Mar 17 lör 2012

Vi hoppar till Kairo!

Dagarna i Egypten (efter veckan på Nilen) de bara bestod nu av sol, mat och lite blåst :) Det hanns med lite mer bad också men det var det lilla lugna som gällde vid hotellet. Vi hann med en stadstur i Hurghada också som jag får se om jag skriver nått om men Majsan har nog sammanfattat det dagen vill jag minnas.

Så jag tar och hoppar rakt till Kairoresan nån dag senare!
..en resa som skulle ske söndagsmorgon den 19 februari klockan 01:30 så Majsan hon gick inte ens och lade sig men jag sov väl ett par timmar iaf mellan 22-01 nånting.

Då åker vi klockan 01:30!Omlastning ca halv 3, vi kom i 3 bilar och bytte till en 4e.Klockan är halv 7 och vi följer kusten.Välkommen till Kairo och klockan är strax före 8.Kairo museumMubaraks regeringsbyggnad,TahirtorgetTahirtorget och museet och det brända där bakom.Trafiken bland annatCitadellet i Kairo.Citadellet i och moskén där.Inne i moskén.Inne i moskén.Inne i moskén.DÄR är DE!Bebyggelse

Vi anlände Kairo 10 min innan klockan var 8 så det var en lång resa detta men den gick rätt så bra ändå. Blev ett stopp längs vägen där vi åt vår medhavda frukost vi fått från hotellet och väl i Kairo så var museet första stoppet. Vi skulle ju hinna med på EN dag det vi skulle sett på TVÅ dagar veckan innan men det fick ju gå detta med.

Först som sagt ett stopp på museet med 200 000 föremål och såg lite av det som fanns där men det var i mina ögon ganska enkelt visat. Skulle ju gått göra mycket snyggare eller häftigare då med belysning m.m. Efter museet så åkte vi över Tathirtorget där det varit så mycket bråk på sista året och sen fick vi oss lite mat med och även upp till Citadellet där i Kairo där vi fick höra om mammeluckkrigare.

..och DÄR såg jag DE för första gången!
P Y R A M I D E R N A!

Men ganska så långt bort men ändå. :cute:

DÄR har vi pyramiderna!Ja, HÄR :)Majsan ser sig om..Den vägen skulle vi åka till pyramiderna.. (märkte jag sen)Mmm.. nånstans där borta.Vi åkte över Nilen ett par gånger minst!Bostadshusen i Kairo.Lunch på TGIFBoskap mitt på vägen ser man i Kairo med!..samt de som ska sälja allt möjligt!Mer bostäder.. ser ut som de bombats nästan...å där ser jag pyramiderna igen :)Fast först förbi ett 'plastfyllt dike' :(Nu närmar vi oss som sagt.Bebyggelsen ligger alldeles intill numera.Dags att gå in!

Men vi skulle ju ta oss dit sen med, efter Citadellet alltså och det var inte det lättaste. Jag som trodde det skulle vara lite av nån ordentligare väg fram dit men tji fick jag! Men vi fick ju som sagt se mycket längs den resan genom staden, inte minst vad otroligt med skräp och mest plast som ligger överallt. De bara tippar och dumpar och en kanal var som helt fylld med plastgrejor.

Men så kom vi ju dit, och fick en biljett :)

Då var vi framme då!Här har vi kommit förbi kaoset!Dags gå in i detta 'hål' :)Ute igen och mer än nöjd!Det är full kommers utanför.Nästan sol nu :) Var dåligt på den fronten denna dag.Helt släta har de ju varit.FjortisMicke :)Ja, vi tar EN till!Åt andra hållet är det bara sand och öken!De 3 största! (ja, en 4e ser man med)Nu har vi kommit till Sfinxen då!Mäktigt byggnadsverk det med.Klart jag måste fjortsifota mig :)SfinxenSfinxenSfinxenSe vem jag hittade där! SfinxenTempel nedanför..Nästan sol men inte riktigt denna dag!Mäktigt är ordet man tänker då man står där!Ja, här står jag igen :)Hejdå pyramiderna!

Häftigt alltså!
Men början var lite kaosartad som Majsan beskriver så bra så att jag tycker ni kan läsa där. Vi var sen in i en av pyramiderna och ”kröp” uppåt längs en lång gång och otroligt hur välbyggt allt var. Granitblocken hade inga springor alls mellan sig där de låg och legat flera tusen år!

På tal om byggandet av pyramiderna så består bara Cheopspyramiden (den vi var in i väl?) av 2 miljoner stenar och de allra flesta med en vikt på 2 ton (2000kg)! Det tog lite över 20år bygga den pyramiden.

Men så skulle vi ”hemåt” igen vid 16-tiden och först hann vi in på en nyare typ av bensinmack och det var ju som västerländska varor där så det blev lite godis, kaffe och sånt. Men redan 17:30 skymmer det ju rätt så bra där och vi gjorde ett tanka-fika-stopp den vägen med så man fick sträcka på sig lite.

Dags åka 'hemåt' då!Fort gick det, 120km/t :)Solen på väg ner kl 17:30.Kolsvart en halvtimme senare.Stopp för fika m.m.Bussen vi åkte. Vi var 18st totalt.Matnyttigt på hotellrummet vi anlände 22:45.Killen höll koll!

Men så var vi hemma på hotellrummet igen strax före klockan 23 och på rummet hade de lämnat ett par korgar med lite mackor och godsaker men OJ vad skönt det skulle vara gå lägga sig och sova nu :)

En helt underbar dag detta!

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

5 kommentarer till “Vi hoppar till Kairo!”

 1. Ullisskrev den 17 Mar 2012 @ 21:23

  Haha, älskar den där ”handdukskonsten”. Sånt kanske jag också borde börja göra på jobbet? ;)

 2. Majsanskrev den 18 Mar 2012 @ 10:57

  Jasså.. Du hittade en trött Majsan med ett lätt blåmärke kvar på läppen efter ett par rejäla smällar i Röda havet :-p Det var en spännande dag, verkligen… och lite småkallt.

 3. thileskrev den 18 Mar 2012 @ 11:26

  Utrolige mektige bilder. Wow! Så mange flotte bilder du har tatt, Micke :rose:
  Minner for livet.

  Glad for og følge deg (dere).

  Klem

 4. Helenskrev den 19 Mar 2012 @ 21:42

  Underbar resa ni varit på, kul o se alla foton du lägger ut :)

 5. Lenaskrev den 23 Mar 2012 @ 09:18

  Herre min hatt…..dette er jo som å være med dere på tur nesten :cute: Du forteller så levende og du vet jo hvordan jeg koser meg med slikt :redheart: Helt utrolig å se bildene av både pyramidene og disse brente blokkene…..ja alt sammen!!!

  Dette er jammen noe å leve på for dere, en virkelig opplevelseferie!!!

  TAKK for at du deler med oss :tack:

  :kram:

css.php