Mer att roa mig med..

Ja, nu har jag ytterligare nått att roa mig med i helgen :P

Mamma&pappa var förbi här sent igår och hämtade släpet som stått här sen förra helgen då jag fick hem veden. Vad de hade med sig var den reglerutrustning Danfoss ECL 100M jag beställt till shunten på värmesystemet från Rinkaby Rör för den nätta summan av 2600:-

Reglercentral för shunt.

Shunten är ju den ”kran” på pannan (eller som i mitt fall så sitter den på tanken) som man kan ändra på hur varmt eller kallt vattnet ut till elementen skall vara. Min ”gamla” shuntautomatik den pajade vintern 05/06 nån gång och märkte det först på vårkanten att den var stod på max hela tiden = man gör fort av med all värme då.

Sedan dess har jag skruvat lite på den manuellt men lite svårt få den att vara på nån vettig temperatur och vad denna reglerutrustning gör är att den mäter utetemperaturen och den temperatur som går ut till elementen och dessa 2 värden styrs av en ”kurva” (som går reglera) på reglerenheten.

Man kan grovt säga att vid +10 ute ska den kanske styra ut 35-40° till elementen, vid -10 kanske 50-60° och sen ligger den och reglera det lite upp och ner. Man kan också ställa in den ska reglera ut mindre om nätterna.

Men det ska gå rätt så fort byta denna, jag har ju den gamla kopplad och klar så det är bara lite skruvande och några kablar. Men jag har ju lite annat som jag tänkt få gjort före.. :)

…inte minst frukosten nu!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

1 590 visningar

Mer detta datum andra år..

6 reaktioner till “Mer att roa mig med..”

  1. Ehhh, aldrig hört talas om tidigare,
    måste jag visa Stefan (när han vaknar)!
    Men vi funderar ju på någon slags värmepump
    nu, eller vi kanske är fel ord, Stefan gör det!

  2. Hihihi…..så du har shunt du også :tongue: Dette høres jo ut som noe av det Elisabeth har i hjernen. Hennes shuntautomatikk regulerer hjernevæsken, mens din shunt regulerer varmen. KULT!!

    Dette ser litt ut som et sånt prosjekt som du liker. Kos deg vennen :biggrin:

    Kos :redheart:

  3. Fördelen med att bo i hyreshus är att man slipper allt sånt :biggrin:

    Men i sin tur hade det varit underbart med en sådan uteplats och grönska utanför dörren :rose:

  4. Jadu, vi har oxo temperaturreglering till vår panna, så vi kan både köra den på automatik och ställa i den manuellt.
    Funkar bra, men lite långsam på att reagera ibland… :)

    /Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php