Snö och brasa

Efter en liten sovmorgon där jag sov nästan fram mot 9 så letade jag mig ut till mamma en sväng en timme eller två senare då det var tal om elda lite och lämpligt nog hade det snöat lite i natt eller sent i går så det skulle ju vara mycket bättre då att elda i höga gräset där på lägdan.

Men först skulle jag dit..
Svänger av landsvägen upp till ”ranchen”.

141123_01

Tar mig sen en liten promenix med kameran då svågern också tittat dit för hämta en adventsgran.

141123_02

141123_03

Brasan sen då.. det var två stycken som låg nån meter från varandra och med lite fotogen till hjälp fick jag fjutt på dessa efter blött väder i höst och sen blötsnö på det!

141123_05

141123_04

Tog sig bra dessa men brann i flera timmar och då jag åkte hem så brann den ena ännu lite.

Men innan jag åkte hann jag/vi kolla på lite videofilmer pappa spelat in runt 1990-91 då det kommit upp lite om dessa då mamma och syrrans äldste grabb ”grävt ut” ett intrasslat band ur en videoapparat nån dag innan och jag var ju lite nyfiken på kvaliteten på bilden på dessa band och så eftersom det sagts att de blir så mycket sämre med tiden och har varit tal om att försöka göra nått åt detta hela.. Att försöka stoppa ”sönderfallet” och få de på digitalt media på nått vis men är många band och efter kikat på ett par av dessa så var de i förvånansvärt bra skick måste jag säga men det blev ju köpt de bästa VHS-banden som fanns på den tiden och videokameran kostade 30 000kr (detta inför den halvår långa Australienresan han och syrran min åkte på) och 2 år senare så bytte vi (pappa och jag delade på kostnaden) upp oss till en stereo-VHS som då bara kostade 16 tusen! Mycket pengar på den tiden.

På tal om mycket pengar så hamnade vi på en filmsnutt där vi alla satt och deklarerade :D
Svågern var där också och hade sin ”släpbara” dator av årsmodell 1990 med för den nätta summan av 60 tusen kronor!

141123_06

Nää, men nått måste göras åt dessa filmer!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

857 visningar

Mer detta datum andra år..

3 reaktioner till “Snö och brasa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php