Kliar så!

Ja, när jag vaknade så kliade det som tokigt på flera ställen på kroppen. Bilden under är mitt högra lår och även foten och en tå samt andra benet har blivit kalasat på.. ska man skylla på kvalster modell stor igen? :D

Utslag på låret!

Men jag tyckte mig se nån mygga igår och det kan ju varit flera som vaknat ur törnrosasömnen (eller helt enkelt kläckts!) som gjorde sitt bästa för att äta upp sig! Ifall det var ett myggbett har jag aldrig blivit så svullen, dessa är 1½-2cm stora nästan och ”står ut” kanske 5mm. Huga säger jag bara!

Annars så har det blivit en sväng mot inlandet idag och lite över 25 mil och sen hade jag stämt träff med mamma & pappa hemma hos mig strax före kl 16 och väl hemma så står mamma och krattar gräsmattan åt mig. :heart:

Pappa var då nere i källaren i i full gång se vad jag hittat på och vi var tvungen ta bort några futtiga millimetrar på nått ställe. Är som svårt ensammen hålla karmen på plats och mäta åt alla olika hållen (då man är ovan, de som kan har säkert massa tjyvtrix för sig :grin: ). De kom också med dörren till mig då jag bara hade karmen så länge för se om denna rymdes.

Fullt pådrag med dörrmontering

Sen 2,5 timme senare är karmen på plats lite hjälpligt då vi fått mura fast den lite och detta måste nu brinna (torka) lite innan jag kan borra lite till men är ju mest på den sidan med gångjärnen som den måste sitta fast ordentligt. Ordentligt ja, det är ingen lätt pjäs denna dörr utan den väger nog 70-80kg den där brandklassade dörren.

Men nu blir det lugna gatan här ikväll som så många andra kvällar då man känner sig som lite överkörd av nått godståg eller nått..

Ha en trevlig fredagskväll allihopa! :redheart:

Edit:
P.S. Jag vill ha en ny kamera med! En TZ5 mot den TZ1 jag nu har. D.S.

Signatur
DiceSlumpat inlägg

29 210 visningar

Mer detta datum andra år..

21 reaktioner till “Kliar så!”

  1. Jag skulle också säga mygga. Vet inte om du såg mina myggbett förra sommaren. Dem var stora som en handflata och stod ut säkert 2 cm. Helt sjukt! Måtte dem myggorna inte hitta hit i sommar för då smäller jag av. ;-)

    Trevlig fredagskväll på dig också. :-)

  2. Hihi, Tror de snackade om skrovmål och att de inte ens kalasat en procent på dig ännu!

    Dörren verkar vara en stabil rackare.
    Själv e jag sugen på en Sony Cybershot som jobbarkamraten köpte till frugan sin, den var på förhatliga 12 Mpix men sådana fantastiska bilder. Me like.

  3. Isj, dette er den dumme myggen vil jeg tro!!! Det er minus siden nå som sommeren snart kommer!!!
    Smør på noe som lindrer kløen vennen, irriterende å klø sånn :wink:

    Så bra at denne døren er på plass, bra jobba!!

    Goood fredagsklem til deg fra meg :kram:

  4. Ja, var det ikke pent der :wink: Hvor har du dine syden bilder??? Vi har allerede begynt å tenke på neste tur *knis* Men kanskje et annet sted og vil gjerne se bildene dine igjen. Du tok vel ”et par” bilder der nede du også???

    Lørdagsklem :redheart:

  5. Stackars dig, kliande pluppar är inte roligt, man kan bli galen för mindre. Hoppas att det har hunnit gå över nu.
    :kram:

  6. Usch, så d ehar vaknat till liv de små kräken!
    Här i Fjällbacka har jag ännu inte sett några men
    det kan nog bero på kylan vi haft under de dagarna
    vi varit här, blåsigt och ruskigt mest hela tiden!
    Idag har jag beställt sol så vi får väl se om de lyssnat
    på mig vädergudarna!

  7. Nja, inte säker att det är mygg…
    Ellisen är FULL med bett! Och vi har inte speciellt många myggor här. Däremot så finns det nåt som heter Snöloppor/Sandloppor/Vårloppor (Kärt barn har många namn…) och de finns på våren i gräs, sand osv.
    Ser lite ut som myggbett, men blir lixom lite större och buligare och kliar som satan….

    Ett par länkar:
    HÄR
    eller
    HÄR

    Mmmm, jag är inte heller helt övertygad heller det är mygg.. menar, jag skulle inte få så pass många på en och samma natt. Till saken är ju man krattat lite, grejat lite med ved osv så det är nog nån form av ohyra som du säger. Tycker mig fått två-tre stycken bett till nu.
  8. Såna bölder får jag av alla insektsbett. Moja är värst den här tiden. Dom kanske inte skulle äta upp sig själva…Dom kanske skulle äta upp dig!?! :biggrin: :redheart:

    Ha en ljuvlig lördag!

    //Kram

  9. Japp. Fast det beror lite på hur man ser det – jag har flyttat runt en hel del och växte upp i Västerbotten, Småland samt Afrika.

    Farsan är dock född och uppväxt i Luleå, och farmor bor fortfarande kvar. Semestern tillbringades varje år i denna underbara stad, sen i 20-års åldern bodde jag där ett par år.

    Sambon kör övertalningstaktik om att flytta upp dit, vi får väl se om han lyckas ;)

  10. Usch, jag brukar oxo reagera så där på både mygg, knott och vårloppor, så jag förstår om det kliar för dig!

    Hoppas det lugnar sig snart!

    /Caroline

  11. Hua såna bett, ja du det är inte kul när det kliar så förbenat!
    Jag kommer ihåg en gång när jag var uppåt landet….jag är inte det så ofta…men min käre make ville se sina rötter så vi skulle till Gäddede….i Jämtland….oerhört vackert ….MEN just det året så var det invasion av……BROMSAR….värsta vi sett.
    Stannade bilen för att äta lunch…ja vi fick sitta inne i bilen…bara på min vindruta samlades…ca 40 bromsar….HUA!!!
    Kram och ta hand om dina bett!
    Marina

  12. Ooops, här var det kroppsbilder.. =).. och inte nog med det.. ny LO också.. snyggt !!

    Jag är sååå dålig på att kika runt, uppar hos mig och svarar när någon skriver till mig, sen blir det inte mer men det har varit körigt med måendet ett tag nu, förhoppningsvis är det bättring på det snart också.

    Hoppas allt är bra trots bettet, det kan vara spindelbett, det kryper fram en hel del insekter på natten så det kan ju vara vad som helst..

    Ha det gott !!

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam

  13. Är nog myggbett och kroppen reagerar litet mer så här i början av säsongen. De rackarna har även tinat fram häruppe trist nog.

    :kram:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php