Apr 21 lör 2012

EFIT 21 april 2012

Ett foto i timmen - den riktiga sidan
EFIT – Ett foto i timmen.

En lördags-EFIT denna gång och jag vaknar på soffan 10 minuter innan midnatt efter sovit bort hela fredagskvällen (igen) :D
Bara krypa ner i sängen då..

EFIT
Kl: 00 – Kryper ner i sängen.. men inte går det somna om efter sovit så länge som jag gjort!

EFIT
Kl: 01 – Sitter vid datorn lite och ute snöar det! Blir 3-dubbla lampor pga av 3-glasfönstret jag fotar genom.

EFIT
Kl: 02 – En nattmacka framför tvn!

EFIT
Kl: 03 – Nästan 3 nu klockan och jag somnade nog bara några minuter senare.

EFIT
Kl: 07 – Uppe med tuppen eller nått :cute: Ute snöar det vidare och jag var beredd på ”några decimeter” men det ser ut kommit mest snöblask.

EFIT
Kl: 08 – Lite kaffe och morgontidningen på detta så kanske man vaknar till :)

EFIT
Kl: 09 – Sitter vid datorn och surfar runt lite och testar fota med mitt gamla (alla foton tänkte jag ta med det idag) Chinon-objektiv från 80-talet med hjälp av en objektiv-adapter nyss beställd från Hong Kong genom eBay. Men lite svårt ställa skärpan tycker jag eftersom sökaren på min kamera är en mini-skärm och allt blir så smått.

EFIT
Kl: 10 – Nu så, nu har jag fått kläm på hur man gör :cute: När jag ställer skärpan manuellt (räcker jag vrider på ringen alltså) på det helautomatiska objektivet som följer med kameran så får jag som en ”zoom-bild” som är 5ggr större då i mitten och har lättare fixa skärpan då eftersom allt blir 5ggr större. Detta sker inte nu med detta objektivet eftersom jag talat om för kameran att jag har ett annat objektiv (dvs helt manuellt). Men, genom att trycka på pil-knapp åt vänster och sen på mitten-knappen så får jag upp samma ruta och då går det mycket lättare. Så, denna bild är då fotad med min TZ20 och bild på skärmen på G3:an bara för jag skulle kunna visa :) Men detta 50mm f/1.7 objektiv (enl 135-formatet) är nu 100mm (dvs x2) på denna spegellösa kamera så det är lite väl mycket zoom :D Tur jag har ett lika gammalt macro-objektiv med, ett Sigma 28mm f/2.8 (innebär ju 56mm då och nästan vad man kallar ”normalobjektiv”). Så jag kör med nått av dessa två idag för testa mig fram.

EFIT
Kl: 11 – Nere i källaren och vid vedpannan för se om den ”sköter sig”. Lite dammigt är det ju alltid där pannan står i eget rum och tempen ligger på 80 grader som den skall men jag petar in några vedträn till då tankarna inte är helt varma eftersom jag ”kylde ner” kåken inatt genom elda lite dåligt (läs: jag sov ju sött i soffan). Det blev ju inte mindre damm av att jag klippte ner oljetanken på 3 kubik häromveckan..

EFIT
Kl: 12 – När hade jag en så här tom diskbänk en EFIT-dag? Det har väl aldrig hänt.. :cute:

EFIT
Kl: 13 – Tvättgrejar lite.. jobbarbyxor som får sig en omgång.

EFIT
Kl: 14 – Knaprar i mig en hel (rå) broccoli :blush:

EFIT
Kl: 15 – Jag testar lite uppiggande i form av en energidryck. Nått jag aldrig smakat förrän vid denna tiden ifjol (ungefär).. var ett visst besök här då i 2 omgångar :D

EFIT
Kl: 16 – Jag fotar och uppdaterar min ”kamera-sida”, nått jag tänkt göra hur länge som helst. Men där finns ännu inte något om den objektivadapter jag köpte till min spegellösa Panasonic DMC-G3 och från Hong Kong på eBay för ett par veckor sedan och den fjärrutlösare från samma ställe. Men tur de finns i eget inlägg:cute:

EFIT
Kl: 17 – Jag testar olika objektiv på kameraadaptern men det blir ju skitsvårt hålla den still med 400mm.

EFIT
Kl: 18 – Surrar lite med Bettan via programmet Pidgin som kommit hem efter 2veckor utomlands.

EFIT
Kl: 19 – Sitter på övervåningen vid datorn och tittar ut och konstaterar snön nu är borta IGEN, för vilken ordning vet jag inte. Konstaterar med att jag måste ändra tiden på klockan som tänder fönsterlampan då det nu är ljust mycket länge.

