Mar 31 tor 2005

Prenumerera på Bloggen

Vet du om att du kan ”prenumerera” på denna Blogg och andra sidor med RSS-flöden om du har en RSS-läsare

Det finns särskilda sådana som du hittar på länken tidigare men surfprogrammen Mozilla Firefox och Maxthon har en sådan funktion inbyggd (och även mailprogrammet Thunderbird).

Firefox:

Att sidor man besöker går att prenumerera på ser man i Firefox på den orange ikonen som dyker upp längst ner till höger av fönstret:
Edit: På V1.5 har de placerat denna ikon till höger i adressfältet

RSS

I denna Blogg och med Firefox eller Maxthon är det mittenalternativet som gäller,
dvs detta”RSS .92”. Klickar man där kommer denna nedanstående ruta upp vart man vill spara detta Bokmärke i Firexox (funktionen är liknade på Maxthon):

RSS

Sen är det bara kika i Bokmärkena på Firefox för se dem.

Maxthon:

I Maxthon på ser det ut så här då det finns ett RSS-flöde på en sida:

Rss

Men sparar men dem i Maxton så lägger dom sig på annat ställe än i Favoriterna/Bokmärkena. Nämligen i det där fältet till vänster som kallas för Explorerfältet där det fått sig egen ”avdelning” detta med RSS:

Klickar man på de sparade flödena så visar denna Bloggen just nu i Firexox (jag kan styra sånt) 6st av de senaste inläggen. Då ser det ut så här just nu:
(har ökat till10st – 050412)

RSS

Då kan man ju se om det står nått ”intressant” utan att besöka sidan men mina rubriker nu var ju inte mycket att hurra för i detta fallet (får tänka på det sedan) :D

Jaja, man kan då besöka dem en efter en eller så klickar man på detta ”Öppna i flikar” i Firefox så öppnas en ny flik för varje post. Denna funktionen finns inte Maxthon utan man kan ställa in att alla man klickar på skall öppnas i ny flik.

Detta med RSS är nått som kommer mycket starkt nu. Man kan ju snabbt kolla in tidningsrubriker osv utan att inte ens besöka sidorna, man ser ju rubrikerna i Bokmärkena och det är bara klicka på något då om det ser ut vara nått som intresserar och så öppnas webbsidan det står på.

Eller då alla dessa Bloggar.. tror de allra flesta har en sådan här RSS-funktion och så på så vis ser man lätt om någon uppdaterat sin om man sparat ett bokmärke och kikar i RSS-bokmärkena.

MEEEN, det duger ju inte då surfa med Internet Explorer (om man inte har det jag skriver på sidan om RSS-läsare).

Jag gör det sällan nu, använder IE alltså utan kör med Firefox som är så mycket bättre.. (men det är en annan sak.. :) )

Men vill man bums köra IE så kolla in denna sida om RSS-läsare som sagt så kan du ladda hem ett program som säger till IE när det finns nått prenumerera på som du vill ha under uppsikt men jag skulle hellre använda Maxthon då iom det är IE fast med flera funktioner.

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

6 kommentarer till “Prenumerera på Bloggen”

 1. Jeanetteskrev den 31 Mar 2005 @ 21:52

  Det hade jag ingen aning om, det ser man.. man lär sig något nytt varje dag!

 2. Mickeskrev den 01 Apr 2005 @ 22:44

  Ja, det finns mycket sånt där man har noll koll på..

 3. Tinaskrev den 03 Apr 2005 @ 01:19

  Nu penumererar jag på din KLudd :P

 4. Maddeskrev den 24 Apr 2005 @ 12:02

  Jag surfar med Firefox, men gillar bättre att använda ett RSS program.
  Kanske ska testa att läsa Rss via Firefox igen ;)

 5. Mumrikskrev den 17 Mar 2006 @ 18:10

  Jag är bloglines freak. :grin:

 6. Mickeskrev den 17 Mar 2006 @ 18:18

  Riktigt vad gör det där då?

  Edit: Läste lite nu och så här stod det ju:

  Bloglines is a free service that makes it easy to keep up with your favorite blogs and news feeds. With Bloglines, you can subscribe to the RSS feeds of your favorite blogs, and Bloglines will monitor updates to those sites.

css.php