilket inte gjorde saken bättre.

Det blev då en Google-mobil för ett par veckor sedan, dvs en Nexus 5 (som LG tillverkat) och fick den billigt (?) från CyberPhoto i Umeå där jag köper nästan allt i kameraväg. Fick loss den för 2590kr inkl (gratis) frakt (en Samsung S5 kostar ju nästan 6000kr). Men denna Nexus-femma saknar micro-SD-kortplats och är på 16GB bara men det ska funka ändå då jag har appar som laddar upp foton till min NAS (nätverks-hårddisk) så fort jag ansluter en laddare när jag är ansluten till mitt hemna-Wifi.

Men, en Nexus-telefon är ju väldigt avskalad (Android i standard utan massa Bloatware som oönskade appar). Inget lull-lull där alltså så det blir att lägga in lite små appar för ganska så självklara saker som att den ska visa hur mycket det är kvar i batteriet i procent osv. Men, jag är helnöjd och föredrar ha det så.  Kunna fippla på och ändra/lägga till småsaker. Det jag just för stunden kan sakna är att det jag petar/klickar på ”förstoras” på Samsungen men inte på N5. Men verkar inte vara överallt ändå.

Meeen, då jag då i helgen anslöt adapern som innebär jag kan ansluta ett SD-kort (eller tangentbord/USB-minne eller hårddisk) från nån av kamerorna (vilket jag ofta gör) och den inte hittade adaptern alls blev jag lite fundersam (och bekymrad). Men, allt går att fixa!

image

Efter lite Googlande så kom jag fram till att filhanterings-appen Total Commander (jag hade innan måste kört med ES Filutforskaren) kanske var nått för mig och ett 3:e-partstillägg till denna då vid namn USB Stick Plugin som då borde/kunde tänkas funka med den adapter jag hade.

Laddade hem det förstnämnda och fick där en länk till Google Play där det stod man borde testa deras 30 dagars ”testversion” av 3:partsappen först då och efter sett att den funkade så var det ingen tvekan alls att köpa fullversionen för endast 7kr.

På tal om att köpa appar och kredit-/kontokort så hade ju mitt tidigare VISA-kort upphört och jag var tvungen fylla i nått nytt på Google Wallet för att handla och denna gång verkade det som att E-Kort från Swedbank accepterades som knutits till mitt numera Mastercard. Det är ju ett litet program man har i datorn och där man då får (skapar) ett unikt kortnummer (man slipper alltså uppge det man har på kortet) samt fyller i en max-summa på det tillfälliga kortnumret och hur länge det ska räcka. Tror jag drog till med 300kr och 12 mån (appar kostar ju oftast inte så mycket).

140803_01

Innebar jag idag gjorde av med 7kr och dessutom nånting runt 20kr för stödja (och slippa reklamen) till app-/pluginmakaren till appen Photo Editor jag använder stort sett dagligen för att beskära och förminska bilder innan jag laddar de nånstans (minskar trafiken).

Detta då för mest slippa lite reklam i nedre kanten av appen och en tjuga är ju inget att tala om egentligen.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 117 visningar

Mer detta datum andra år..

4 reaktioner till “Nexus 5 och OTG-adapter”

  1. Haha, ni verkar ha lite bekymmer med inlägget :yummy:
    Lade dit lite mer länkar igår.

    Det handlar ju främst om hur man kan ansluta saker till telefonen, en Nexus 5. Sen lite om köp av appar mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php