EFIT
Kl: 20 – Nu har jag parkerat framför tvn (och datorn lite) och naturligtvis så somnade jag igen :D

..så det blev inga flera foton utan vi ses nästa EFIT-dag som är den 8 maj.

Signatur

Mer detta datum andra år..

Kanske liknade inlägg på sidan..

31 kommentarer till “EFIT 21 april 2012”

 1. Charlotteskrev den 21 Apr 2012 @ 08:13

  En liten nattuggla där… :-)
  Fy för snö, det vill vi INTE ha nu!
  Vilken god nattmacka du fick!

 2. Annaskrev den 21 Apr 2012 @ 08:21

  Nattuggla!

  Samma som här då. Vräker ner fortfarande.

  Kommer tebax senare.

  // :kram:

 3. 4-barnsmorsan från himmelohelveteskrev den 21 Apr 2012 @ 08:50

  SNöat här inatt med men som tur la det sig inte..då hade jag blitt tokig, jag vill ha vår nu!!!!!

  Hehe ja efitsidan behöver en uppfräschning..där har du dagens utmaning=)) :yummy:

  kikar inom sen igen=)
  ha en bra dag=)

  kram :rose:

 4. Carroskrev den 21 Apr 2012 @ 09:17

  Oj, vad många bilder du tagit redan :)

 5. Innaskrev den 21 Apr 2012 @ 09:21

  Snö är jag glad att vi slipper. Vi fick kaffe ungefär samtidigt idag :)

  Återkommer senare raring!

 6. Sirpaskrev den 21 Apr 2012 @ 10:23

  Ojoj vilka dygnsvanor en del har… å andra sidan ska jag jobba natten som kommer så jag ska väl inte säga nåt :wink:

 7. Ulleskrev den 21 Apr 2012 @ 11:19

  Sicket jäkla väder. :yuck:

  Här är det dock uppehåll och ingen snö, men grått och trist.
  Kör EFIT idag jag med, men min kommentar på EFIT-sidan försvann, eller är den modererad?

  Ha en finfin dag!

 8. Mickeskrev den 21 Apr 2012 @ 11:27

  Ulle: Eftersom du skriver med en ny mailadress så fastnar man alltid i modereringen så att säga.. men jag fixade det rätt så snart.

 9. Margarethaskrev den 21 Apr 2012 @ 11:32

  Oj, det lät avancerat det där med kameran. Önskar jag var lite duktigare på att lära mig fota. Ska nog anmäla mig till en kurs. Har två så jättefina kameror och det är synd att inte kunna utnyttja dem ordentligt.
  Snö är det enda vi INTE har. Ännu.

 10. Maddeskrev den 21 Apr 2012 @ 11:34

  Hmmmm – vad då gå upp kl 7
  e du inte klok……. :)
  men vad tråkigt att ni får mer snö – här är det vår -tja kanske inte i dag då det vankas regn……vi får väl se
  Ha en fortsatt fin dag
  Madde

 11. thileskrev den 21 Apr 2012 @ 11:36

  Soffa’n den er så herlig,
  men akk, så farlig om kvelden, Micke.

  Har du sjekket årets største testvinner? Panasonic Lumix DMC-TZ30, kr. 2.995,- 20X optisk zoom! Leica optikk!

  Klem :)

 12. Mickeskrev den 21 Apr 2012 @ 11:44

  thile: Jag vet ju om den kameran.. jag har ju den tidigare TZ20 och det är ju inte så mycket skillnad mer än den zoomar 20ggr mot 16ggr på min. Här i Sverige kostar den väl (ännu) 3490:- om jag inte sett fel. Sen är det mest GPS:en som är uppgraderad. När man fotar så kan man få upp en världskarta med vart dessa foton finns osv. Känns lite onödigt :p

 13. thileskrev den 21 Apr 2012 @ 11:57

  Du følger så godt med du Micke :rose: Vi har jo 10, du 20, og så den nye.

 14. Ullisskrev den 21 Apr 2012 @ 14:02

  Kikar in för att se vad du hittat på hittills. :p Vi har som du säkert anar inte gjort så mycket än. :D Det snöar för fullt här. Bra med diskbänken.

  Återkommer senare! :redheart:

 15. Lillebøllaskrev den 21 Apr 2012 @ 15:00

  Jeg bruker også å sove bort fredagskveldene..hehe.. Kaffekapslene koster jo litt,men jeg synes de er verdt det:) Man slår jo ikke bort noe kaffe da, vi gjorde ofte det når vi lagde enn hel kanne kaffe og glemte å drikke den.. Nå er det liksom en kopp, og så drikker man den opp med en gang;)

  Ha en fortsatt fin lørdag!

