Tullen igen

Har beställt lite igen från utlandet.. ja, faktiskt 3 beställningar sista veckorna som jag inte fått ännu och idag låg en lapp i postlådan när jag kom hem. Lyste G U L T och förra gången då var det bara se till att betala lite extra då!

Mycket riktigt denna gången med, de ville ha 199kr för jag skulle få ut kuvertet fast det var förskottsbetalat.

Men jag funderar lite på om Tullverket kör en hårdare linje nu eller så.. Brukar aldrig beställa för några större summor (förutom objektivet jag länkade till ovan) utan för 3-400kr bara. Stod detta på påsen:

Det ser ut vara momsen bara det fastnar på, men sen är det alla omkostnader då.. avgifter.

Nåja, vad var det i kuvertet då?

Detta:

2st USB-C-kablar, 1st USB 3.0-kabel och en USB 3.0 hub (med 4 uttag) OCH detta man ser längst ner på övre bilden som innehöll detta:

Det är en USB-ljud-sändare, med flera ingångar: 3,5 mm, RCA och optokabel, dvs en sån där Toslink som de kallas och det var den sista jag var mest ute efter.

För… jag har ju nämnt hur mycket bättre ljud jag har med de nya hörapparaterna och musiklyssnande osv då. Men, det är då mest från plattan och mobilen som då kan skicka ut ljudet via bluetooth till den grej jag har hängande runt halsen som i sin tur skickar allt digitalt till hörapparaterna.

Men.. jag har ju ingen hjälp, dvs bra ljud från själva TVn och det är vad jag tänkt nyttja denna till (om det nu funkar) då min Telia-box har en toslink-utgång som jag då kopplat in denna nya pryl på. Detta innebär att den skickar ut allt ljud från boxen OCKSÅ på denna digitala (fiber) utgång och detta ljud kommer då rakt in i mina hörapparater!

Fick det att funka, men känns lite som den tappar ”pairingen”, dvs ihopkopplandet via bluetooth när jag kopplar ifrån den..

Får testa lite mera men ljudet var bra! Värt nämna också att skulle jag köpa nått ”här hemma” så pratar vi om 4-500kr kanske för nått nästan liknade, men då utan denna toslink utan bara via 3,5mm propp och då innebär detta att ljudet ”dör” i högtalarna på TVn. Detta ville jag undvika.

Kablarna jag beställde var mest ”bra-å-ha” men USB-huben behöver jag. Nu ska sen bara komma från Kina det USB 3.0-kort jag också beställt till den stationära datorn då det jag har i den bara ”tvärdött”.

…ja, sen väntar jag ju på en förgasare också, Tro hur det går med tullen med dessa 2 sändningar.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

446 visningar

Mer detta datum andra år..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php