Lite nostalgi!

Ja, gräver man fram VHS-band så känns det lite så. Fast, jag har inte kunnat se dessa mindre VHS-C då adaptern som behövs (om man inte kopplar in kameran men då ska den hittas med) då batteriet i adaptern sen 20 år läckt och den fungerar inte riktigt som tänkt. Den som orkar inte riktigt ”dra ut bandet” så det blir i full-/normalstorlek.

IMG_20141219_182352

Men, det är ett mindre problem. Det finns nya för 2-300kr att köpa ännu och säkert billigare om man Sneglar lite utomlands.

Varför jag grävt fram dessa banden nu är för vi kikade på lite vanliga VHS-band för 2-3 veckor sedan ute hos mamma då pappa och även jag filmade en hel del från 1987 och tydligen fram mot 1995 då ett av dessa små band har det årtalet skrivit på dig.

Den första kameran blev ju köpt 1987 för 16 000kr och var ju med till Australien 1987-88 och det halvåret men sen kom pappa & syrran hem med denna VHS-C köpt i Singapore på hemvägen. Sen ett par år senare bytte vi in den stora och fick hela 2000kr för den vill jag minnas (huga vilken värdeminskning!) och köpte en ny stereo-VHS-kamera (i full VHS-band-storlek) för 14 eller 16 tusen till.. och jag tror den där Singaporeköpta kostade 8000kr. Huga vad pengar dessa band kostat :cute:

Meeeeen.. NU måste jag bara få de på nått bättre format och var lite därför vi kikade lite härom veckan och mycket bättre kvalité på bilden än jag trodde!

Enklast är väl köpa en ny VHS-spelare med inbyggd DVD-brännare för cirka 3000kr och bara spela av de åtskilliga banden som finns (det är säkert 50st!)

Annars så snöar det..

IMG_20141219_182532

Signatur
DiceSlumpat inlägg

695 visningar

Mer detta datum andra år..

En reaktion på “ Lite nostalgi!”

  1. Snöar? 8-O Jag tycker det ser ut som om en karneval av spanska skogssniglar gått över granen med sitt klet :-D

    Ja, säg vad Du inte hittar i gömmorna :redheart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php