 16. Helenskrev den 21 Apr 2012 @ 15:41

  Fin dag hittills, jag har glömt Efit igen, jag har blivit riktigt dålig på detta: Ska försöka lägga in påminnelser i telefonen kanske…

 17. Annaskrev den 21 Apr 2012 @ 16:30

  Bara jag som är inne och kikar.

  Jag brukar fisa som sjutton av broccoli! :D

  :puss:

 18. Nettskrev den 21 Apr 2012 @ 16:31

  Uppe länge ser jag.. :)
  Och nu blev jag sugen på broccoli!

 19. 4-barnsmorsan från himmelohelveteskrev den 21 Apr 2012 @ 18:38

  Kikar in igen=))) :redheart:

 20. Ariellaskrev den 21 Apr 2012 @ 18:50

  Hej!
  Inne och kikar. Kul med nya grejer till kameran.

 21. Majsanskrev den 21 Apr 2012 @ 20:16

  Tittar inom och beundrar vackra bilder. Nog saknar jag EFIT lite.. :blush: Vacker bild på broccolin!

  Snart är mitt maratonpass över.. 5 kvart kvar :yawn: Det blir bara hem och sova 4 -5 timmar och tillbaka igen. :rose:

 22. Vonkisskrev den 21 Apr 2012 @ 21:16

  Inte bra att du inte har ordning på sömnen.

  Förhoppningsvis försvinner väl snön hos er där uppe snart. Nog för att jag varit med om att det snöade på sommaravslutningen ett år men…

 23. Kattisskrev den 22 Apr 2012 @ 09:32

  Inne och kikar på din dag. Är själv inne på en adapter för att kunna använda gamla objektiv, men har samtidigt förstått att det inte är bara och alldeles enkelt att sedan få till det… Blir spännande att se om du får det att funka!

 24. Mickeskrev den 22 Apr 2012 @ 09:51

  Kattis: Det funkar jättebra. Men man får ju ställa skärpan manuellt och likaså bländaren. Nu har jag ju mest testat inne och bländaren har då stått så öppen som den går (dvs 1.7 resp 2.8 på de 2 objektiven) Sen har jag låtit kameran fixa slutartiden och sånt själv..

 25. Jessicaskrev den 22 Apr 2012 @ 10:24

  Tjusig diskbänk! :wink:

 26. Nettskrev den 22 Apr 2012 @ 11:28

  Snö har vi inte och det är jag glad för, men jag gillar heller inte duggandet ute, fast hellre det än snö.

  Nja.. jag tror nog sidan ser ut som innan. Jag uppdaterade wordpress, och givetvis då uppdateras temat automatiskt, men jag har ju en sparad version på den så jag la in den över den andre.

 27. Tinnaskrev den 22 Apr 2012 @ 12:21

  Hmmm, lätt hänt att vrida på dygnet. Roligt ända tills det är måndagmorgon igen…
  Tänk att du fått snö samma dag som jag fotade vitsippor i Arild. Det är ett långt land vi bor i.

  //Tinna

 28. Pärskrev den 22 Apr 2012 @ 13:55

  Kul att kunna använda gamla objektiv till nya kameran! 400 är ju inte lätt att hålla still, det motsvarar väl 800mm då med omräkningen? Typ 16 ggr om man jämför en kikare.

  ‘Ringblixten’ köpte jag för knappt 40$ från http://stores.ebay.com/camplusshop inkl frakt. Jag tror det tog ca 3 veckor innan jag fick den. Jag har inte hunnit hårdtesta den ännu men den verkar funka fint.

  Vill du kränga iväg någon av dina UPS:Er är jag intresserad. Jag behöver nåt enkelt som kan stänga ner server och NAS snyggt vid ett ev strömavbrott.

 29. Christinaskrev den 22 Apr 2012 @ 17:04

  Jag är grymt imponerad av diskbänken ;-)

 30. Benitaskrev den 23 Apr 2012 @ 16:40

  Tack för ditt besök hos mej.
  Just på den bilden som du frågade om vad det är jag funderar på att sälja är det en sån man ställer t.ex kaffekannan på, och så har man satt ett värmeljus i mitten, som är tänt och håller kaffet varmt… typ. :wink:

  F.ö funderar jag på att sälja en hel del av saker som ligger i förrådet och bara är där. :)

 31. Lenaskrev den 23 Apr 2012 @ 19:37

  Du og disse ”duppedingsene” dine :wink: Har litt trøbbel med at pc`n blir for varm og slår seg av hvert 5 minutt. Må forte med å skrive nå …..!!!
  Kjempekoselige bilder iallefall!!!
  Vi har vært superlate hele helgen…. deilig av og til det :-D

  :kram:

css.php