Måndagsvärme

Det är måndag, och min första semesterdag och värmen fortsätter. Sägs ska bli minst lika varmt som igår och bli varmare i morgon..

Vaknade ju på källargolvet nån gång innan halv 6 men låg kvar där och vilade/halvsov nästan ett par timmar innan jag letade mig upp. Efter frukost och rafsat ihop lite för badliv i stugan ännu en dag så satte jag kurs mot stan för besök på Granngården där jag köpte en ”kabelläggare” (den heter så den spaden modell smal) och en blomampel som såldes för halva priset.

Sen på Jula för inköp av en badring, på Rusta intill där inget blev handlat och sen på Willys i samma byggnad för lite köp av nått matnyttigt ha med.

Sen var klockan lite efter 11 och mot stugan och bad då! Men lite senare fixade vi fika, mamma och jag och satte kurs mot sjöns andra ände med flotten. Mamma hade inte varit så långt bort på många, många år..

Tror vi var ute närmare 2 timmar på den flotteturen! Sen hamnade vi vid syrran & svågerns bastuflotte på tillbakavägen en stund då vi såg de ”låg och flöt” där..

Sen blev det att sitta på skuggsidan mest hela tiden. Turen runt sjön tog gott åt kropp och knopp, fast mest på låren. Men efter lite kall mat så var vi och såg om blommorna levde på ranchen och mest dit en snabbsväng och sen tillbaka till stugan igen.

Blev att hålla sig i skuggan sedan också, går knappt vara på västliga sidan stugan pga solen (och värmen), den sidan mot sjön där vi normalt brukar befinna oss på.

Ska bli skönt när solen går ner bakom berget klockan 21:15 😄 Inte ofta man tänker så må jag säga..

Sen fick det bli lite Allsång med Lotta på Liseberg, första allsången jag sett i sommar. Jag som brukar kollat in den från Skansen men missat båda två i år.

Men strax före klockan 22 så gick det rätt bra vara på sidan mot sjön så det fick bli lite svartvinbärskräm med mjölk där. Gott och jättelänge sedan jag åt nått sånt.

Sen kämpade jag på vara uppe/vaken 30-45 minuter till innan det var dags sova i ett lite för varmt sovrum! Tänk vad skönt det är/var i källaren hemma 🤗

Nu hotas det bara om att bli ännu varmare i morgon, typ 31-32 grader men med stugan intill vatten så svalkar det ju lite..

God natt!

Signatur
DiceSlumpat inlägg

496 visningar

Mer detta datum andra år..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att skriva/posta emojis här på sidan också! Inte bara dessa smileys här under.

:cute: :-D :) :redheart: :wink: :-| :yummy: :yuck: :yell: :yawn: :secret: :wow: :vodka: :upsidedown: :roll: :tv: :-p :tada: :tack: :stress: 8-O :sad: :rose: :right: :puss: :ouch: :blush: :mad: :grin: :lightbulb: :left: :laidback: :kram: :hmm: :heart: :headphones: :grumpy: :grr: :glasses: :( :film: :evil: :down: :dead: 8) :-? :censored: :bored:
css.php